Eveniment
Din zona Justitiei la varf vine un miros pestilential/ Dan Halchin, doctor in Informatii, si insigna cu sistemul pe “invers”
Publicat
acum 11 lunipe

Pruna l-a pus adjunct la ANP pe Dan Halchin, “doctor in Informatii”. Il vrea sef plin?, se intrebau cei de la Lumea Justitiei in data de 04.02.2016.
Iata ca dupa 6 ani de zile, la 15 aprilie 2022, Comisarul de poliție penitenciară Dan Halchin a fost numit șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor după ce a “câștigat” concursul pentru ocuparea postului de director general.
Opinia publica, necunoscand amanunte despre maruntaiele acestui domeniu inchis in carapacea lipsei de transparenta, afla si ea ce poate. Datoria jurnalistului, insa, este sa nu se lase inselat de aparente. Asa ca azi vom arata care a fost jocul de culise pentru „tehnocratizarea” in stil macovist a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Dupa ce Procurorul General a fost nevoit sa isi prezinte demisia, ministrul Raluca Pruna s-a facut ca „nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase”, afirmand public ca n-ar avea nicio treaba in decizia lui Tiberiu Nitu de a parasi timona Ministerului Public inainte de incheierea mandatului.
Pruna batea din picior ca seful ANP sa fie destituit. Si declara ca i-a cerut lui Catalin Bejan demisia din functia de sef ANP de ceva timp. Toata lumea zdravana la cap s-a intrebat la acea data, de ce?
Jocul de culise din spatele acelei cereri venita peste noapte dinspre Apolodor spre CSM, fara a fi insa si agreat, era un joc politicianist murdar, care devoala modul in care tehnocratii intelegeau sa conduca tara, foarte „tactic”, pana la finele acelui an.
Pruna vroia cu orice pret sa-l dea jos pe directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Sa nu credeti ca a renuntat. Unii au fortat motivatia, spunand ca ar fi vorba de situatia legata de cartile scrise de detinuti, desi directorul general al ANP nu are nicio legatura cu aceasta chestiune gestionata in intregime, conform legii, de o comisie condusa de un magistrat-judecator! Altii ziceau ca situatia din puscariile patriei ar fi motivul. Nu. Nici acesta nu era motivul. Directorul ANP de la acea data era un om capabil si un bun profesionist. Dar ce conteaza asta, cand unii veniti din pulpana ocrotitoare a “sistemului” trebuie pusi musai in functii-cheie? Cate unul, cate unul, semanati cu grija in campul tactic al Justitiei, asteaptau rostogoliri de capete…
Adevaratul motiv era altul.
In jurul datei de 21 decembrie 2015, ministrul Raluca Pruna a refuzat sa mai semneze imputernicirea Ioanei Morar pe functia de director adjunct la ANP, desi aceasta era cunoscuta ca un psiholog cu vechime in ANP si cu o inalta pregatire profesionala. Pentru ca asa a vrut ea, doamna Pruna.
Doamna Pruna a informat conducerea ANP de acest refuz, spunand ca a gasit ea un „expert, un om cu expertiza internationala”. Si uite-asa, peste noapte, ANP s-a trezit cu marele „expert” Dan Halchin infipt in coasta directorului general Catalin Bejan. Desigur, pentru acest Halchin, pozitia de adjunct parea a fi doar treapta de pe care trebuia sa paseasca triumfal spre functia de sef plin. Dar cum sa se faca „macovizarea” asta deplina astfel incat sa nu se vada de la o posta? Simplu. Prin dezlantuirea scandalului cu cartile scrise in penitenciare, in luna ianuarie a anului 2016. Iar acest „bolovan” a fost rostogolit de ministra Pruna, fortand implinirea a ceea ce se cheama azi „suspendarea” prevederii legale de a beneficia de scaderea din pedeapsa a celor 30 zile/carte pentru liberarea conditionata a unui detinut, suspendare data prin ordonanta de guvern pana in septembrie 2016. Pe fondul acestui scandal umflat artificial pana la elaborarea acestei solutii aberante, Pruna a cerut inlocuirea lui Catalin Bejan din fruntea penitenciarelor. Era momentul in care planul impunerii adjunctului Halchin putea fi dus pana la capat.
Va veti intreba cine este acest Halchin. Pe scurt, un personaj despre care se stie in sistem ca are protectie inca de cand a pasit in zona Penitenciarelor si a avut si o ascensiune extrem de suspecta in timpul ministeriatului Monicai Macovei. Asa se face ca, pe timpul mandatului de sef ANP a lui Dumitrascu (macovist pur sange), subofiterul de la Penitenciarul Tulcea a intrat in corpul ofiterilor si a fost uns rapid sef de Penitenciar la Arad. Acolo, activitatea lui Halchin ca manager a culminat cu conflictul major pe care l-a avut cu liderul sindical „Pro Lex”, Viorel Flonta pe care, suparat ca l-a reclamat conducerii ANP, l-a trimis in fata comisiei de disciplina.
Daca va uitati prin CV-ului domnului Dan Halchin veti fi, la prima vedere, impresionati nevoie-mare… Pe scurt, dupa ce a ajuns rapid, din simplu agent, mare ofiter in 2006, in acelasi an i s-a dat pe mana conducerea Penitenciarului Arad. Iata cum „expertiza” de agent te face mare manager peste noapte. Sau era vorba de propteli?
Halchin s-a specializat profund in „securitate” si „calsificate”, sustinandu-si doctoratul (2008-2013) fix la Academia Nationala de Informatii „Carol I”. Asadar, domnul Halchin are doctorat in Informatii si de atunci poarta insigna Alma Mater cu mandrie proletara tipic securista, chiar daca acesta apartine de Ministerul Justitiei.
Din 2012 pana in 2015, domnul Halchin s-a invartit prin strainataturi sub eticheta „expert UE” in Kosovo, „expert ONU” in Libia si „workstream manager, Marea Britanie”. Oooau! Mai sa te minunezi, nu alta!
Dupa acest periplu international de mare „expertiza internationala”, in 2015, a revenit frumusel in patrie, pe post de functionar de securitate. Tot la Penitenciarul Arad, prima sa „iubire” din cariera ofitereasca.
Si iata cum, tot in 2015, dupa ce s-a ocupat un pic cu informatiile clasificate, Halchin a ajuns favorit al doamnei Pruna pentru scaunul de adjunct la ANP. Exista voci care spuneau ca, odata instalat in ANP, desi nu avea grad de chestor cum cerea functia pe care o ocup, ci doar de capitan, Halchin nu facea altceva decat ce-a invatat ca functionar de securitate, adica e cu ochiul si timpanul pe tot ce misca si ce aude. Daca raporteaza si cui raporteaza, asta nu mai stie nimeni… Apropos, pentru Halchin nu a fost nevoie sa fie chestor intrucat la ANP poate ocupa functie de conducere orice persoana (ofiter) chiar daca are doua-trei grade mai putin decat cere functia doar cu aprobarea ministrului.
Avand in fata acest tablou, nu putem sa nu ne intrebam de ce il protejeaza pe Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, imputernicit la comanda Penitenciarului Ploiesti?
Raspunsul este simplu pentru cunoscatori ai sistemului de informatii.
Valentin MATEI de la conducerea Penitenciarului Ploiesti este fiu de SRI-ist. La aceasta informatie daca punem in oglinda si informatia privind specializarea profunda in „securitate” si „calsificate” a domnului Halchin avem ingredientele toate pentru ciorba cu miros pestilential din maruntaiele acestui domeniu inchis in carapacea lipsei de transparenta.
BOMBA ECOLOGICA DE LA PLEASA UNDE Recop Recycling SRL Pleasa INCALCA TOATE LEGISLATIILE SI LEGILE IN DOMENIU si unde sunt trimisi la munca detinutii de la Penitenciarul Ploiesti in baza „prieteniei” dintre Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI si Muresan Catalin (personajul din spatele BOMBEI ECOLOGICE):
.
Iti recomandam
-
Magia Crăciunului Prinsă în Fotografii de Poveste: Studio Foto Crăciun București cu Alex Pasarelu
-
Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Care este starea apiculturii în România și de ce avem nevoie de o legislație clară cu privire la etichetare și originea produselor apicole
-
Michelin – Calatorind spre Excelenta cu fiecare Anvelopa
-
Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare – Ziarul Incisiv de Prahova
-
De ce ar trebui sa iti schimbi ferestrele: 3 indicii evidente
Eveniment
Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 42 de minutepe
octombrie 2, 2023
Cu profunzimea-i cunoscută, fostul cancelar german Helmut Schmidt a lăsat în urmă cel puțin trei atenționări: Uniunea Europeană să nu aștepte totul din afară, ci să acționeze competent pentru a-și rezolva disfuncțiile; să nu se amestece în relația mai mult decât milenară a popoarelor rus și ucrainian; să nu înlocuiască integrarea Uniunii Europene, care are nevoie încă de ani, cu extinderea ei (Die Mächte der Zukunft, 2006). Se pot cita și alte atenționări, din partea cunoscătorilor reali. Mulți au avertizat că birocratizarea dăunează, iar strivirea suveranității statelor și mai mult.
Pandemia începută în 2020 a schimbat viața pe continent, dar nu a făcut inactuale atenționările. Războiul din Ucraina le-a sporit acuitatea.
În fapt, Uniunea Europeană și-a atenuat profilul și a intrat la remorca unor forțe, dinăuntru și dinafară, în fața cărora responsabilii rămân vizibil fără soluție. Destul să observi cum îi tratează decidenți din alte țări pe cei din Uniunea Europeană sau cum „europeni” de peste noapte se flatează cu ura față de alți oameni. În orice caz, Uniunea Europeană înfruntă acum efecte nefaste din trei direcții: războiul, chestiuni nerezolvate ale integrării și propriile erori. Să le lămurim.
Lumea este în „policriză”, iar războiul din Ucraina o sporește. Cea mai vizibil afectată este Germania. „Vechiul nostru model al afacerilor nu mai funcționează: gaz ieftin din Rusia, apărare ieftină din SUA și exporturi la preț ridicat spre China” (Rüdiger von Fritsch, Welt im Umbruch. Was kommt nach dem Krieg?, 2023). Fiecare dintre acestea s-a pierdut. Se poate adăuga știrea din ultimele zile a nevoii pregătirii populației din țările dezvoltate pentru restricții la consumul curent. Paradoxal, deși produc mai mult ca odinioară, europenii sunt chemați să strângă cureaua.
Iar dacă Germania, cu anvergura și ponderea ei cunoscute, plătește cu scăderea nivelului vieții de zi cu zi, ne putem imagina situația din alte țări. Și cât au de decontat europenii.
Oricum, Uniunea Europeană este într-o situație nouă. Altădată centru sau măcar actor principal al istoriei mondiale, Europa depinde tot mai mult, deocamdată, de ceea ce se decide în alte locuri. Noua ei situație înseamnă în fapt scăderea importanței intereselor și valorilor proprii și, din păcate, a capacității de a lua decizii în linia lor.
Discuția asupra folosirii capacității de a lua decizii în Europa nu este nouă. Ea precede pandemia și războiul actual. Analiza unui ziarist cunoscut are ca leitmotiv teza că „în pragul spre anii 2020, Europa a intrat în primejdia acută de a fi pulverizată între China și SUA”, căci „modelul european al libertății individului, liberalității în economie și pluralității în politică, pentru care au luptat vreme de secole europenii și au suferit adesea, este în pericol” (Martin Winter, China 2049. Wie Europa versagt, Süddeutsche Zeitung Edition, München, 2019, p.12). Acum, susține el, pericolul ar veni din afirmarea Chinei – „singura printre marii actori ai politicii mondiale care în pragul anilor 2020 are în mapă un concept strategic elaborat, cu privire la felul în care va formata lumea” (p.81), încât Europa ar trebui trezită.
Mulți indicatori invită la aceasta. De pildă, G7 avea în 1995 o pondere de 45% din PIBul mondial, dar aceasta scade continuu, încât, în 2050, va fi 20%. Fapt este, între multe altele, că 135 de milioane de turiști chinezi au vizitat lumea în 2016 și au cheltuit 261 miliarde dolari. În fiecare clipă, sunt în vizită în Europa în jur de 70 de milioane de chinezi. Investițiile chineze, având bănci de stat în susținere, au fost, între 2005-2018, în Uniunea Europeană de 152 miliarde, în SUA de 183 miliarde, în Africa de 300 de miliarde. În Uniunea Europeană, astăzi, China a ajuns să deruleze peste 1400 de proiecte, mai ales în Germania și Franța.
Reluând un clișeu, Martin Winter vede pericolul în valorile chineze și acceptă, de asemenea, clișeul după care ar avea loc o „prăbușire lăuntrică” a Vestului. Ambele aceste clișee circulă, să fim lucizi, de mult timp, dar nu s-au confirmat. În fapt, China a traversat o „revizie culturală” mai profundă decât unele țări europene, iar modernitatea ei le întrece pe unele, sub varii aspecte. De cealaltă parte, „declinul Occidentului” nu s-a produs. Dar Martin Winter completează că „prăbușirea lăuntrică a Vestului este periculoasă pentru Europa, mai mult decât presiunea externă” și susține că „Europa este în procesul unei disoluții” (p.94).
Se pot ușor opune argumente clișeelor și analizei fataliste a lui Martin Winter. În cărți întregi (The Destiny of Europe, 2011; China ca supraputere, 2021) am profilat aceste argumente și nu le mai repet aici.
Desigur, însă, că autorul are dreptate când spune – „China este peste tot”. Numai că nu este ceva nou în istorie. China controla oceanele în secolul al XV-lea și deținea 30% din economia lumii în secolul al XIX-lea. China este țară care are nevoie de piețe și interacțiuni în lume – nevoie unică datorită în primul rând întâlnirii dintre dinamica culturală a unei populații uriașe și tot mai pregătită și premisele naturale nu tocmai generoase. Cine conduce China își asumă să caute rezolvări.
În plus, cultura chineză este în spațiul universal nu de ieri. Tehnologii numeroase, pasiunea inovației, meritocrația, integritatea, educația patriotică, armonia ca politică externă, de exemplu, sunt, oricum se răstălmăcesc lucrurile, valori ce vin, istoricește, din cultura Chinei. Bine informatul Alfred Whitehead spunea că pentru a-l înțelege pe Confucius este destul să-l citești pe John Dewey, și invers, sugerând că viziunea pragmatistă, dominantă azi în lume, este, la origine, confucianistă. Iar Hillary Clinton recunoștea atracția contribuției chineze în lume, chiar și atunci când voia să o ocolească.
„La lupta pentru îngrijirea și pilda modelului vestic de viață, alternativa ce rămâne Europei este declinul” (p.303), încât Europa ar fi cazul să se unească. Martin Winter spune că acea mantra a politicii europene, potrivit căreia „piața reglează totul” este deja „lipsită de răspundere” (p.85), căci multe dezvoltări nu rezultă din piață. Numai că și el înlocuiește o optică îngustă cu una tot îngustă: marketismul cu apelul la confruntare. După el, „ideologic, China pune Vestul sub presiune” (p.92), încât ar fi oportună renunțarea la a considera China ca „partener strategic”, în favoarea considerării ei doar ca un „competitor strategic” (p.180). O propunere, cunoscătorii știu prea bine, nerealistă!
Considerând profund lucrurile, se poate spune că situația Europei nu vine din ceea ce face sau nu face China. Nu explici propria situație prin aceea că rivalul este în formă. Situația de azi a Europei vine din deciziile Uniunii Europene actuale. Pe bună dreptate, ca exemplu, Martin Winter remarcă împrejurarea că politica sancțiunilor este un eșec și denotă doar „lipsa de imaginație” (p.292) a celor care au îmbrățișat-o. Competiția în secolul al 21-lea nici nu se reduce la relația SUA-China, căci Rusia poate intra în joc (p.202), după cum poate intra și Uniunea Europeană – dar nu neapărat prin extindere, ci convertindu-și valorile în fapte.
În opinia mea, situația Europei s-a complicat și pentru că stă nerezolvată o chestiune asupra căreia economiști care nu iau ideologiile ca realități au atras atenția. Se produce mult, este, desigur, plin de produse în rafturi, oamenii consumă, confortul a sporit, dar realitatea este dură, deloc „europeană”. Mai ales acolo unde nu s-a ajuns la legi chibzuite și decidenți competenți. Privatizarea economiei este condiție de prosperitate, dar dacă se face fără legi adecvate și decidenți responsabili, poate fi doar „privatizare coruptă”, cu degradări inerente.
De altminteri, în țările europene ce au și azi dificultăți majore, „privatizarea a fost făcută înaintea unor reglementări sănătoase și legi de impozitare strictă” (Joseph Stieglitz, Making Globalisation Work, 2006, p.39). În pofida neoliberalismului, care a dirijat reformele, nu s-a realizat eficiența și stabilitatea, iar creșterea economică se face cu grave nedreptăți. Josul și mijlocul societății nu au cum să o ducă bine.
Afectarea țesutului social slăbește în fond statele însăși. Oricine poate constata că mecanismele acționate au făcut ca Uniunea Europeană să nu poată reduce inegalitatea dezvoltării, încât să funcționeze fără fricțiuni. Mai mult, cu „principiul mobilității libere a muncii”, în țările din care au emigrat cetățeni, poverile întreținerii aceluiași stat cresc pentru cei care rămân acasă. Se creează astfel un prim cerc vicios – încât sunt stimulați la emigrare și mai mulți. Pe baza „principiului liberei mișcări a bunurilor”, capitalurile au creat o presiune pentru impozite mai mici în țările unde au poposit, ceea ce implică salarii și venituri mai mici, încât poverile trec iarăși pe angajați. Iar în țări care au recurs la „dereglementare”, s-a eșuat în protejarea cetățenilor, căci totul a fost pus în seama sistemului bancar propriu, care, fiind fragil, a favorizat un alt cerc vicios: banii ies din țară, economia slăbește, guvernul nu are soluții, încât banii părăsesc și mai avan țara (Joseph Stieglitz, The Great Divide, 2015, pp.362-364). Așa stând lucrurile, în Uniunea Europeană, chiar pe fondul unificării, cu politicile actuale se adâncește de fapt un clivaj istoric. Unele state au început să trăiască pe datorie.
La acest fapt, astăzi perceptibil, s-au adăugat efectele pandemiei. Ele au fost mai grave în țări cu organizări improvizate și decidenți aserviți globalismului. Iar, acum, se trăiesc, în plus, consecințele legate de război. Pe fondul politicii greșite a sancțiunilor – care, așa cum am spus-o, la timp, nu rezolvă ceva, dar distruge masiv – acum, lovitura este pe nivelul de trai. Ea este completată tot mai des de catastrofe naturale și de emigrația năvalnică. La nici unul dintre aceste capitole, Comisia Europeană nu are soluții viabile.
România plătește cu sărăcia multor cetățeni necunoașterea de către decidenți a corelațiilor vechi și noi ale economiei și slăbirea instituțiilor democratice. Plătește, desigur, cu viața curentă pe datorie și cu locul la coada Uniunii Europene. Efectele sunt șocante: capitalism înțeles ca prăduire, privatizare ca devalizare, liberalitate ca arbitrar, democrație cu vătafi, ciocoism în morală, politică externă ca excursii, în condițiile slăbirii profesionalismului și performanțelor proprii.
Este de revenit la proiectul fondatorilor, printr-o reformă instituțională de democratizare mai departe. Proiectul inițial a consacrat Uniunea Europeană, el este înscris în tratatele de bază, iar de la părăsirea lui sunt dificultăți reclamate de multe țări (Polonia, Ungaria, Irlanda, Slovacia, Italia etc.). Doar acel proiect poate relansa Uniunea, el fiind bine ancorat în tradiții europene și nevoi umane.
Pe bună dreptate, se invocă două fapte incontestabile. În Tratatul de la Roma (1957) se prevede „to establish the foundations of an ever closer union among the European peoples”. „Popoarele” sunt evident reperul. Nu este loc pentru „superstat”, care a și dus la crize, și nici pentru „configurația imperială”, care a dus deja la periferizarea unor țări și la secundarizarea Europei (Wolfgang Streek, Zwischen Globalismus und Demokratie,2021,p.334). „Asocierile de forțe în vederea dominației (Herrschaftsverbände)”, cum le numea Max Weber, nu sunt rezolvări europene.
În opinia mea, Europa unită are de gândit propria-i situație. Nu dă rezultate amânarea continuă a stabilirii formei Uniunii Europene, căci, între timp, se iau decizii incoerente. Pretenția unei singure democrații în lume nu este democratică și nu duce departe. Nu dă rezultate nici abandonarea cooperării create de acordurile internaționale din 1972-1991. Iar aberația după care criticii actualei situații – maghiarii, polonezii, etc. – nu ar avea, cum spune același autor, „mentalitate europeană” (p.255), doar împiedică normalizarea. Totuși, Europa actuală a fost posibilă ca urmare a anilor 1956 și 1980 din istoria celor două popoare. În plus, a fi critic, nu înseamnă că ai valori neeuropene!
Dincolo de aceasta, însă, Martin Winter propune reafirmarea valorilor europene. Dar care sunt, la drept vorbind, valorile europene?
La o analiză dusă până la capăt, cum am arătat adesea, în reuniuni din diferite capitale, „european” înseamnă ştiinţă orientată spre cunoașterea factuală şi pusă în serviciul rezolvării de probleme; o mereu ascendentă competenţă tehnică; raţionalitate economică confirmată de randament; administrare eficientă și democratică; cultură a dreptului ce promovează individul ca subiect şi scop, suveranitatea şi generalitatea legii; aşezarea valorilor pe temelia libertăţii individuale; construcţia persoanei umane ca sferă privată sprijinită pe proprietate şi pe drepturi fundamentale şi inalienabile; voință politică stabilită prin dezbatere publică, în care prevalează argumentele; cultură a schimbării conform scopurilor umane; reflexivitate.
Afirmarea specificului european este echivalentă cu scuturarea de penurie, de arbitrar, de impostură, de dictat, de birocratism, de inechitate. Europeană este, în fond, eliberarea inițiativei oamenilor.
La orice eliberare a inițiativei, apare azi teama reflexă că s-ar deschide „cutia Pandorei”: schimbarea statu quo-ului ar încuraja diferitele forțe să ceară imposibilul. Nu împărtășesc această teamă – nici în cazul crizei europene de azi și nici în privința războiului.
Premisa mea este că soluții false, fie ele și moștenite sau aplaudate, duc la conflicte mai mult decât o discuție competentă și responsabilă a neajunsurilor. „Cutia Pandorei” o deschid mai curând nepriceperea, inerțiile și erorile actuale.
Andrei Marga
Cultură
Michelin – Calatorind spre Excelenta cu fiecare Anvelopa
Publicat
acum 6 orepe
octombrie 2, 2023
Cand vorbim de anvelope de inalta calitate, numele Michelin este inevitabil să apară în discuție. Cu o istorie ce se intinde pe mai mult de un secol, Michelin a stabilit standarde inalte in industria anvelopelor, fiind recunoscuta pentru inovatiile sale si pentru performanta remarcabila a produselor sale.
De la primii pasi pana la suprematie
Fondata in 1889 de catre fratii Edouard si Andre Michelin, compania s-a diferentiat rapid datorita accentului pus pe calitate si inovatie. Aceste anvelope Michelin au fost printre primele care au adus in atentia publicului conceptul de anvelopa detasabila – o revolutie in acele timpuri.
Redefinirea standardelor cu fiecare model
Daca esti in cautarea unor anvelope care combina perfect performanta, durabilitatea si eficienta, Michelin este alegerea ideala. Fie ca vorbim de modele pentru iarna, vara sau all-season, Michelin imbina tehnologia avansata cu expertiza acumulata in decursul anilor pentru a produce anvelope care exceleaza in orice conditii.
Misiunea Michelin – Durabilitate și Sustenabilitate
Pe lângă performanță și siguranță, Michelin a acordat o atenție deosebită durabilității și sustenabilității. Compania a introdus compuși inovatori care nu numai că prelungesc durata de viață a anvelopei, dar contribuie și la reducerea consumului de carburant. O revizuire mai detaliată a impactului Michelin în sustenabilitatea auto poate fi explorată în articolele de pe https://www.motortrend.com/.
Concluzie
Michelin ramane un pionier si un lider in industria anvelopelor, datorita angajamentului sau neobosit fata de inovatie, calitate si siguranta. Alegand anvelope Michelin, beneficiezi de o mostenire bogata de cunoastere si expertiza, transpusa in fiecare centimetru al anvelopei. Fiecare calatorie devine astfel o experienta in care te poti increde cu incredere totala.
Eveniment
Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 21 de orepe
octombrie 1, 2023
Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si, in urma cu cateva zile, au inregistrat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel un denunt impotriva chestorului Petecel Aurelian Alin, actualul inspector sef al IPJ Timis, pe care-l acuza de savarsirea unor infractiuni.
„De la numirea in functia de Inspector sef (30.08.2017) si pana in data de 18.08.2023, d-nul Petecel Aurelian Alin a utilizat, in permanenta, IN SCOP PERSONAL, doua autoturisme din dotarea I.P.J. Timis precum si autoturisme din dotarea Inspectoratului de Politie Judetean Dolj (I.P.J. Dolj) si Inspectoratului de Politie Judetean Arad (I.P.J. Arad) cauzand astfel o paguba insemnata bugetului Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.)”, este acuzatia cu care comisarul sef Merticariu Cezar Constantin si comisarul sef Rachita Ovidiu-Ionel isi incep seria dezvalurilor privind activitatile pretins ilegale ale chestorului Petecel..
Desi apare ca un aparator inversunat al bugetului M.A.I., Alin Petecel este acuzat ca a folosit autoturismele de serviciu pentru a-si duce copiii la scoala, pentru a-si lua copiii de la scoala, pentru a se deplasa in diverse locatii in scop personal, precum si pentru deplasari in scop de recreere, incalcand astfel prevederile legale in vigoare.
„Va invederam faptul ca, PRIVITA INDIVIDUAL, fiecare actiune poate avea o valoare „nesemnificativa‟ {in exemplul prezentat prin plansa foto avem : [90 km (Timisoara-Surduc) + 90 km (Surduc-Timisoara)]6 lei/litru7,5 litri/100 km = 81 lei cheltuiala nejustificata cu combustibilul la care se adauga uzura autoturismului} dar, PRIN INSUMARE, toate actiunile de acest tip, din perioada 30.08.2017 – 18.08.2023, vor conduce la un prejudiciu semnificativ creat bugetului M.A.I. (in exemplul prezentat, combustibilul a avut valoarea de 6 lei/litru)”, spun semnatarii denuntului, care sunt reprezentati de avocatul Adrian Garbovean.
Mai mult, in opinia semnatarilor, inspectorul sef al IPJ Timis ar fi savarsit si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare. „Invederam parchetului faptul ca faptuitorul Petecel Aurelian Alin a completat mai multe foi de parcurs ocazie cu care a atestat, la momentul intocmirii inscrisurilor lunare, fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului si, de asemenea, a omis cu stiinta si cu rea-credinta sa insereze unele date sau imprejurari dupa care a folosit inscrisurile falsificate in scopul producerii de consecinte juridice (a delapidat)”.
Totodata, comisarii sef Merticariu Cezar Constantin si Rachita Ovidiu-Ionel dezvaluie faptul ca chestorul Alin Petecel ar fi incasat nelegal sporul de politie judiciara, desi, in ultimii ani, nu a lucrat efectiv la niciun dosar.
„Invederam Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara faptul ca faptuitorul Petecel Aurelian Alin a mai savarsit fapte de delapidare si sub forma incasarii necuvenite, in perioada 30.08.2017 – 31.08.2023, a unui spor de politie judiciara.
In concret, precizam ca faptuitorul Petecel Aurelian Alin a beneficiat nelegal de sporul de suprasolicitare neuropsihica in conditiile in care nu a desfasurat nicio activitate specifica politiei judiciare, etc. Imprejurarea ca faptuitorul are trecuta activitatea in fisa postului nu are nicio relevanta juridica intrucat faptuitorul nu a desfasurat efectiv activitatea pentru care a primit lunar sumele necuvenite si in conditiile in care faptuitorul a cunoscut faptul ca primeste acest spor”, se mai mentioneaza in denunt.
In final, procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara care se vor ocupa de caz, procurorului general Bosnea Cristi Sorin, li se solicita sa efectueze verificari reale si sa dispuna masurile legale, fara a tergiversa solutionarea denuntului, „avand in vedere faptul ca faptuitorul are rude in interiorul unitatilor de parchet din Timis”.
Pana la ora redactarii acestui articol, inspectorul sef al IPJ Timis a refuzat sa ne transmita un punct de vedere vizavi de aceste acuzatii.
La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave. Colcăie de SEFI vagabonzi, „SEFULETI” corupti care isi anunta cu tupeu in sedinte inscrierea in concursul de sef de IPJ si/sau „SEFULETI” batausi/betivi care rup mainile la petreceri unor locuitori. La IPJ Prahova totul este posibil, doar institutia este opera tandemului toxic Despescu – Miritescu. Vom reveni cu „SEFULETII”/ vagabonzi si BATAUSI ascunsi in hainele de „militieni”. (Cristina T. ).
Parteneri
Ultimile stiri locale


Magia Crăciunului Prinsă în Fotografii de Poveste: Studio Foto Crăciun București cu Alex Pasarelu
Magia Crăciunului surprinsă în fotografii de poveste la Sedinta foto Craciun În fiecare an, sărbătoarea Crăciunului aduce cu ea nu...


Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova
Cu profunzimea-i cunoscută, fostul cancelar german Helmut Schmidt a lăsat în urmă cel puțin trei atenționări: Uniunea Europeană să nu...


Care este starea apiculturii în România și de ce avem nevoie de o legislație clară cu privire la etichetare și originea produselor apicole
România ocupă locul 1 în Europa la producția de miere, lucru care impune dezvoltarea unui cadru legislativ care să protejeze...


Michelin – Calatorind spre Excelenta cu fiecare Anvelopa
Cand vorbim de anvelope de inalta calitate, numele Michelin este inevitabil să apară în discuție. Cu o istorie ce se...


Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare – Ziarul Incisiv de Prahova
Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...


De ce ar trebui sa iti schimbi ferestrele: 3 indicii evidente
Cand vine vorba de confort, mereu acordam importanta fiecarui detaliu. De la dusumeaua pe care pasim, pana la materialul asternuturilor...


Ferestre PVC antracit – moderne si elegante
De cativa ani incoace, ferestrele antracit au batut toate recordurile de popularitate cand vine vorba de alegerea culorii de ferestre....


„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!” – Ziarul Incisiv de Prahova
Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...


Afla care sunt cele mai frecvente greseli in seo
Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este un aspect esențial al marketingului online în zilele noastre. Cu toate acestea, în...


Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!” – Ziarul Incisiv de Prahova
Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...


Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave – Ziarul Incisiv de Prahova
Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...


De ce să vizitezi Bucovina toamna? Iată 3 motive pentru un concediu în Țara de Sus
Toamna a sosit, perioada estivală de concedii s-a terminat, iar sunetul aglomerației urbane a devenit din nou copleșitor. Cum ar...


Mituri şi adevăruri despre sănătatea sistemului reproducător
Sănătatea sistemului reproducător este deosebit de importantă pentru doamnele şi domnişoarele de orice vârstă. De-a lungul timpului, s-au creat numeroase...


”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI – Ziarul Incisiv de Prahova
Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...


Ai ten sensibil? Află cum să obții o piele sănătoasă, fără roșeață sau iritații!
Bucuria de a te privi în oglindă și de a vedea un ten senin, strălucitor și sănătos este una dintre...


Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga
Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina. Îi...
Știrile Săptămânii
-
Administrație localăacum 6 ani
Consiliul Judeţean Argeş, pe primul loc la… salarii
-
Turismacum 1 an
Cazare la hotel cu piscină în Călimăneşti-Căciulata
-
Afaceriacum 5 ani
Tot ce trebuie sa stii despre cum se poarta o camasa
-
Afaceriacum 5 ani
Lenjerii de pat confortabile si moderne de la Karo Boutique
-
Afaceriacum 6 ani
Stilul traditional se pastreaza cu un semineu pe lemne
-
Știri din județacum 3 ani
Situație fără precedent la Spitalul Județean Argeș – suspiciune de infecție cu SARS-Cov-2 tratată cu indiferență
-
Evenimentacum 4 ani
MAI “crapa” de deontologie profesionala/Seful IPJ Gorj- sex in masina cu amanta/Inregistrari audio si stenograme incendiare (I)
-
Uncategorizedacum 5 ani
Huse frumoase si puternice pentru Huawei P30