Connect with us

Social

Share Ziua Mondială a Curățeniei – 20 de practici bune pentru mediu. #focustogreenecolife

Publicat

pe

Pe 23 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Curățeniei, cu scopul de a inspira oamenii să curețe și să învețe să protejeze mediul, prin acțiuni de igienizare, plantare sau reciclare menite să contribuie pe termen lung la conservarea resurselor naturale.

“Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, sprijina mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, prin evenimente lunare si o informare adecvata.

Drept urmare, vă propunem ca sărbătoarea acestei zile să fi extinsă, de fiecare dintre noi, în propriile case și gospodării, mai ales că e vremea perfectă pentru curățenia de toamnă. Totul este să facem acest lucru având grijă de natură, dar și de propriul buget,

Toată lumea face curățenie, în propria casă, pe birou, în mașină sau în grădină, așa că mulți dintre noi nu ne gândim la această acțiune ca la o știință și credem că nu prea mai avem lucruri de învățat la acest capitol. Cu toate acestea, e incredibil cât de multe trucuri pot fi aplicate și câte reguli trebuie respectate în timpul unei curățenii generale, pentru ca natura să fie cât mai puțin afectată.
Iata o listă de 20 de sfaturi despre curățenie de care poate ține cont oricine și care aduce o schimbare benefică pentru natură și sănătate, dar și mai puține cheltuieli din bugetul de familie:

 1. Grija față de mediu începe prin colectarea separată a deșeurilor în propriile case, iar acest obicei ar trebui să devină rutină pentru toată lumea. Aceasta înseamnă să selectăm deșeurile reciclabile de care nu mai avem nevoie și să le depozităm separat de cele menajere, funcție de tipul de colectare din zona în care locuim, în două, trei sau patru fracții. Uleiul uzat se colectează în sticle și se predă în unele lanțuri de magazine sau benzinării, pentru a fi reciclat. Altfel, va continua să fie unul din marii poluatori ai apelor.
 2. Deșeurile de echipamente electrice și electronice nu trebuie puse niciodată la coșul de gunoi, ci trebuie păstrate separat și predate firmelor specializate de colectare. În prezent există și mulți retaileri de electronice care au organizat propriile puncte de colectare la intrarea în magazine.
 3. Mobilierul care nu ne mai trebuie nu se scoate la marginea drumului, ci trebuie predat operatorilor de salubritate avizați să ridice obiectele voluminoase din zona respectivă. E mult mai ieftin decât să plătim amenda pentru aruncarea ilegală a acestuia.
 4. Aceeași regulă se aplică și cauciucurilor uzate, resturilor din construcții ori deșeurilor considerate periculoase, care au conținut substanțe chimice sau vopseluri.
 5. Mănușile de curățare din cauciuc nu pot fi folosite la nesfârșit, pentru că nu e igienic. Interiorul acestora este un loc perfect pentru reproducerea bacteriilor, deoarece este cald și umed. Pentru a le folosi mai mult timp, curățați-le periodic scufundându-le în apă fierbinte cu puțin lichid de spălat și asigurați-vă că s-au uscat complet înainte de a le folosi din nou.
 6. Dacă vreți să dezinfectați o suprafață și nu aveți soluții speciale, folosiți o jumătate de lămâie, pentru că are proprietăți anti-bacteriene. Frecați cu o jumătate de lămâie suprafața pe care doriți să o dezinfectați, așteptați 30 de secunde, apoi ștergeți cu o cârpă umedă.
 7. Pentru curățarea podelelor din casă, când s-au epuizat produsele speciale, puteți pune un căpăcel cu apă de gură în 5 litri de apă. Este un antiseptic numai bun pentru curățenia de toamnă.
 8. La fel de surprinzător, puteți îndepărta urmele de marker permanent cu pastă de dinți. Același produs este ideal și pentru cărățarea bijuteriilor sau tacâmurilor de colecție din argint. Pentru a străluci din nou, acestea se șterg bine cu pastă de dinți, apoi se lasă 10 minute în apă caldă.
 9. Cu toate că ar trebui să tragă praful, aspiratoarele pot elibera praf, bacterii și alergeni. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, trebuie să vă asigurați că aspiratorul dvs. are un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA) și că schimbați sau curățați regulat acest filtru, pentru a evita poluarea aerului.
 10. Bucătăriile sunt una din camerele de risc ale casei. Zonele în care alimentele sunt depozitate sau preparate pot dezvolta foarte multe bacterii, de aceea e important ca anumite obiecte să fie curățate frecvent: buretele și laveta de vase, chiuveta de bucătărie și suprafață de lucru, zonele din frigider aflate în contact cu  alimentele nefierte sau nespălate – în acest caz nu se recomandă folosirea unor substanțe de curățare, pentru că mirosul acestora poate persista în frigider, ci este suficientă o soluție cu apă și săpun -, mașina de spălat sau cafetiera.
  Pentru toate acestea, o soluție la îndemână poate fi preparată cu apă și puțin bicarbonat de sodiu.
 11. Mucegaiul se poate reproduce la baza coșului de gunoi, de aceea e bine ca acesta să fie dezinfectat și dezodorizat cu un produs de curățare sau cu înălbitor.
 12. Spălați cât mai des prosopul de bucătărie, pentru că pânza respectivă poate adăposti nenumărați germeni, care pot ajunge ușor pe mâini sau pe vasele curate.
 13. Blendere cu autocurățare sigur nu avem, dar le putem ajuta să se curețe eficient punând în ele puțină apă fierbinte cu lichid de vase și pornindu-le pentru câteva zeci de secunde.
 14. Produsele de curățare antibacteriene trebuie lăsate pe suprafețe timp de 30-60 de secunde înainte de a le șterge cu apă, pentru a fi eficiente.
 15. Germenii pot trăi pe suprafețe umede sau uscate, până la 3 zile, de aceea suprafețele și obiectele frecvent utilizate – chiar și jucăriile! – trebuie curățate riguros pentru a se împiedica multiplicarea germenilor.
 16. Asociem termenul de „bani murdari” în legătură cu infracțiunile, dar nu ne gândim că toți banii sunt murdari, la propriu. Studiile au arătat că s-au găsit peste 3.000 de tipuri de bacterii pe bani, iar toate acestea pot provoca intoxicații alimentare, infecții ale pielii și multe alte probleme. Pe lângă spălarea mâinilor după fiecare atingere a banilor, cea mai sănătoasă opțiune este utilizarea cardurilor.
 17. Curățați clanțele ușii cu igienizant sau șervețele, pentru a împiedica multiplicarea germenilor.
 18. Când spălați toaleta, asigurați-vă că lăsați capacul acesteia astfel încât germenii din interior să nu se pulverizeze în aer sau pe pereții din jur.
 19. Majoritatea petelor de covor pot fi îndepărtate dacă sunt curățate cât mai curând posibil, înainte ca pata să se usuce. E bine de știut că apa acidulată poate fi un aliat în astfel de cazuri, pentru că dizolvă taninurile și coloranții din fibre. Aceasta se aplică pe suprafața afectată, iar apoi se absoarbe cu o cârpă moale, circular, fără să fie frecată suprafața.
 20. Aparatul de aer condiționat sau plasele de la ferestre au nevoie, de asemenea, de curățare frecventă, pentru ca aerul care trece prin ele și ajunge în casă, să fie curat. Pentru aceasta, filtrele aparatelor și, respectiv, plasele trebuie spălate cu apă și detergent, apoi trebuie limpezite bine.

Ne dorim ca si tu sa fii informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator.

Deşi acţiunile noastre de curatare pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj.

Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Pro Gaz – instalatii GPL Auto realizate de profesionisti

Publicat

pe

De când maşinile au devenit disponibile la scară largă pentru fiecare dintre noi, omenirea a încercat să găsească surse alternative de combustibil pentru a le propulsa, asta deoarece petrolul şi benzina sunt surse finite, iar procesul de extracţie şi distribuţie la pompe este unul costisitor – acest lucru regăsindu-se în preţul pe care-l vedem de fiecare dată când mergem să alimentăm. Deşi în ultimii ani se încearcă un „asalt” al maşinilor electrice, va mai fi nevoie de mulţi ani până când acestea să devină principala opţiune a oamenilor.

Poate cea mai convenabilă soluţie din punct de vedere economic pentru un şofer care parcurge distanţe mari cu maşina este aceea de a monta pe automobil o instalaţie de gaz. În funcţie de distanţele pe care le parcurgeţi zi de zi, investiţia pe care o veţi face în montarea unei instalaţii pe gaz poate fi amortizată în mai puţin de un an din simpla diferenţă de preţ dintre un plin de benzină/motorină şi unul de gaz.

Unul dintre marile avantaje ale montării de instalaţie GPL auto, pe lângă costurile cu aproximativ 50% mai mici la combustibil, este autonomia vehiculului. De ce? Pentru că instalarea sistemului GPL pe maşina dumneavoastră nu va afecta în niciun fel capacitatea acesteia de a rula şi pe benzină. În acest caz, şoferul poate decide ce combustibil alege să folosească atunci când porneşte la drum prin simpla apăsare a unui buton. Sistemele GPL montate de către echipa PRO-GAZ.RO, sunt uşor de utilizat, deoarece asigură pornirea vehiculului întotdeauna pe benzină şi comută în mod automat pe gaz, după aproximativ 15 până la 60 de secunde, atunci când s-au atins parametrii optimi de funcţionare.

Aşadar, trecerea la sistemul GPL nu înseamnă automat renunţarea la celălalt tip de combustibil pe care-l foloseşte în prezent automobilul dumneavoastră. Sistemul GPL vă optimizează costurile şi vă permite să treceţi de la o sursă la alta în caz de urgenţă în care nu găsiţi o staţie de alimentare în apropiere.

Există în rândul şoferilor o anumită temere cum că trecerea maşinii pe GPL îi reduce performanţa, dar în realitate, un sistem de alimentare GPL determină variaţii mici, neglijabile, de aproximativ 2-3% faţă de combustibilul iniţial al maşinii, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji cu privire la acest aspect. Şi din punct de vedere al siguranţei, sistemul de GPL este unul bun. Testele de incendiu au demonstrat faptul că, în cazul producerii unui incendiu, volumul de flacără este cu mult mai mic decât în cazul scurgerii de benzină. Zeci de teste de impact şi de incendiu au fost efectuate, în colaborare cu pompierii, folosind cele mai sofisticate echipamente pentru a verifica eficienţa şi siguranţa valvelor şi rezervoarelor, iar rezultatele au fost unele pozitive.

Instalarea sistemului GPL poate dura de la câteva ore la câteva zile în atelierele PRO GAZ, în funcție de complexitatea lucrării. De asemenea, la Pro Gaz se poate face şi mentenanţa sistemului GPL Auto atunci când este necesar.

Citeste in continuare

Social

Cursuri de urgențe medicale în cabinetul stomatologic

Publicat

pe

Dacă ești la început de drum, și ești medic sau asistent, Asociația Succes în Educație și Sport vine în sprijinul tău pentru a deveni un bun profesionist, și a conceput special cursul de urgențe medicale in cabinetul stomatologic cu o parte atât teoretică dar mai ales cu un puternic caracter practic. Cursurile practice sunt susținute de specialiști în medicina de urgență, ce doresc să-și împărtășească cunoștințele și priceperea generațiilor viitoare.

 

Cursul de urgențe medicale în cabinetul stomatologic este structurat astfel :

 • Elemente de prim ajutor (compresii toracice, metoda Heimlich, gestionarea unei situații de criză, etc )

 

 • Gestionarea urgențelor medicale (șoc anafilactic, hemoragii, stop cardiac, leșin, crize convulsive, etc )

 

 • Trusa de prim ajutor de bază și medicamentația folosită

 

Pentru o mai bună pregătire Asociația Succes în Educație și Sport oferă bonus cursul de realizare practică de proceduri medicale – realizare injecții, recoltare intravenoasă, montare branulă și multe altele!

 

Indiferent în ce domeniu ai ales să te specializezi, Asociația Succes în Educație și Sport vine mereu în sprijinul tău și se asigură de calitatea și buna desfășurare a cursurilor, satisfacția cursantului fiind mereu o prioritate și un indicator de performață ce este intr-o continuă dezvoltare.

Citeste in continuare

Social

Cum să recoltezi și să faci injecții ca un profesionist? Vrei să capeți experiență în domeniul medical?

Publicat

pe

Recoltarea de probe bilogice, este o competență pe care toate cadrele medicale ar trebui să o învețe în cariera lor. Deși nu sunt frecvent predate în școlile de îngrijire medicală sau postliceale, este recomandat ca absolvenții să urmeze cursuri suplimentare pentru a îmbunătăți această abilitate.

Practica recoltării nu este ceva ce poate fi strict învățat de la vizionarea clipurilor video sau de a citi un ghid, este ceva ce trebuie practicat în mod repetat într-un mediu controlat cu alți profesioniști instruiți.

În societatea de astăzi, recoltarea de sânge este una dintre cele mai obișnuite proceduri medicale și este efectuată din două motive, pentru a obține sânge în scopuri de diagnosticare și pentru a monitoriza nivelurile componentelor sanguine.

Procedura de recoltare este complexă, necesitând atât cunoștințe, cât și abilități de efectuat. Din acest motiv, este extrem de important ca metodele de obținerea probelor de sânge să fie efectuate cu eficiență și îngrijire.

Toate aceste lucruri le pot învăta și aprofunda studenții de la facultatea de medicină, elevii școlilor sanitare sau cadrele medicale în cadrul cursului organizat de Asociația Succes în Educație și Sport – Curs recoltare și injecții.

La terminarea acestui curs, cursanții vor putea:

 • sa efectueze recoltarea intravenoasa
 • sa realizeze injectii intravenoase
 • sa monteze o branula
 • sa masoare glicemia
 • sa faca injectii intramusculare
 • si multe altele!

Este un curs practic în care participantii realizează diverse operațiuni pe brate si simulatoare medicale complexe.

Detalii complete despre acest curs gasiti aici https://asociatiasucces.ro/curs-de-recoltare-probe-biologice/

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment6 ore inainte

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României – Ziarul Incisiv de Prahova

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

EvenimentO zi inainte

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici – Ziarul Incisiv de Prahova

Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala...

Eveniment2 zile inainte

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților – Ziarul Incisiv de Prahova

Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala...

Eveniment3 zile inainte

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus – Ziarul Incisiv de Prahova

Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala...

Eveniment4 zile inainte

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”! – Ziarul Incisiv de Prahova

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Eveniment4 zile inainte

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Eveniment5 zile inainte

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare – Ziarul Incisiv de Prahova

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Eveniment5 zile inainte

Hranǎ verde, sǎnǎtoasǎ – 16 octombrie, Ziua Internationalǎ a Mȃncǎrii. #focustogreenecolife

“Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, sprijina mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, prin evenimente lunare si o informare...

Eveniment6 zile inainte

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret – Ziarul Incisiv de Prahova

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Eveniment7 zile inainte

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager – Ziarul Incisiv de Prahova

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

EvenimentO săptămână inainte

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei – Ziarul Incisiv de Prahova

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

EvenimentO săptămână inainte

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Ziarul Incisiv de Prahova

A aparut o noua hotarare judecatoreasca devastatoare pentru dusmanii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). La 8 septembrie 2021,...

EvenimentO săptămână inainte

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton – Ziarul Incisiv de Prahova

Unii oameni nu cred în coincidenţe, dar viaţa este plină de ele. Există o listă mare dintre cele mai incredibile...

SocialO săptămână inainte

Pro Gaz – instalatii GPL Auto realizate de profesionisti

De când maşinile au devenit disponibile la scară largă pentru fiecare dintre noi, omenirea a încercat să găsească surse alternative...

EvenimentO săptămână inainte

In trecut si in prezent, CCR a dat si da solutii dupa cum bate vantul/Cand minte CCR?/Cand zice ca salarizarea necesita lege organica sau cand zice invers? – Ziarul Incisiv de Prahova

Un spațiu dezvoltat de ONG-ul Curba de Cultură într-o comună din Prahova, cu fonduri europene, pentru activități dedicate tinerilor din...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ce au in comun cei doi fosti PMP-isti – Andrei Volosevici si Elena Udrea?/In afara de traseism politic?/Cele mai uimitoare și bizare coincidențe intre cei doi fosti PMP-isti!/Articol pentru cunoscatori si pentru cei din sistemele de siguranta nationala – Ziarul Incisiv de Prahova

Un spațiu dezvoltat de ONG-ul Curba de Cultură într-o comună din Prahova, cu fonduri europene, pentru activități dedicate tinerilor din...

Știrile Săptămânii