Connect with us

Uncategorized

Ingerasul tau are nevoie de haine nou nascuti cat mai colorate! Iata de ce!

Publicat

pe

Sa fii mamica este un lucru de-a dreptul deosebit, cu atat mai mult daca ai avut acest vis inca din tinerete si ti-ai dorit sa cresti copilasi frumosi si sanatosi. Daca viata te-a rasplatit cu cel mai frumos ingeras, cu siguranta nu mai incapi de bucurie si iti doresti tot ce e mai bun pentru bebelusul tau.

La capitolul haine nou nascuti, trebuie sa stii ca mereu e loc de mai bine, asadar trebuie sa te informezi in permanenta cu ceea ce se poarta si cu ceea ce recomanda specialistii in pediatrie. Daca nu te-ai putut abtine si i-ai cumparat ghemotocului tau hainute frumoase si dragalase roz sau albastre inca din perioada sarcinii, a venit momentul sa diversifici garderoba copilasului.

Expertii sustin faptul ca orice copilas ar trebui sa poarte haine nou nascuti cat mai colorate, intrucat fiecare culoare are puterea de a influenta starea de spirit.

Asadar, daca vrei sa ii achizitionezi micutului tau cele mai frumoase articole de imbracaminte, iata de ce e indicat sa ai in dulapior mai multe modele si culori de la Liloo.ro!

Culorile calde il binedispun

Indiferent daca e fetita sau baietel, micutul tau trebuie sa poarte haine pentru nou nascuti in culori calde si cat mai variate. Spre exemplu, baieteii pot fi imbracati, uneori, intr-un body rosu, in timp ce fetitele pot purta salopete galbene si portocalii. Pe langa efectul lor benefic asupra starii de spirit, culorile calde il vor „incalzi” pe micut si ii vor da o senzatie de protectie.

Culorile reci il linistesc

Poate ca nu te-ai gandit niciodata la acest aspect, insa specialistii sustin ca toate culorile reci au capacitatea de a induce o stare de calm si de visare, mai ales daca vorbim de albastru si verde, in toate nuantele lor. Asadar, si fetitele pot purta turcoaz, albastru pal, verde lime sau lila. Cumpara haine pentru nou nascuti in aceste nuante si vei observa cum puiul tau va adormi mai usor in patut.

Albul il opreste din plans

Pe langa albastru, albul are efect calmant si sedativ, fiind foarte util in calmarea copilasului atunci cand plange. Daca vrei ca micutul tau sa aiba o stare de fericire continua si sa depaseasca momentele de agitatie, imbraca-l in body-uri si pijamalute albe. Desigur, acestea pot fi cu numeroase imprimeuri, precum masinute, inimioare, stelute sau orice altceva iti place.

Chiar daca ai tendinta sa crezi ca albul este pretentios si ca aceste haine pentru nou nascuti se vor murdari foarte repede, trebuie sa te gandesti si la starea de spirit pe care micutul tau o va avea. In plus, toate articolele vestimentare de la Liloo.ro se intretin foarte usor, intrucat materialul este de inalta calitate (bumbac natural), imprimeurile sunt realizate prin serigrafie si vopselurile sunt pe baza de apa.

Cu alte cuvinte, indiferent de ce haine pentru nou nascuti vei cumpara pentru ingerasul tau de la Liloo, vei avea garantia calitatii si a rezistentei in timp. Bucura-te de cele mai frumoase clipe in compania puiului tau si a celorlalti membri ai familiei si te vei simti cu adevarat binecuvantata!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Cum alegi un cablu panouri fotovoltaice?

Publicat

pe

cablu panouri fotovoltaice

Sistemele fotovoltaice sunt ansambluri complexe, care necesita atentie sporita in timpul montarii – panouri, invertoare, cabluri si multe altele. Prin urmare, compatibilitatea este un aspect vital, care trebuie luat serios in calcul, mai ales atunci cand doresti sa cumperi cablu pentru panouri fotovoltaice.

De exemplu, un prim lucru pe care trebuie sa il stii este ca sistemele solare de sub 20A pot utiliza cablu panouri fotovoltaice de 4mm, in timp ce sistemele de peste 20A ar trebui sa prezinte cablu de 6mm, pentru o mai buna functionare, eficienta si rezistenta in timp.

Iata cateva alte informatii utile pe care ar trebui sa le stii despre cablurile pentru panouri fotovoltaice!

 

Unde sunt prezente cablurile intr-un sistem fotovoltaic?

Sunt necesare cabluri speciale pentru fiecare conexiune de la nivelul unui sistem fotovoltaic – intre fiecare panou solar si apoi la nivelul bateriilor solare (daca exista) si a invertorului. Cablul folosit trebuie sa fie compatibil cu puterea curentului care trece prin intregul sistem. Totusi, trebuie sa ai in vedere faptul ca modul in care conectezi un cablu panouri fotovoltaice la sistem poate influenta tensiunea totala a curentului:

  • Conexiune in serie – aceasta implica conectarea terminalului pozitiv al panoului solar la terminalul negativ al altui panou. Rezultatul este un lant de panouri fotovoltaice, precum si cresterea tensiunii sistemului, dar mentinerea nivelului de curent electric in sistem.
  • Conexiune in paralel – aceasta implica conectarea terminalelor pozitive intre ele si celor negative tot intre ele. Rezultatul este o bucla care inseamna tensiune egala intre panouri, dar nivel de curent electric crescut in sistem.

 

Conexiunea in serie a cablurilor pentru panouri fotovoltaice poate afecta marimea cablului, implicit costurile acestuia – datorita faptului ca este necesar mai putin curent electric pentru a transfera acelasi volum de energie. Totusi, trebuie avut in vedere faptul ca o mica defectiune la nivelul unui singur panou afecteaza intreg sistemul.

Conexiunea in paralel, in schimb, imbunatateste nivelul de integritate a sistemului – fiecare panou functioneaza in mod independent si nu este influentat de variatiile curentului electric. Totusi, acest tip de conexiune necesita cabluri mai mari/groase, implicit mai scumpe, din moment ce acestea vor necesita mai mult curent pentru a transfera energia electrica in cadrul sistemului.

 

Cum alegi cablu pentru panouri fotovoltaice?

Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere cand vrei sa cumperi cablu pentru panouri fotovoltaice – rezistenta la temperatura, la razele UV, la umiditate, la abraziune, precum si flexibilitatea generala a acestuia.

De exemplu, exista cabluri concepute special pentru utilizarea la exterior – pe acoperis, langa panourile fotovoltaice. Aceste cabluri trebuie sa fie rezistente in fata razelor UV, umiditatii, dar mai ales temperaturilor ridicate.

Apoi, cablurile rezistente la abraziune sunt recomandate in cazul campurilor cu panouri solare, care implica contact indelungat cu suprafete abrazive, precum si unghiuri ascutite.

 

Ai nevoie de mai multe informatii? Poate chiar de sfaturi si recomandari privind alegerea unui cablu panouri fotovoltaice? Specialistii Lumio Energy iti stau la dispozitie. Acestia iti pot oferi toate informatiile de care ai nevoie, precum si asistenta in instalarea unui sistem solar, dar iti pun la dispozitie si o gama variata de produse profesionale, de calitate superioara – panouri solare, invertoare, cabluri, acumulatori, precum si statii de incarcare electrice.

Citeste in continuare

Uncategorized

Regim alimentar diabet cu aport scazut de calorii – este benefic?

Publicat

pe

regim alimentar diabet

 

 

Conform Grupului de Studiu pentru Diabet si Nutritie al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului, aportul scazut de calorii, in contextul unei diete sanatoase, echilibrate, are posibilitatea de a pune in remisie diabetul de tip 2. Totodata, se reduc si factorii de risc cardiometabolici asociati cu aceasta afectiune. In vederea obtinerii rezultatului, dietele cu aport scazut de calorii au fost comparate cu alte diete de slabire bazate pe alimente autoadministrate.

Pe scurt, o dieta cu aport scazut de calorii este un regim alimentar diabet corespunzator, sanatos si eficient, oferind persoanelor sansa de a pune boala in remisie. Iata mai multe informatii despre acest lucru!

 

Dieta cu supe si shake-uri – cel mai bun aliat!

Dietele VLCD – care implica aportul scazut de calorii – urmate pentru o perioada de trei luni pot avea efecte incredibil de benefice in cazul persoanelor care sufera de diabet tip 2. Mai exact, o dieta de doar 800 kcal pe zi poate inversa definitiv aceasta boala!

Afirmatia este sustinuta de un sudiu realizat de Diabetes UK. Conform studiului, dieta tip VLCD urmata de participanti a dus la pierdere in greutate pe termen lung (evaluarea fiind realizata la 5 ani dupa finalizarea dietei), dar si la eliminarea completa a simptomelor aferente diabetului tip 2.

 

Ce implica o dieta cu aport scazut de calorii?

Caloriile ofera organismului energia de care acesta are nevoie in timpul unei zile. Totusi, ele nu sunt singura sursa de energie, motiv pentru care poti intra cu usurinta intr-un deficit de calorii fara a experimenta efecte negative.

Totusi, deficitul de calorii este doar o parte a acestei ecuatii. Trebuie sa asiguri in continuare organismului energia necesara – lucru pe care il poti realiza cu ajutorul proteinelor si fibrelor alimentare. Pe scurt, nu este de ajuns sa elimini din dieta ta zilnica zaharul si alimentele bogate in calorii.

In schimb, trebuie sa urmezi un regim alimentar pentru diabet echilibrat din toate punctele de vedere – cu aport suficient de proteine, fibre alimentare, carbohidrati si grasimi sanatoase, precum si nutrientii, vitaminele si mineralele de care corpul uman are nevoie.

Prin urmare, pentru a pune in remisie diabetul tip 2 si pentru a urma un regim alimentar diabet corespunzator, nu este de ajuns sa mananci mai putin sau sa te infometezi, dupa cum ar crede unii. Trebuie sa abordezi un stil de viata echilibrat, in conformitate cu recomandarile medicului specialist, desigur.

 

Care este solutia optima in Romania?

In Romania, una dintre putinele diete care te pot ajuta sa pui in remisie diabetul tip 2 este NUPO. Dieta este o solutie adecvata cand vine vorba de un regim alimentar diabet care sa promoveze pierderea in greutate intr-un mod eficient, rapid, dar mai ales sanatos, fara efecte negative asupra corpului, mai ales asupra corpului care sufera de diabet.

NUPO este dieta VLCD sustinuta de peste 40 de studii stiintifice, cu 41 de ani de experienta pe piata europeana. Aceasta vine in ajutorul tuturor celor care vor sa elimine kilogramele in plus sau sa duca un stil de viata mai sanatos cu o gama de produse de marca proprie, dezvoltate la cele mai inalte standarde din industrie si in conformitate cu nevoile/necesitatile organismului!

Citeste in continuare

Uncategorized

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Publicat

pe

De

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea a 508 Respondenți

București, 25.04.2024 – În cadrul studiului „Alegeri Sănătoase – Îmbătrânire activă”, desfășurat în perioada noiembrie 2023 – aprilie 2024 și implicând 508 respondenți, Asociația Credu a analizat comportamentele și perspectivele românilor în ceea ce privește îmbătrânirea activă și stilul de viață sănătos. Rezultatele dezvăluie tendințe semnificative și preocupări comune în rândul populației.

Principalele constatări includ:

– Motivația pentru adoptarea obiceiurilor sănătoase: Peste două treimi (67.73%) dintre respondenți declară că adoptă obiceiuri sănătoase pentru a se simți mai bine și pentru a avea mai multă energie.

– Preocuparea față de îmbătrânire: Mai mult de jumătate (63.5%) dintre participanți se declară moderat îngrijorați de problemele de sănătate legate de înaintarea în vârstă.

– Obstacolele în menținerea unui stil de viață sănătos: Lipsa de timp (70.1%) și constrângerile financiare (52.2%) sunt principalele obstacole întâmpinate în menținerea unui stil de viață sănătos.

– Percepția asupra îmbătrânirii: Majoritatea covârșitoare a respondenților (78.1%) percep îmbătrânirea ca pe o parte naturală a vieții.

Aceste constatări subliniază importanța conștientizării și promovării îmbătrânirii active în rândul populației, precum și necesitatea de a elimina obstacolele care împiedică adoptarea unui stil de viață sănătos.

Oana Voicu, Președinta Asociației Credu: „În lumina cercetărilor extinse asupra longevității și îmbătrânirii active desfășurate la nivel global, este evident că interesul pentru adoptarea unui stil de viață sănătos și promovarea îmbătrânirii active este în creștere. Studiul nostru aduce o contribuție semnificativă în înțelegerea atitudinilor și comportamentelor legate de sănătate și longevitate, subliniind necesitatea unor alegeri sănătoase pentru extinderea anilor sănătoși în viața fiecăruia.”

Alte constatări relevante din studiu includ:

– Principalele preocupări legate de îmbătrânire:  scăderea generală a sănătății (65.8%), scăderea vitalității și energiei (60.3%) și problemele de mobilitate (46.6%) sunt printre cele mai semnalate aspecte de îngrijorare.

– Subiecte specifice de interes: terapii specifice, menținerea sănătății creierului și informații actualizate sunt printre domeniile prioritare de interes pentru respondenți.

Opinia specialiștilor este esențială în înțelegerea acestor constatări:

Dr. Ciprian Ene, Medic coordonator „QUANTUM THERAPY” București, a subliniat: „Anti-aging-ul reprezintă un concept global care vizează nu numai lupta împotriva fenomenului de îmbătrânire și susținerea longevității, ci și îmbunătățirea calității vieții. Medicina Integrativă permite abordarea unor patologii variate cu nivele diferite de gravitate, reușind să crească eficiența tratamentelor, fie ele preventive, curative sau paliative.”

Dr. Florin Ioan Bălănică, Medic Specializat în PsihoNutriție, Fondator #MetodaDrBalanica, a adăugat: „Prevenția efectelor îmbătrânirii este esențială pentru creșterea calității vieții. Atunci când discutăm despre îmbătrânire, este important să ne concentrăm atât pe aspectele externe, cât și pe cele interne, care pot preveni imbatranirea și pot crește durata și calitatea vieții.”

Dr. Cristalia Rusu-Doriza, Medic primar Dermatovenerolog, clinică Crystal Clinic, a subliniat: „Frumusețea înseamnă inovație. Procesul de îmbătrânire este un proces fiziologic, iar pielea, fiind diamantul frumuseții, trebuie îngrijită. Este important să înțelegem ce accelerează acest proces și cum putem preveni primele semne de îmbătrânire.”

Sorin Cantor, Longevity coach, trainer certificat pe inteligență emoțională și starea de bine: “Prezentarea este o scurtă incursiune în lumea emoțiilor. Se concentrează pe felul cum emoțiile pozitive și starea de bine influanțează durata și calitatea vieții. La sfârșit sunt arătate câteva din lucrurile pe care le putem face pentru a îmbunătăți starea de bine.”

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment2 zile inainte

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

cablu panouri fotovoltaice cablu panouri fotovoltaice
Uncategorized2 zile inainte

Cum alegi un cablu panouri fotovoltaice?

Sistemele fotovoltaice sunt ansambluri complexe, care necesita atentie sporita in timpul montarii – panouri, invertoare, cabluri si multe altele. Prin...

regim alimentar diabet regim alimentar diabet
Uncategorized3 zile inainte

Regim alimentar diabet cu aport scazut de calorii – este benefic?

    Conform Grupului de Studiu pentru Diabet si Nutritie al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului, aportul scazut de calorii,...

Uncategorized3 zile inainte

Asociația Credu dezvăluie noile tendințe în sănătate și longevitate în România

Studiul Alegeri Sănătoase și Îmbătrânire Activă: O Analiză În Profunzime desfășurată în perioada Noiembrie 2023 – Aprilie 2024, cu Participarea...

pregatire profesionala pregatire profesionala
Uncategorized3 zile inainte

Dificultati, provocari si solutii atunci cand urmezi cursuri de pregatire profesionala

  Pregatirea profesionala reprezinta, in ziua de astazi, o solutie foarte buna pentru a-ti asigura un loc de munca –...

Albota Albota
Social3 zile inainte

Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor şi pisicilor în Albota, Argeş

În data de 17 mai, în comuna Albota va avea loc o campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor şi pisicilor,...

vacanta Paste 2024 oferte vacanta Paste 2024 oferte
Turism3 zile inainte

De ce să alegi Valea Prahovei ca destinație de vacanță la munte?

Valea Prahovei este o destinație montană minunată situată la o distanță mică de București și alte orașe mari din țară....

Uncategorized3 zile inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment3 zile inainte

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Uncategorized3 zile inainte

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Exclusiv3 zile inainte

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

Uncategorized4 zile inainte

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

Uncategorized5 zile inainte

TikTok sărbătorește Ziua Internațională a Cărții alături de comunitatea #BookTok din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, TikTok lansează un efect AR disponibil în aplicație, care să aducă împreună iubitorii de...

Uncategorized5 zile inainte

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

UncategorizedO săptămână inainte

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

EvenimentO săptămână inainte

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Știrile Săptămânii