Eveniment
-AȘA NU- – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 10 lunipe
Va dezvaluiam acum cateva zile faptul ca, tentaculele mafiei se întind mult dincolo de granițele IPJ Prahova dar, „Lumea” vorbește prin urbe despre sfârșitul ce se apropie a unei ere a organizatiei de criminalitatea organizată din Prahova.
Ne intrebam, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns in fata unei judecatoare pe care in trecut au vizat-o intr-o ancheta penala?
Dezvaluiam ca, o asemenea situatie incredibila poate fi intalnita la Curtea de Apel Ploiesti, acolo unde judecatoarea Georgiana Iorguta solutioneaza cauza fostilor ofiteri DGA Ploiesti, Constantin Ispas (foto) si Adrian Radulescu, desi cei doi au avut in lucru un dosar care o privea inclusiv pe judecatoarea Iorguta.
Iata ca, la termenul de ieri, 14.11.2023, judecatoare Iorguta a fost recuzata de fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas si de catre fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu.
Aceasta a dat un nou termen, precizand ca „daca va fi aprobata recuzarea”, un alt „judecator” va prelua cazul…
Se incearca spalarea si albirea procurorilor Onea, Portocala si Reileanu de abuzurile savarsite si de comisa CSM.? Reamintim ca cei trei au la CSM un dosar care a fost suspendat pana la pronuntarea unei decizii in acest dosar penal. Nu poate fi vorba despre altceva decat ori, o simpla razbunare ca acesti ofiteri o cercetau penal pe ea si pe un sef important din IPJ Prahova care a acoperit si acopera o gruparte de crima organizata locala, ori un ordin al gruparii de criminalitete economico – financiar organizata despre care va dezvaluim de cativa ani de zile, grupare care a acaparat judetul si institutiile statului roman. Oricum chiar daca faptele de care sunt acuzati acesti politsiti atacati de mafie si media lor erau adevarate, faptele sunt prescrise. Deci, raman in picioare cele doua variante pentru care aceasta judecatoare ar trebui sa RASPUNDA in fata unor organe penale, daca am avea o justitie reala si independenta….Doar daca…
Revenim cu povestea pe scurt, promitand ca vom reveni cu dezvaluiri senzationale despre presiunile acestei caracatite din IPJ Prahova, varful MAI si gruparea de crima organizata care conduce urbea lui Caragiale inca de pe vremea lui „Portocala”, pe numele lui de scena – fost procuror Negulescu Mircea de la DNA ST Ploiesti.
Poate impreuna cu cititorii nostri vom intelege atacurile media ale gruparii de criminalitate economico-finaciar organizata cu conotatii la varful IPJ Prahova si varful MAI, cum se sprijina aceasta caracatita una pe alta, actiunile ilegale si recente ale „Binomului” Lolek – Bolek, cum se anunta in fals o alta conducere a IPJ Prahova si nu in ultimul rand de ce la comanda IPJ Prahova a fost numit un profesionist de la SICE, ca doar la SICE Prahova au fost trantite toate dosarele acestei grupari/mafii si de ce fostul sef al IPJ Prahova a facut un pas in spate tocmai datorita presiunilor acestei grupari de criminalitate economico-financiara organizata cu conotatii la varful M.A.I.
Nu incercati sa cautati un manual de instructiuni cu privire la ritualurile mafiote ale acestei grupari de criminalitate economico-finaciar organizata din Prahova. Nu veti gasi. Tot cee ace vom descoperi impreuna sunt cateva franturi caci mafiile isi impun propriile coduri si reguli. Vom incerca, insa, s ava prezntam un tablou cat mai complet din putinele lucruri stiute de autoritatile competente si repuse pe tapet intr-un dosar mamut de pe la Bucuresti. Si, da, „Lolek” are de ce sa se teama si sa fie suparat ca a picat pe tehnica cand intervenea intr-un dosar penal al unui mebru al acestei mafii:
In 2016, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu, ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel si Constantin Sebastian Ristea au fost trimisi in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti. Dupa ani de zile in care dosarul nu a putut depasi faza camerei preliminare, atat de bine fiind facut la DNA, in urma cu cateva luni judecatorul de camera preliminara Vasile Coman de la Tribunalul Prahova a dispus inceperea judecatii, desi el insusi a acuzat in prima faza ca dosarul i-a fost repartizat nelegal (aspect asupra caruia vom reveni intr-un alt articol). Impotriva incheierii judecatorului Coman de la Tribunalul Prahova au facut contestatie Constantin Ispas, Adrian Radulescu si Emanuel Saghel, actiunea picand la un complet de la Curtea de Apel Ploiesti din care face parte si judecatoarea Georgiana Iorguta. Ei bine, aici este problema.
Ancheta lui Ispas si Radulescu a privit inclusiv actele procuroarei Iorguta
Contestatia lui Ispas, Radulescu si Saghel urmeaza sa fie solutionata de judecatoarea Georgiana Iorguta, desi, asa cum vom vedea in continuare, exista suspiciuni justificate privind impartialitatea acesteia. Suspiciuni cauzate de faptul ca judecatoarea Iorguta are pe masa o cauza in care sunt implicati doi inculpati care in trecut au derulat o ancheta care a vizat-o, asa cum ea insasi recunoaste. Este vorba despre ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu, cei care au instrumentat un dosar care o privea inclusiv pe Georgiana Iorguta, la acea data procuroare la Parchetul Tribunalului Prahova.
Concret, in 2014, ofiterul DGA Prahova Adrian Radulescu, sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas, a derulat cercetari privind modul de solutionare a unui dosar de evaziune fiscala de catre Parchetul Tribunalului Prahova, dosar aflat sub supravegherea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosarul 654/P/2010). Ancheta DGA a avut loc in cadrul unui dosar deschis la DNA, dupa ce ofiterii de politie de la Directia Generala Anticoruptie au fost delegati sa faca activitati judiciare de procurorul DNA Radu Mihaita Cazacu (vezi facsimil 1).
Cercetarile au vizat modul in care politistii Mihai Iuliano Iordache (cel cu care ulterior a ajuns la DNA Ploiesti), Ginel Mihai Preda si Ciprian Toma au instrumentat dosarul de evaziune fiscala 654/P/2010, inregistrat la Parchetul Tribunalului Prahova si coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta (actuala judecatoare de la Curtea de Apel Ploiesti), la DNA fiind depus un denunt de catre afaceristii Narcis Grigore si Gheorghe Leonte in care se acuza ca ancheta a fost directionata astfel inca anumite societati sa scape de tragerea la raspundere.
In cele din urma, prin referatul din 13 martie 2014, ofiterul DGA Adrian Radulescu a constatat ca: “Din probele administrate in cauza, rezulta indicii rezonabile cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de favorizarea infractorului de catre Iordache Mihai-Iuliano, Preda Mihai Ginel si Toma Ciprian, precum si a infractiunii prev. si ped. de art. 12 lit. b din Lg. 78/2000 (n.r. – folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) de catre Olteanu Emanuiel” (vezi facsimil 2).
Acelasi referat a acuzat insa inclusiv ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta prin care s-a dispus declinarea dosarului de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova la DIICOT Ploiesti (vezi facsimil 3 si 4). Mai exact, ofiterul DGA Adrian Radulescu a mentionat urmatoarele:
“De asemenea, apreciem ca, in baza aceleasi rezolutii infractionale, organele de urmarire penala, in mod deliberat, au propus si dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei fata de reprezentantii SC Distrib Expert SRL si ai celorlalte societati comerciale implicate, fara a indica, in mod concret, faptele si probele incriminatorii aflate la dosarul cauzei. Astfel, desi din probatoriul administrat in cauza, pentru toate persoanele implicate existau indicii temeinice de constituire a unui grup criminal organizat, a fost intocmit un singur act, in termen generali, care, din punct de vedere procesual ar avea ca rezultat o solutie favorabila acestora”.
Cu alte cuvinte, DGA-ul condus de Constantin Ispas, prin referatul ofiterului Adrian Radulescu, a acuzat protejarea de catre Parchetul Tribunalului Prahova a unei retele de evazionisti, protectie care s-ar fi asigurat inclusiv prin ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta de disjungere si declinare a cauzei la DIICOT Ploiesti.
Or, la noua ani de la acel moment, Georgiana Iorguta ajunsa intre timp judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti are pe masa solutionarea unui dosar in care inculpati sunt tocmai cei care in 2014 considerau ca inclusiv actele intocmite de ea in dosarul de la Parchetul Tribunalului Prahova fac parte dintr-o “rezolutie infractionala”. O fi normal?
Denuntatoarea lui Ispas, anchetata de procuroarea Iorguta
Un alt aspect important este ca in dosarul de evaziune fiscala aflat la Parchetul Tribunalului Prahova (dosar 654/P/2010), in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, erau cercetate chiar fiica si sotia afaceristului Gheorghe Leonte, despre care DNA a sustinut (in dosarul in care l-a trimis in judecata pe fostul sef al DGA Prahova) ca i-ar fi dat bani si bunuri lui Ispas pentru ca acesta sa inceapa o ancheta impotriva ofiterilor de politie care instrumentau cauza de evaziune fiscala, scopul lui Ispas fiind protejarea societatii Lemar SRL detinuta de familia lui Leonte. Iar in ceea ce o priveste pe fiica afaceristului Gheorghe Leonte, aceasta este cea care a facut denunt impotriva lui Constantin Ispas. Un denunt cerut luat insa cu forta de un alt celebru procuror de la DNA Ploiesti, pe numele sau Mircea Negulescu, dupa cum veti putea citi mai jos.
Oricum, cert este judecatoarea Georgiana Iorguta, care in prezent solutioneaza in camera preliminara dosarul lui Constantin Ispas, este aceeasi care la Parchetul Tribunalului Prahova a coordonat ancheta fata de fiica lui Gheorghe Leonte, denuntatoarea lui Ispas, ancheta derulata la PT Prahova fiind apoi vizata de cercetarile derulate de DGA Prahova care ulterior au constituit motivul declansarii dosarului in care DNA l-a trimis in judecata pe Ispas.
Facem o scurta recapitulare, pentru o intelegere cat mai buna a cazului, in conditiile in care, intr-adevar, povestea este una destul de complicata:
– fiica si sotia lui Gheorghe Leonte si firma familiei lui Leonte sunt anchetate pentru evaziune fiscala intr-un dosar coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosar 654/P/2010);
– afaceristul Gheorghe Leonte depune denunt la DGA in care ii acuza pe politistii judiciari care lucrau in dosarul de evaziune fiscala ca au directionat ancheta astfel incat anumite companii sa fie scapate;
– dosarul format ca urmare a denuntului facut de Leonte ajunge la DNA, iar procurorul Radu Mihaita Cazacu deleaga ofiterii de politie de la DGA Prahova sa efectueze activitati judiciare in dosarul deschis ca urmare a denuntului lui Leonte;
– cercetarile sunt derulate de ofiterul DGA Adrian Radulescu, sub supravegherea sefului DGA Prahova Constantin Ispas;
– DGA constata posibila comitere a unor infractiuni de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului in legatura cu modul in care s-a derulat ancheta in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova, aflat in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;
– DGA acuza ca “in baza aceleasi rezolutii infractionale” s-a decis disjungerea si declinarea cauzei la DIICOT prin ordonanata semnata de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;
– fiica afaceristului Gheorghe Leonte face denunt la DNA impotriva sefului DGA Prahova Constantin Ispas;
– DNA ii trimite in judecata pe ofiterul DGA Adrian Radulescu si pe seful DGA Prahova Constantin Ispas, acesta din urma fiind acuzat a initiat si derulat o ancheta impotriva politistilor care lucrau sub coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova dosarul de evaziune fiscala, cu scopul de a proteja firma si familia lui Gheorghe Leonte;
– dosarul in care ofiterii DGA Adrian Radulescu si Constantin Ispas au fost trimisi in judecata de catre DNA este solutionat in camera preliminara de fosta procuroare Georgiana Iorguta, in prezent judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;
Iorguta a recunoscut existenta suspiciunilor de lipsa de impartialitate
Problema impartialitatii a fost ridicata chiar de catre judecatoarea Georgiana Iorguta de la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta din 26 octombrie 2023, in cadrul procesului in care se analizeaza contestatia depusa de Constantin Ispas si Adrian Radulescu fata de incheierea judecatorului Vasile Coman de la Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus inceperea judecatii in dosarul in care cei doi au fost trimisi in judecata de DNA. Astfel, judecatoarea Georgiana Iorguta a facut declaratie de abtinere, invocand fix cazul relatat mai sus si precizand ca ancheta derulata de ofiterii DGA Adrian Radulesu si Constantin Ispas a privit acte de urmarire penala efectuate de ea pe cand era procuroare, in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova.
In acest sens, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang de la Curtea de Apel Ploiesti, care au solutionat declaratia de abtinere a judecatoarei Georgiana Iorguta, au retinut urmatoarele (vezi facsimil 5):
“La data de 26 octombrie 2023, doamna judecator Georgiana Iorguta a formulat declaratie de abtinere, motivat de faptul ca dosarul nr. 7700/105/2016/a1*, aflat in procedura de camera preliminara vizeaza rechizitoriul nr. 150/P/2014 din 16 decembrie 2016 al DNA ST Ploiesti, prin care, alaturi de alti inculpati, a fost trimis in judecata numitul Ispas Constantin, sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni. In ceea ce priveste infractiunea de luare de mita, prevazuta de art. 289 al. 1 din Codul penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, constand in aceea ca in perioada 2009-ianuarie 2015 inclusiv, inclupatul, in calitate de sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, ofiter cu grad profesional de comisar sef a primit de la numitul Leonte Gheorghe, in mod repetat, pentru sine sume importante de bani si bunuri precum si pentru SC Niros Com SRL, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu sa asigure protectie institutionala SC Lemar SRL si membrilor familiei Leonte, inclusiv pentru initierea si derularea unei anchete penale impotriva lucratorilor de politie implicati in solutionarea dosarului 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, de catre membrii familiei Leonte, ofiterul de politie desfasurand in perioada de referinta diverse activitati procedurale in sensul celor promise.
A mai aratat ca in ceea ce priveste aceasta acuzatie, organele de urmarire penala au avut in vedere si acte de urmarire penala emise de doamna judecator, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova desemnata sa supravegheze cercetarile dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.
Avand in vedere ca in dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, in calitate de procuror a efectuat acte de urmarire penala (a dispus inceperea urmaririi penale fata de membri ai familiei Leonte si asupra SC Lemar SRL, a pus in miscare actiunea penala fata de aceste persoane si a luat masura asiguratorie a sechestrului instituit asupra bunurilor imobile apartinand membrilor familiei Leonte, a propus instantei luarea masurii arestului preventiv), a apreciat ca in cauza exista suspciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”.
Asadar, judecatoarea Georgiana Iorguta recunoaste ca ancheta derulata sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas a privit inclusiv acte de urmarire penala pe care le-a emis in calitate de procuror la Parchetul Tribunalului Prahova. Mai mult: judecatoarea Georgiana Iorguta precizeaza cat se poate de clar ca “in cauza exista suspiciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”. Cu toate acestea, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang au respins declaratia de abtinerea a Georgianei Iorguta, lasand-o pe aceasta sa solutioneze in camera preliminara dosarul a doi inculpati care in trecut au cercetat o posibila protectie acordata unor evazionisti fiscali intr-un dosar pe care chiar ea l-a coordonat la Parchetul Tribunalului Prahova.
Ca sa-si scape tatal, fiica a facut denunt mincinos
In incheiere, trebuie sa mai semnalam un alt element extrem de important pentru a se vedea cum au ajuns ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu sa fie trimisi in judecata de catre procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti (structura unde a ajuns, culmea, chiar politistul Mihai Iuliano Iordache pe care Ispas si Radulescu il acuzasera de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului). Afirmam ceva mai devreme ca denuntul impotriva fostului sef al DGA Prahova a fost facut la DNA Ploiesti de fiica afaceristului Gheorghe Leonte. Interesant este modul in care a fost luat acest denunt. Detaliile se regasesc intr-o declaratie pe care Gheorghe Leonte a dat-o la SIIJ, in 6 februarie 2019 (vezi facsimil 6), in care acesta explica faptul ca nu i-a dat niciodata mita lui Constantin Ipsas pentru ca acesta sa il protejeze, iar fiica sa a facut denunt doar dupa ce procurorul Mircea Negulescu i-a transmis ca doar asa isi poate salva tatal:
“Fiica mea pe nume Leonte Oana Maria a fost chemata de catre domnul procuror Negulescu Mircea la DNA – Ser. Teritorial Ploiesti, pe la sfarsitul anului 2016 sau pe la inceputul anului 2017, impreuna cu avocatul Vlad Nichita din Baroul Prahova. De la fiica mea am aflat ca domnul procuror Negulescu Mircea i-a spus acesteia sa faca un denunt conform careia eu i-as fi dat mita domnului Ispas Constantin si ca eu nu as pati nimic in conditiile in care fiica mea ar fi facut denuntul respectiv. Tot de la fiica mea stiu ca a facut acest denunt. Fiica mea nu a mai fost audiata in legatura cu acest denunt de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela. Despre relatia mea cu Ispas Constantin, fiica mea avea cunostinta ca suntem cumva prieteni. Eu aveam si inca mai am o societate comerciala si in aceasta calitate ii mai dadeam domnului Ispas Constantin cate un bax cu apa, vin, sucuri, dar aceste bunuri i le-am remis in virtutea relatiilor de prietenie si niciodata pentru ca as fi dorit sa ma ajute. In afara de faptul ca nu am dorit sa ma ajute, domnul Ispas Constantin nici nu a facut-o in virtutea functiei sale, respectiv aceea de sef al DGA Ploiesti”.
Totodata, in aceeasi declaratie de la SIIJ, Gheorghe Leonte afirma ca a facut plangerea la DGA Prahova impotriva politistilor care instrumentau dosarul de evaziune fiscala in care fusesera arestate fiica si sotia sa pentru ca a fost nemultumit de modul in care s-a derulat ancheta, fara ca fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas sa aiba vreo legatura cu acest demers. In plus, Leonte dezvaluie ca procuroarea DNA Cerasela Raileanu i-a sugerat sa declare mincinos ca depus plangerea la DGA Prahova la solicitarea lui Ispas (vezi facsimil 6):
“Am apreciat ca cei trei ofiteri de politie judiciara nu au instrumentat corect dosarul de evaziune fiscala. (…) Am formulat o plangere penala la DGA Prahova pe are am depus-o la domnul Ispas Constantin si in care sesizam abuzul in serviciu savarsit de cei trei ofiteri de politie judiciara cu privire la dosarul penal de evaziune fiscala. M-am interesat despre stadiul anchetei efectuate in acest dosar, iar domnul Ispas Constantin mi-a spus ca l-a trimis la DNA – Structura centrala. (…) Personal am fost intrebat despre aceasta plangere de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela, care mi-a solicitat sa-i spun de ce am depus-o la DGA si nu la alte institutii. Altceva despre aceasta plangere nu m-a mai intrebat, iar eu i-am raspuns ca asa am apreciat eu. Nu stiu daca au fost si alte persoane care au depus plangeri cu privire la acest dosar de evaziune fiscala. Nu stiu daca au mai fost depuse plangeri penale de catre alte persoane impotriva acelorasi ofiteri de politie. Nici domnul Ispas Constantin, in calitate de sef la DGA Prahova nu mi-a comunicat ca s-ar mai fi formulat plangeri impotriva ofiterilor de politie judiciara la structura pe care o conducea. Singura informatie pe care mi-a furnizat-o a fost aceea ca dosarul este la DNA – Structura Centrala. Personal nu am formulat niciodata vreo plangere din care sa rezulte ca as fi fost constrans de vreun organ judiciar sa formulez plangerea pe care am depus-o la DGA. (…) Mentionez ca doamna procuror Raileanu Elena Cerasela a incercat sa imi induca ideea ca domnul Ispas Constantin a fost cel care m-ar fi determinat sa formulez acea plangere. Spun ca a incercat sa imi induca ideea intrucat prin modul de formulare a intrebarilor eu am inteles ca voia sa afirm ca domnul Ispas era cel care ma determinase sa fac plangerea. Precizez ca eu am incercat sa o conving pe doamna procuror ca intentionam sa formulez aceasta plangere fara sa fiu determinat de nimeni”. (Cristina T.).
Sursa Foto: Mediafax
Iti recomandam
-
Creare Website de Prezentare Profesional – Soluția Perfectă pentru Afacerea Ta
-
Noua carte a lui Yuval Noah Harari, una dintre cele mai așteptate lansări ale anului, disponibilă în România pe Voxa, chiar în ziua lansării globale, pe 10 septembrie
-
HONOR câștigă 39 de premii media la IFA 2024
-
TCL a dezvăluit la IFA 2024 primul televizor NXTFRAME cu Audio by Bang & Olufsen
-
Vizita la Fabrica Rhein Vision unul dintre cei mai importanți producători de lentile oftalmice din Europa
-
La IFA 2024, HONOR revoluționează soluțiile mobile AI cu noul PC echipat cu Snapdragon, agent AI integrat și detectare AI a deepfake-urilor
Afaceri
Alerte rovinietă expirată – gratuite prin roviniete.online
Publicat
acum 4 zilepe
septembrie 6, 2024Rovinieta reprezintă taxa de drum pe care toți participanții la traficul din afara localităților din România sunt obligați să o achite, astfel încât să stea departe de amenzile venite din partea inspectorilor CNAIR.
Din păcate, tot mai mulți șoferi uită efectiv când le expiră rovinieta, sau dacă le-a expirat deja taxa de drum, și astfel se trezesc acasă cu procese verbale de amendă din partea CNAIR. Amenzile pentru lipsa rovinietei pornesc în România de la 275 RON în cazul în care se achită în maxim 15 zile de la primirea procesului verbal prin poștă, și urcă până la 550 RON în cazul în care amenda nu este achitată în maxim 15 zile de la luarea la cunoștință.
Este relativ destul de simplu să uiți efectiv de rovinietă, mai ales în contextul în care o achiți pe o perioadă destul de lungă de timp precum 12 luni. Marea majoritate a șoferilor surprinși de camerele fixe CNAIR fără rovinietă valabilă, sau de echipajele mobile, nu sunt cetățeni rău intenționați care să iasă la drum lung știind că nu au taxa de drum achitată. Pur și simplu uită de ea și se trezesc apoi cu amenzi din partea CNAIR, instituția publică însărcinată cu verificarea taxei.
Prețurile rovinietelor în România pornesc de la 12.44 RON pentru o zi și ajung la 139.31 RON pentru o perioadă de 12 luni. Este mai mult decât evident faptul că nu ar risca nimeni o amendă de maxim 550 RON când există posibilitatea să achite rovinieta pentru ziua respectivă, când apare nevoia de a călătorii cu autoturismul în afara localității. Rovinieta se poate achita foarte simplu în ziua de azi online, astfel încât să nu mai existe inconveniențe legate de logistică. S-au dus vremurile când pentru a achita rovinieta, eram nevoiți să stăm la cozi prin benzinării.
Alerte pentru rovinieta expirată – gratuite prin roviniete.online
Există însă o variantă foarte interesantă prin intermediul căreia, șoferii se pot pune la adăpost de amenzile CNAIR. A apărut recent portalul roviniete.online care vine în sprijinul șoferilor cu două servicii salvatoare. Alertele pentru rovinieta expirată sunt disponibile gratuit celor care decid să cumpere rovinieta online prin intermediul portalului. Aceste alerte sunt trimise prin e-Mail și SMS cu puțin timp înainte ca rovinieta achiziționată să expire și astfel, șoferii se pot pune la adăpost de amenzile CNAIR. Aceștia pot cumpăra rapid rovinieta online de oriunde s-ar afla și astfel rezolvă problema.
Verificare rovinieta – un serviciu gratuit prin roviniete.online
Un alt serviciu foarte util disponibil prin intermediul roviniete.online este serviciul de verificare rovinietă. Acest serviciu are la bază un concept destul de simplu de înțeles și de parcurs. Așa cum camerele CNAIR pot verifica rovinieta unui vehicul în baza numărului de înmatriculare, la fel șoferii pot verifica în baza acestui număr dacă mai au sau nu rovinietă valabilă. Este un serviciu extrem de util pentru situațiile în care se pierde chitanța de la rovinietă și astfel nu se mai știe exact data expirării. La fel și pentru situația în care chitanța este ruptă sau deteriorată din cauza căldurii, apei, etc.
Este mult mai indicat să efectuăm o verificare rovinietă prin intermediul roviniete.online decât să ne aventurăm la drum lung în baza unor cunoștințe destul de vagi. Incertitudinea ne poate duce în acest caz niște amenzi destul de mari, de care cu siguranță nimeni nu are nevoie. Plătim și așa destul de multe taxe la stat, peste jumătate din salariile noastre se întorc înapoi la stat așa că ar fi păcat din cauza unei simple neatenții, să fim nevoiți să dăm bani suplimentar din munca noastră tot la stat. O simplă verificare rovinietă (un serviciu gratuit) ne poate scăpa de foarte multe bătăi de cap.
Eveniment
Craiova Business Club sărbătorește 5 ani de excelență în afaceri
Publicat
acum 5 zilepe
septembrie 5, 2024**Craiova, 7 septembrie 2024** – **Craiova Business Club**, comunitatea care a redefinit standardele de inovație și leadership în afaceri în Oltenia, marchează 5 ani de activitate remarcabilă. Pentru a celebra această ocazie specială, vă invităm la un eveniment exclusiv dedicat celor care inspiră și conduc schimbarea în comunitatea noastră.
### **Data și locația evenimentului**
– **Data:** Sâmbătă, 7 septembrie 2024, ora 18:00
– **Locația:** **Panoramic Vienna Ballroom**, Craiova
### **Invitați speciali**
Evenimentul va reuni personalități de marcă din diverse domenii:
– **Radu Constantin** – Antreprenor & Content Creator
– **Călin și Orianda Donca** – Antreprenori
– **Ilie Pană** – Fondator „Laboratorul de Șosete”
– **Silvana Pană** – Fondatoarea Serenissima
– **Horațiu Buzatu** – Owner Plus Auto și Arhi Design
– **Răzvan Socoteanu** – Avocat
– **Cornelia Nițu** – Expert Fiscal & CEO N&C Consulting
– **Sebastian Bala** – Master Trainer @Start4Business.ro
– **Cristian Nicolae** – Coach în Business
– **Ian Pearson** – Fost Director Ford Craiova
– **Gabriel Vlăduț** – Președinte Camera de Comerț și Industrie Dolj
– Și mulți alții, fiecare aducând o perspectivă unică asupra lumii de afaceri.
### **Mulțumiri speciale partenerilor noștri**
Suntem profund recunoscători partenerilor care ne susțin și contribuie la succesul acestui eveniment aniversar:
#### **Parteneri Principali**
– **Sinless** – Consumabile și ambalaje HoReCa
– **Ionuț Dincă Studio**
– **Magnolia**
– **STRADE**
– **Mineralport**
– **Rai Imobiliare**
– **Panoramic Vienna Ballroom**
#### **Parteneri Gold**
– **Life Beauty**
– **Life Dental Spa**
– **INAS**
– **TBI Bank**
– **Estima Finance**
– **Hotel Royal**
– **Silosi Centrul Medical**
– **Bless Beauty**
– **Sfera Business**
– **Tradia**
– **Dixid**
– **DiQueen by Diana Design**
– **EVO Project Design**
– **Next Pharma**
– **Ciugulin Mob**
– **Doamna cu Baloane**
– **Cofetăria Joffre**
– **Epic Prints**
– **One Stop Events**
– **Evenimente cu Stil**
– **C&C Home**
– **Imperia Imobiliare**
– **Lumânări decorative GB Design**
– **Plus Auto**
– **Arhi Design**
– **Karo Design**
– **Adremat**
– **Socoteanu & Popa**
– **Craiova Marketing**
– **Raftul cu Cadouri**
– **Asia Connect**
– **Ivy Marketing**
– **Autentic Gifts**
– **Epro Design**
– **Branding Master**
– **European Business Leaders**
– **Royal Charity**
– **Asociația Îngerul Meu**
– **My Angel Mercur**
– **Gia Beauty**
– **Asociația Agora**
– **N&C Consulting**
– **StartForBusiness**
– **AM Tehnic Construct**
– **Avis Imobiliare**
#### **Parteneri Media**
– **TVR Craiova**
– **IMmedia**
– **Bozgan Gigi Photography**
– **BROmedia Productions**
– **Radio Sud**
– **Perspektive.ro SEO Agency**
– **Pion Media**
### **Ce te așteaptă la eveniment?**
– **Prezentări captivante** și discuții inspiraționale cu lideri influenți
– **Bingo Networking** – o modalitate unică de a te conecta și de a câștiga premii surpriză
– **Muzică live și entertainment**, cu saxofonistul Bogdan Uță și DJ
– **Delicii culinare** și băuturi rafinate într-un cadru exclusiv
– **Premii speciale** pentru cei mai activi membri ai clubului – pregătește-te pentru momente de neuitat!
### **De ce să participi?**
– **Construiește conexiuni valoroase** și extinde-ți rețeaua profesională
– **Împărtășește idei și învață** de la experți de top
– Bucură-te de o **seară elegantă** și vibrantă, alături de elitele din lumea afacerilor
– Fii parte dintr-un **moment istoric** pentru comunitatea de business din Craiova
### **Rezervă-ți locul acum!**
– **Taxă de participare:** **79 lei** (până pe 31 august), **119 lei** după această dată
– **Locuri limitate!** Asigură-te că ești parte din această experiență unică.
**Pentru înscrieri și informații suplimentare**, vizitați:
—
Hai să celebrăm împreună succesul și evoluția comunității de afaceri din Craiova!
#CraiovaBusinessClub #Aniversare5Ani #Leadership #Networking #PetrecereAniversară #SuccesÎnAfaceri
—
**Contact pentru presă:**
– **Email:** contact@craiovabusinessclub.ro
– **Telefon:** +40 123 456 789
—
**Despre Craiova Business Club**
Craiova Business Club este o comunitate dedicată antreprenorilor și profesioniștilor din diverse domenii, având ca scop promovarea inovației, colaborării și dezvoltării economice în regiunea Olteniei.
Eveniment
Noile laptopuri Acer Swift 14 AI sunt disponibile în România
Publicat
acum 4 săptămânipe
august 13, 2024Noile Acer Swift 14 AI, cu performanțe și autonomie excepționale și echipate cu unele din cele mai rapide și eficiente unități de procesare neuronală din lume pentru laptopuri, sunt disponibile acum în România.
Rezumat:
- Laptopurile de ultimă generație Acer Swift 14 AI (SF14-11) au un design elegant, subțire și ușor, caracteristici premium și funcții AI optimizate pentru productivitate, creativitate și mobilitate
- Sunt echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon™din seria X, cu unități de procesare neurală integrate care oferă 45 de trilioane de operații pe secundă (TOPS), cu performanțe și eficiență energetică de top
- Copilot+ PC și compatibilitate cu cele mai recente funcții AI din Windows 11: Recall, Cocreator, Live Captions, și noile efecte Windows Studio
Acer anunță disponibilitatea noilor laptopuri Swift 14 AI în România, inaugurând astfel o nouă eră a inteligenței artificiale. Echipate cu procesoare Snapdragon X Elite și Snapdragon X Plus care dispun de unele din cele mai rapide și eficiente unități de procesare neuronală (UPN) din lume pentru laptopuri, noile dispozitive oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și simplifica sarcinile zilnice cu ajutorul unor funcții PC mai inteligente și de a aborda mai eficient sarcinile de lucru complexe de oriunde s-ar afla. Cu noile Acer Swift 14 AI, viitorul este mai aproape decât credeți!
Proiectate cu meticulozitate și fabricate din materiale premium, noile Swift 14 AI îmbină perfect funcționalitatea și estetica. Ca o reflectare a capacităților moderne și a ușurinței de utilizare, seria Swift 14 AI are aspectul rafinat, exclusivist, al PC-urilor Copilot+, evidențiat de o pictogramă unică AI imprimată pe capacul șasiului și de un indicator de activitate pe touchpad care se aprinde atunci când dispozitivul sau Copilot este activat.
Făcând parte din categoria Copilot+ PC a celor mai rapide și inteligente PC-uri cu Windows construite vreodată, și beneficiind de ultimele capabilități și funcții de inteligență artificială din Windows, laptopurile Swift 14 AI sunt instrumentele perfecte pentru a vă accelera productivitatea și creativitatea prin moduri complet noi de a interacționa cu laptopul dvs.
Laptopurile Swift 14 AI sunt compatibile cu funcțiile AI de ultimă generație din Windows, Recall, Cocreator, Live Captions, și noile efecte Windows Studio. Pe lângă acestea, Acer vă pune la dispoziție soluții AI inteligente, cu funcționalități care simplifică fără efort setările, optimizează prezența video și îmbunătățesc comunicarea.
Noile modele Swift 14 AI înregistrează un salt major în ce privește puterea de procesare AI, deblocând experiențe complet noi. Laptopurile Acer Swift 14 AI beneficiază de cea mai nouă arhitectură ARM, eficientă energetic și optimizată pentru performanță, și sunt construite pentru susținerea de sarcini solicitante și multitasking fără efort.
Procesoarele Snapdragon X Plus și Snapdragon X Elite oferă până la 12 nuclee, integrează unități de procesare neuronală Qualcomm Hexagon™ de până la 45 TOPS și unități grafice Qualcomm® Adreno™ de până la 3.8 TFLOPS, oferind performanțe de vârf de până la două ori mai rapide decât Apple M23., iar cu peste 175 de aplicații native pe bază de ARM și peste 50 de aplicații suplimentare în dezvoltare4, puteți experimenta noi posibilități în scenarii de productivitate, creativitate și divertisment imersiv.
Echipate cu până la 32 GB de memorie LPDDR5X-8533 și un SSD NVMe PCIe Gen 4 cu capacitate de până la 1 TB pentru a îmbunătăți performanța sistemului și a susține sarcini de lucru multitasking solicitante, laptopurile Swift 14 AI oferă performanță neobosită pentru cele mai mari proiecte ale dvs., și vă permit să gestionați fișiere mari, software intensiv și mai multe file de browser și programe cu ușurință absolută.
Pentru confort și eficiență în timpul utilizării, laptopurile Swift 14 AI sunt echipate cu ecrane IPS WQXGA (2560×1600) de 14.5 inci luminoase, cu gama de culori 100% sRGB, pentru o claritate uimitoare, culori bogate și detalii clare, perfecte pentru muncă, proiecte creative sau pur și simplu redarea serialelor preferate.
O cameră web IR 1440p QHD IR cu o matrice triplă de microfoane și obturator de confidențialitate susține suita de instrumente de conferință îmbunătățite de Acer cu inteligență artificială în Acer PurifiedView™ 2.0 și Acer PurifiedVoice™ 2.0. Acestea pot fi calibrate rapid prin Acer QuickPanel, care apare în mod intuitiv atunci când camera web sau microfonul dispozitivului a fost pornit. O tastă dedicată direcționează utilizatorii către aplicația AcerSense™, premiată cu Red Dot Design Award, pentru gestionarea dispozitivului și către o bibliotecă de funcții AI disponibile pe dispozitiv prin intermediul Experience Zone.
Conectivitatea este asigurată de către cele mai recente tehnologii wireless Wi-Fi 7 și Bluetooth™ 5.4, asigurându-vă că aveți întotdeauna accesul de care aveți nevoie la fișierele și aplicațiile dvs. În plus, o selecție cuprinzătoare de porturi vă permite să vă extindeți configurația, să conectați toate perifericele esențiale și să transferați date cu viteză și comoditate uimitoare.
Funcționalitățile biometrice de securitate disponibile prin Windows Hello permit conectarea rapidă și sigură prin recunoașterea facială sau prin senzorul de amprentă, astfel încât numai dvs. puteți accesa dispozitivul. Camera web este prevăzută cu un obturator pentru confidențialitate, și o singură atingere a acestuia1 înseamnă că toate momentele dvs. personale sunt protejate digital. Pentru o mai mare protecție, în loc să trimită date confidențiale în cloud pentru procesare, unitatea de procesare neuronală integrată poate permite laptopurilor Swift 14 AI să efectueze unele sarcini AI la nivel local, pentru o mai mare confidențialitate. Și chiar dacă dispozitivul este compromis, detaliile dvs. personale rămân protejate prin protecția la nivel de hardware Secured-Core PC (Nivel 3).
Eficiența energetică mai mare decât a unui Apple M2 Max cu până la 30% permite până la 18 ore de navigare web sau până la 26 de ore de redare video, și vă asigură că puteți trece cu bine împreună cu Swift 14 AI peste cele mai îndelungate zile de lucru, fără să fie nevoie să căutați cea mai apropiată priză.
Modelele Swift 14 AI au obținut certificarea EPEAT Gold, pentru conformitatea cu cele mai înalte criterii EPEAT prin utilizarea materialelor reciclate post-consum și a ambalajelor reciclabile 100%.
Prețuri și disponibilitate
Noile modele Acer Swift 14 AI (SF14-11) sunt disponibile în România la partenerii de retail la prețuri începând de la 6.299 RON .
Despre Acer
Fondată în 1976, Acer este una dintre cele mai importante companii IT&C din lume, cu o prezență în peste 160 de țări. Pe măsură ce Acer evoluează odată cu industria și cu schimbarea stilurilor de viață, se concentrează pe crearea unei lumi în care hardware-ul, software-ul și serviciile vor fuziona între ele, creând ecosisteme și deschizând noi posibilități pentru consumatori și întreprinderi deopotrivă. Cei 7.700 de angajați ai Acer sunt dedicați cercetării, proiectării, marketingului, vânzării și suportului pentru produse și soluții care elimină barierele dintre oameni și tehnologie. Vă rugăm să vizitați www.acer.com pentru mai multe informații.
© 2024 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer și logo-ul Acer sunt mărci comerciale înregistrate ale Acer Inc. Alte mărci comerciale, mărci comerciale înregistrate și/sau mărci de servicii, indicate sau nu, sunt proprietatea proprietarilor lor respectivi. Toate ofertele pot fi modificate fără notificare sau obligație și este posibil să nu fie disponibile prin toate canalele de vânzare.
Parteneri
Ultimile stiri locale
Creare Website de Prezentare Profesional – Soluția Perfectă pentru Afacerea Ta
Un website de prezentare bine realizat este esențial pentru orice afacere care dorește să atragă noi clienți și să își...
Noua carte a lui Yuval Noah Harari, una dintre cele mai așteptate lansări ale anului, disponibilă în România pe Voxa, chiar în ziua lansării globale, pe 10 septembrie
,,Nexus: O scurtă istorie a rețelelor informaționale, din epoca de piatră până la IA” va fi lansată în aceeași zi,...
HONOR câștigă 39 de premii media la IFA 2024
Ultimele inovații arată angajamentul HONOR față de tehnologia centrată pe nevoile utilizatorului HONOR și-a confirmat poziția de lider tehnologic cu...
TCL a dezvăluit la IFA 2024 primul televizor NXTFRAME cu Audio by Bang & Olufsen
TCL redefinește conceptul de home entertaiment odată cu lansarea primului său televizor NXTFRAME la IFA 2024. Acesta este mai mult...
Vizita la Fabrica Rhein Vision unul dintre cei mai importanți producători de lentile oftalmice din Europa
În data de 5 septembrie 2024 am realizat o vizita la Fabrica Rhein Vision aflată în Județul Prahova, lângă Ploiești,...
La IFA 2024, HONOR revoluționează soluțiile mobile AI cu noul PC echipat cu Snapdragon, agent AI integrat și detectare AI a deepfake-urilor
HONOR, Qualcomm și Microsoft revoluționează AI-ul pentru dispozitive mobile La IFA 2024, HONOR a lansat trei soluții inovatoare pentru tehnologia...
IFA 2024: TCL își extinde gama de electrocasnice prin lansarea seriei de combine frigorifice și frigidere încorporabile
Tehnologia inovatoare de refrigerare de la TCL îmbină eficiența cu designul flexibil, asigurând alimente mai proaspete și confort sporit pentru...
Alerte rovinietă expirată – gratuite prin roviniete.online
Rovinieta reprezintă taxa de drum pe care toți participanții la traficul din afara localităților din România sunt obligați să o...
JazzUP Young & Kids: Un weekend cu ateliere artistice în Drumul Taberei, oferite gratuit copiilor, adolescenților și părinților din Capitală
În perioada 7-8 septembrie, Asociația Culturală CultART, alături de ARCUB, în calitate de finanțator, organizează în Parcul Constantin Brâncuși, din...
Acer lansează noul TravelMate P6 14 AI, fiind lider de piață cu PC-uri Copilot+ sub 1 kg
Cuprins: Noul Acer TravelMate P6 14 AI este propulsat de noile procesoare Intel® Core™ Ultra (Seria 2) și oferă performanțe...
HONOR deschide un nou capitol plin de posibilități cu lansarea smartphone-ului pliabil HONOR Magic V3 la IFA 2024
Alături de Magic V3, HONOR prezintă și noile dispozitive HONOR MagicBook Art 14 și HONOR MagicPad 2 [București, România –...
HONOR Magic V3 este considerat #1 în categoria smartphone-urilor pliabile, conform Sam Sung*
Nici măcar „Sam Sung” nu poate rezista atracției celui mai subțire smartphone pliabil din lume [România, București – 6 Septembrie...
Raft – tip poliță mobilier extensibila: soluția versatilă cu prindere sigură și blocatorul de poliță de la Blum Austria
Transformați fiecare colț al locuinței sau biroului într-un spațiu multifuncțional și ergonomic cu raftul tip poliță extensibil de la Blum...
Descoperă Cum un Magazin Online Personalizat Îți Poate Propulsa Afacerea Spre Succes
Comerțul online este esențial pentru orice afacere care dorește să își extindă prezența și să atragă clienți noi. Un magazin online bine...
Acer își extinde linia de PC-uri Copilot+ cu noile laptopuri Swift echipate cu procesoare Intel, AMD și Snapdragon
Rezumat: Cele mai recente PC-uri Acer Swift Copilot+ echipate cu procesorul Intel® Core™ Ultra (Seria 2) dispun de noi capabilități...
Craiova Business Club sărbătorește 5 ani de excelență în afaceri
**Craiova, 7 septembrie 2024** – **Craiova Business Club**, comunitatea care a redefinit standardele de inovație și leadership în afaceri în...
Știrile Săptămânii
-
Administrație localăacum 6 ani
Consiliul Judeţean Argeş, pe primul loc la… salarii
-
Evenimentacum 9 luni
Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO – IN EXCXLUSIVITATE – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Turismacum 2 ani
Cazare la hotel cu piscină în Călimăneşti-Căciulata
-
Afaceriacum 6 ani
Tot ce trebuie sa stii despre cum se poarta o camasa
-
Afaceriacum 6 ani
Lenjerii de pat confortabile si moderne de la Karo Boutique
-
Afaceriacum 6 ani
Stilul traditional se pastreaza cu un semineu pe lemne
-
Evenimentacum 5 ani
MAI “crapa” de deontologie profesionala/Seful IPJ Gorj- sex in masina cu amanta/Inregistrari audio si stenograme incendiare (I)
-
Știri din județacum 4 ani
Situație fără precedent la Spitalul Județean Argeș – suspiciune de infecție cu SARS-Cov-2 tratată cu indiferență