Connect with us

Administrație locală

Consiliul Judeţean Argeş, pe primul loc la… salarii

Publicat

pe

Am intrat în posesia unor date interesante care ne arată cam la ce nivel sunt cheltuielile cu salariile angajaţilor de la Consiliul Judeţean Argeş, Consiliu care anul trecut a mărit considerabil lefurile salariaţilor proprii. Astfel, aflăm că în Argeş au fost în 2017 venituri de 78,23 milioane euro, iar totalul cheltuielilor s-a ridicat la 28,09 milioane euro, dintre care salariile au reprezentat 3,36 milioane euro. Asta înseamnă 11,94% din totalul cheltuielilor. La o populaţie de 646.333 de locuitori, fiecare argeşean a plătit anul trecut 5,19 euro pentru lefurile celor de la CJ. În Prahova, judeţul căruia „i se închină” în prezent Argeşul din punct de vedere regional, nivelul salariilor din totalul cheltuielilor a fost de numai 3,2 milioane euro la o populaţie de 809.000 cetăţeni. La nivelul regiunii Sud Muntenia, Argeşul se află pe locul 1 din punct de vedere al cheltuielilor cu salariile din totalul cheltuielilor şi pe locul 3 la sumele plătite de cetăţeni pentru lefuri. Pe primul loc se află Călăraşiul, cu 17,77% cheltuieli cu salariile, dar la un nivel total al cheltuielilor de doar 14,5 milioane euro. Pe locul 2 se află Giurgiu, cu 16,8%. Din punct de vedere al contribuţiei cetăţenilor, Giurgiul se află pe primul loc, cu 10,38 euro plătiţi de fiecare cetăţean pentru veniturile angajaţilor CJ. Cei mai puţini bani îi dau ialomiţenii – 3,57 euro. Din punct de vedere al procentului salariilor în totalul cheltuielilor, la coada clasamentului este Prahova – 3,36% dintr-un volum total al cheltuielilor de 95,2 milioane euro.

 

Administrație locală

Descoperă Excelența în Alegerea Anvelopelor și Jantelor la Vadrexim

Publicat

pe

Când vine vorba de alegerea anvelopelor și jantelor potrivite pentru vehiculul tău, decizia poate avea un impact semnificativ asupra siguranței, confortului și performanței pe drum.

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când alegi anvelopele este să iei în considerare condițiile specifice de drum și climatice. Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru a oferi aderență pe drumurile acoperite de zăpadă și gheață, în timp ce anvelopele de vară sunt optimizate pentru a maximiza performanțele pe drumuri uscate și calde. Anvelopele all-season sunt o soluție versatilă, oferind un echilibru între caracteristicile anvelopelor de iarnă și cele de vară. La Vadrexim, vei găsi opțiuni pentru toate aceste categorii, asigurându-te că ești pregătit pentru orice condiții de drum.

Aici, un magazin de anvelope și jante precum Vadrexim joacă un rol crucial, oferind o gamă largă de produse de calitate și consultanță expertă pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită.

La fel de importantă este și alegerea jantelor. Jantele nu numai că adaugă un aspect estetic vehiculului tău, dar pot influența și performanța acestuia. Jantele din aliaj ușor pot îmbunătăți manevrabilitatea și economia de combustibil, în timp ce jantele din oțel sunt recunoscute pentru durabilitatea lor. Vadrexim oferă o varietate de stiluri și dimensiuni, asigurându-se că poți găsi jantele perfecte care se potrivesc cu stilul tău și cu specificațiile tehnice ale mașinii.

Un aspect adesea neglijat în alegerea anvelopelor și jantelor este „durabilitatea”. Este vital să alegi produse care nu numai că arată bine, dar sunt și construite pentru a rezista. Un articol din Auto Motor und Sport subliniază importanța investiției în anvelope și jante de calitate, care pot oferi o durată de viață mai lungă și o performanță mai bună pe termen lung.

La Vadrexim, nu doar că găsești produse de înaltă calitate, dar vei beneficia și de asistență expertă. Echipa lor de specialiști este pregătită să îți ofere sfaturi și recomandări personalizate, asigurându-se că alegerea ta este cea mai potrivită pentru nevoile și stilul tău de condus.

În concluzie, alegerea anvelopelor și jantelor potrivite este o decizie importantă pentru orice șofer. Cu o gamă largă de produse, expertiză profesională și un serviciu clienti de top, magazinul de anvelope și jante Vadrexim este locul ideal pentru a găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți echipa vehiculul. Alege Vadrexim pentru a te bucura de calitate, performanță și siguranță pe drumurile tale.

Citeste in continuare

Administrație locală

eCommerce Academy: Social Media, principalul motor de trafic pentru 89% dintre magazinele online din CEE în 2023; PPC scade, în timp ce SEO și componenta Influencer cresc

Publicat

pe

De

  • 35% dintre magazinele online din Europa Centrală și de Est se așteaptă să încheie 2023 cu venituri cu până la 20% mai mari
  • În timp ce jumătate dintre afacerile online din regiune încă nu vând peste granițe, 32% plănuiesc să înceapă expansiunea internațională
  • 7% dintre afacerile de comerț electronic din CEE au în plan startul vânzărilor peste granite, către România
  • Noi tendințe relevante pentru comerțul electronic vor fi dezvăluite la Balkan eCommerce Summit din Sofia, în perioada 4-5 aprilie 2024

București, 20 decembrie 2023 Social media a rămas principalul motor de trafic pentru 89% dintre magazinele online din CEE în 2023, relativ stabil pe parcursul anului, în timp ce PPC a scăzut de la 43% la 37%, potrivit unui studiu realizat de Mediapost Hit Mail Bulgaria și partenerii săi ce includ eCommerce Academy.

Între timp, contribuția la traficul general al magazinelor online din regiune crește atât pentru SEO, de la 28% anul trecut la 34% în prezent, cât și pentru relațiile cu influencer-ii, de la 11% la 15% la sfârșitul anului 2023.

„Social media și PPC rămân, în continuare, principalele canale care generează trafic către magazinele online, dar, la fel ca în orice linie de afaceri, dimensiunea bugetului alocat determină impactul asupra traficului general. Alte canale, cum ar fi evenimentele offline, relațiile cu influencer-ii, banner-ele și afiliații, încep să reducă diferența și să crească în termini de relevanță. Date despre trafic, vânzări, tendințe și multe alte informații vor fi disponibile în cadrul celui mai mare eveniment regional din industria eCommerce, pe care îl vom organiza la Sofia anul viitor – eCommerce Balkan Summit”, a declarat Nikola Ilchev, fondatorul eCommerce Academy și Balkan eCommerce Summit.

În timp ce principalii factori de atracție a traficului au rămas relativ stabili în 2023, apetitul pentru vanzarile peste granițe este în creștere pentru afacerile din eCommerce. În 2023, jumătate dintre afacerile online din regiune nu au vândut încă la nivel transfrontalier, dar 32% au intenționat să înceapă – ușor peste cele 30% care au declarat că doresc să acceseze piețele internaționale în anul precedent.

Dacă 7% dintre afacerile eCommerce care fac parte din studiu vindeau deja produsele și serviciile lor în străinătate și în România, 7% în plus dintre respondenți declară că intenționează să înceapă să vândă peste granițe și în România. Principala provocare pentru vânzările transfrontaliere a rămas, și în 2023, serviciul de livrare prin curier, pentru o treime dintre respondenți.

eCommerce Academy este o comunitate de comercianți online, furnizori de servicii pentru magazine online și experți în eCommerce, fondată în Bulgaria în 2016. Printre diverse evenimente relevante pentru industrie, eCommerce Academy va organiza, pentru al treilea an consecutiv, Summit-ul eCommerce Balkan la Sofia, în 4-5 aprilie 2023. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.balkanecommerce.com.

Citeste in continuare

Administrație locală

Acer se angajează la neutralitate climatică pentru linia de laptopuri Vero

Publicat

pe

De

Acer și-a anunțat angajamentul față de neutralitatea emisiilor de carbon pentru linia de laptopuri Aspire Vero, începând cu noul Aspire Vero 16 (AV16-51P). În conformitate cu standardele internaționale pentru calcularea amprentei de carbon și a neutralității climatice, în fiecare etapă a ciclului de viață al dispozitivului  se iau măsuri pentru a minimiza amprenta de carbon , iar apoi, vor fi aplicate credite de carbon de înaltă calitate pentru a atinge neutralitatea climatică.

„Pentru a contribui la abordarea provocărilor din ce în ce mai mari reprezentate de schimbările climatice, pe partea de produse, Acer propune o „tehnologie conștientă” proiectată și realizată cu gândul la viitor”, a declarat Jerry Kao, COO, Acer Inc. „Pe partea corporativă, Acer s-a alăturat inițiativei RE100 și s-a angajat să obțină 100% energie electrică regenerabilă până în 2035. Ne-am angajat, de asemenea, să obținem emisii nete zero până în 2050.”

Încă de la debutul seriei, laptopurile Aspire Vero au fost proiectate în mod ecologic, cu scopul de a minimiza amprenta de carbon pe tot parcursul ciclului de viață. De la fabricare, la ambalare și până la reciclarea la sfârșitul ciclului de viață, fiecare proces a fost examinat și perfecționat continuu pentru a contribui la reducerea emisiilor. Cea mai recentă iterație a produsului, Aspire Vero 16 (AV16-51P), se bucură de îmbunătățiri pentru:

  • Culoare, material și finisaj: Șasiul este fabricat dintr-un amestec de peste 60% plastic reciclat (față de 30% la prima generație), iar suprafața sa nu conține compuși organici volatili, vopsea sau aditivi. Touchpad-ul folosește plastic provenit din oceanepe suprafață.
  • Componente: Dispune de cele mai recente procesoare Intel®Core Ultra, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât generațiile anterioare.
  • Ambalare: Se iau măsuri pentru areduce amprenta de carbon prin reciclarea deșeurilor generate în timpul producției și prin utilizarea de ambalaje 100% reciclabile. Proiectarea atentă permite ca cutia din hârtie 100% reciclată, certificată FSC, să fie ușor de refolosit.
  • Transportul maritim: Acer a încheiat un parteneriat cu furnizorii de servicii logistice pentru a reduce emisiile de gaze de eșapament ale containerelor maritime standard datorită biocombustibilului pe diferite rute.
  • Utilizare: Software-ul de gestionare a bateriei AcerSensese concentrează pe eficiența energetică cu patru moduri de performanță: Eco+, Eco, Balanced și Performance.
  • Reciclare și reparații: Pentru odezasamblare rapidă și ușoară în vederea reparării, modernizării sau reciclării, se utilizează șuruburi standard.

După punerea în aplicare a acestor eforturi de reducere a emisiilor, Acer va folosi creditele de carbon de înaltă calitate pentru a atinge neutralitatea climatică.

Mai multe detalii despre Acer Aspire Vero 16 vor fi împărtășite în ianuarie, la Las Vegas. Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea pot varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile și prețurile produselor pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat birou Acer prin intermediul www.acer.com.

Despre Acer

Fondată în 1976, Acer este una dintre cele mai importante companii TIC din lume, fiind prezentă în peste 160 de țări. Pe măsură ce evoluează odată cu industria și cu schimbarea stilului de viață, Acer se concentrează pe crearea unei lumi în care hardware-ul, software-ul și serviciile vor fuziona între ele, creând ecosisteme și deschizând noi posibilități atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi. Cei 7.700 de angajați ai Acer sunt dedicați cercetării, proiectării, marketingului, vânzării și asistenței pentru produse și soluții care sparg barierele dintre oameni și tehnologie. Vă rugăm să vizitați www.acer.com pentru mai multe informații.

© 2023 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer și logo-ul Acer sunt mărci comerciale înregistrate ale Acer Inc. Alte mărci comerciale, mărci comerciale înregistrate și/sau mărci de servicii, indicate sau nu, sunt proprietatea deținătorilor lor. Toate ofertele pot fi modificate fără notificare sau obligație și este posibil să nu fie disponibile prin toate canalele de vânzare. Prețurile listate sunt prețuri cu amănuntul sugerate de producător și pot varia în funcție de locație. Taxa de vânzare aplicabilă este în plus.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized3 zile inainte

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Eveniment3 zile inainte

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Uncategorized4 zile inainte

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

D.G. Import a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 365 milioane lei Compania estimează că veniturile generate de...

Exclusiv5 zile inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

Uncategorized5 zile inainte

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Afaceri5 zile inainte

Cum să alegi platforma potrivită pentru contul tău de investiții: Ghidul investitorului începător

Atunci când ești la început de drum în lumea investițiilor, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să...

Exclusiv6 zile inainte

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Afaceri7 zile inainte

Evitarea problemelor cu acoperișul: Ghid complet de la un Dachdecker profesionist

Acoperișul casei tale este mai mult decât o simplă învelitoare de protecție împotriva intemperiilor. Este elementul cheie al construcției tale...

Eveniment7 zile inainte

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

UncategorizedO săptămână inainte

Statie Aer Conditionat ECOS 302: Performanta si Confort in Serviciile de Mentenanta Auto – vandut de Toolsboxservices

Pentru atelierele auto moderne și profesioniștii care doresc să ofere cele mai bune servicii de mentenanță și diagnoză pentru sistemele...

UncategorizedO săptămână inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

ExclusivO săptămână inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Eveniment2 săptămâni inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Eveniment2 săptămâni inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Uncategorized2 săptămâni inainte

LOGITECH G lansează tastatura pentru gaming PRO X 60 cu tehnologie KEYCONTROL Compactă și proiectată pentru a câștiga

București — 9 aprilie 2024 — Astăzi, Logitech G, brand din portofoliul Logitech și principal inovator în tehnologii și echipamente pentru...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Studiu: Peste 50% dintre consumatorii români au adoptat în prezent Sistemul de Garanție – Returnare

Conform unui studiu Kantar, realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până...

Știrile Săptămânii