Connect with us

Social

Cutiile poștale și creativitatea copiilor

Publicat

pe

Cutiile postale sunt de regulă create după un anumit standard, dar imaginația oamenilor, mai ales a copiilor poate întrece orice limită. Copiii și tinerii sunt dornici să învețe și realizarea diverselor obiecte folositoare îi pasionează pe foarte mulți dintre aceștia. Așadar, a realiza o cutie poștală este un bun prilej prin care aceștia să se folosească de creativitate, imaginație și să vadă cât de bine își pot dezvolta capacitatea de a lucra practic, folosind manuale, unelte și alte mijloace specifice.

 

Cutiile poștale și o aplicație de lucru manual

 

La țară, cutiile poștale sunt făcute, de obicei de către părinți sau de către bunici. Dacă bunicul este pasionat de aparatul de sudură, copilul este foarte interesat să vadă cum bunicul va tăia câteva bucăți de tablă cu o foarfecă specială, după anumite dimensiuni. Peretele cu fanta exterioară, ușița, pereții laterali, acoperișul cutiei se îmbină prin puncte de sudură.

Destul de ușoară este și confecționarea unei cutii poștale din bucăți de lemn, dar acestea nu sunt atât de durabile precum cele de metal.

Copiii au o mare satisfacție să realizeze ceva atunci când sunt în vacanțe și își ajută bunicii la treburile casei.

 

Cutiile poștale de bloc și lucrul la atelierul școlii 

 

Cutiile postale de bloc au avantajul de a avea un aspect standard. Elevii care au în programul școlar ore de atelier, pot realiza un model de cutie poștală, sub îndrumarea unui maistru instructor. Alții copii care au părinți, prieteni sau bunici cu ateliere, își pot exersa abilitățile în weekend sau în vacanțe. Satisfacția este cu atât mai mare cât realizatorul cutiei poștale a avut parte de un ajutor cât mai redus din partea unui adult.

Adultul trebuie să se implice cât mai puțin, acolo unde este necesar, pentru ca tânărul să aibă satisfacția lucrului făcut de mâinile sale.

Materialele, aparatele folosite trebuie să producă un rezultat care să arate măiestria, talentul și imaginația creatorilor lor.

Creativitatea este o abilitate care trebuie cultivată de la cele mai fragede vârste pentru a vedea dacă un copil are o inteligență axată pe aspecte teoretice sau pe aspecte practice.

Cutiile poștale de bloc trebuie să aibă o anumită dimensiune, să se încadreze în spațiu și poate în stil, alături de celelalte. De aceea, măsurătoarea exactă, alegerea unor materiale adecvate și simțul estetic vor trebui să fie corelate pentru ca rezultatul să fie unul peste așteptări.

Realizarea cutiilor poștale de bloc sau a cutiilor poștale pentru case reprezintă un bun mijloc prin care copiii și tinerii să-și exerseze practic produsul propriei lor imaginații.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Iluminatul exterior: Sfaturi pentru selecție și proiectare eficientă

Publicat

pe

De

lampa solara stradala

În designul spațiilor exterioare, iluminatul joacă un rol important. Este mai mult decât o simplă sursă de lumină, este o modalitate de a crea ambianță, de a sublinia caracteristicile peisajului și de a face ca spațiul tău exterior să fie atât frumos, cât și funcțional. Iluminatul adecvat poate transforma o grădină într-o oază de relaxare, o terasă într-un loc de socializare magic sau o cărare într-un traseu sigur și fermecător pe timp de noapte.

În acest articol, te vom ghida prin procesul de alegere și proiectare a iluminatului ideal pentru spațiile tale exterioare. Vom explora diversele stiluri de iluminat disponibile, precum reflectoarele, luminile pe șir sau iluminatul cu fibră optică, și îți vom oferi sfaturi utile pentru a lua decizii informate. De la stabilirea obiectivelor tale până la planificarea și instalarea iluminatului, vom acoperi câteva aspecte pentru a te ajuta să transformi spațiul tău exterior într-o oază luminată de frumusețe și funcționalitate.

Așadar, pregătește-te să descoperi cum poți aduce strălucire în spațiile tale exterioare și să transformi serile tale în experiențe magice cu ajutorul iluminatului potrivit!

Stabilirea obiectivelor

Iluminatul pentru spațiile exterioare începe cu stabilirea obiectivelor clare. Această etapă este fundamentală pentru a-ți planifica eficient proiectul de iluminat. Iată cum poți aborda fiecare întrebare importantă:

Ce doresc să realizez cu iluminatul meu exterior?

Pentru a răspunde la această întrebare, gândește-te la modul în care dorești să te bucuri de spațiul exterior. Poți dori să creezi o ambianță relaxantă pentru serile de vară, să luminezi aleile pentru a ghida oaspeții sau să evidențiezi elemente de design specifice, cum ar fi o fântână sau sculpturi. Definirea clară a obiectivelor te va ajuta să alegi tipul potrivit de iluminat.

Cum pot atinge aceste obiective prin dispunerea iluminatului?

După ce ai stabilit obiectivele, gândește-te la modul în care dispunerea iluminatului poate contribui la realizarea lor. De exemplu, pentru a crea o atmosferă romantică pe terasă, poți folosi lămpi cu lumină caldă plasate strategic în jurul zonei de relaxare.

Va trebui să iau în considerare plasarea unei surse de alimentare, a unui transformator sau a cablurilor?

Dacă alegi iluminat care necesită surse de alimentare sau cabluri, trebuie să iei în considerare locurile potrivite pentru acestea. Asigură-te că există acces la o sursă de alimentare sau plasează un transformator într-un loc practic și estetic.

Cât de puternică trebuie să fie lumina?

Intensitatea luminilor este esențială. Poți dori lumină puternică pentru a evidenția elementele de design sau o lumină mai blândă pentru a crea o atmosferă relaxantă. Alegerea intensității potrivite va influența tipul și puterea surselor de lumină selectate.

Ce tip de control al iluminatului va fi cel mai convenabil?

Controlul iluminatului poate fi esențial pentru experiența ta de utilizare. Senzorii de mișcare sunt ideali pentru iluminarea automată, economisind energie. Controlul inteligent, cum ar fi prin smartphone sau asistenți vocali, poate oferi conveniență și flexibilitate.

Ce stiluri și materiale se potrivesc peisajului meu?

Este important ca iluminatul să se integreze perfect în peisajul existent. Alege stiluri și materiale care se potrivesc cu aspectul general al spațiului tău exterior. De exemplu, pentru un peisaj rustic, lămpile solare sau lumânările pot adăuga un farmec aparte.

Planificarea iluminatului exterior

Planificarea iluminatului este o etapă cheie în crearea unui spațiu exterior iluminat frumos și funcțional. Iată cum să abordezi această secțiune în detaliu:

Scopul iluminatului tău

Fiecare zonă a spațiului tău exterior poate avea nevoi diferite de iluminat. Poate dorești să luminezi o cărare pentru a ghida oaspeții, să evidențiezi un colț de lectură sau să creezi o zonă de grătar bine iluminată. Clarificarea acestor scopuri te va ajuta să determini tipurile de iluminat necesare.

Opțiuni de iluminat

Există o varietate de opțiuni de iluminat disponibile, iar alegerea depinde de scopul tău. Reflectoarele de focalizare pot fi folosite pentru evidențierea elementelor de design, în timp ce lămpile solare (aici puteți găsi și o lampa solara stradala, ideală pentru a ilumina căile de acces cu energie curată și eficientă) sau luminile pe șir adaugă un aspect decorativ. Ia în considerare caracteristicile specifice ale fiecărei opțiuni și cum se potrivesc cu obiectivele tale.

Controlul iluminatului

Selectarea unui sistem de control corespunzător poate face o diferență semnificativă în experiența ta de iluminat exterior. Senzorii de mișcare pot activa luminile automat, economisind energie. Sistemele inteligente îți permit să controlezi iluminatul de la distanță sau să creezi programe personalizate.

Materiale rezistente la vreme

Dacă vrei ca iluminatul să reziste în timp și să fie durabil, trebuie să optezi pentru materiale rezistente la condițiile meteo. Un specialist în peisagistică te poate sfătui cu privire la rating-ul IP potrivit pentru mediul în care vei instala iluminatul. Acest rating indică cât de bine este sigilată lumina împotriva ploii și a prafului.

Acestea sunt aspectele cheie de luat în considerare atunci când planifici iluminatul spațiilor exterioare. Prin abordarea lor cu atenție și considerare, vei putea să-ți transformi spațiul exterior într-un loc magic și funcțional.

Citeste in continuare

Social

Care sunt tipurile si stadiile in cazul dementei

Publicat

pe

Printre afectiunile neurologice si cognitive cu care se confrunta un numar foarte mare de persoane este dementa. Chiar daca nu este o boala in sine, aceasta este o tulburare neurologica si cognitiva majora care afecteaza semnificativ viata oamenilor care se confrunta cu dementa.

Intelegerea si cunoasterea aspectelor referitoare la tipurile si stadiile dementei sunt foarte importante. In aceeasi masura este important sa fie cunoscute si aspectele legate de consultatiile medicale pentru diagnosticarea si stabilirea tratamentului pentru dementa.

Consultatiile medicale pot fi utile atat pentru a intelege cauza anumitor simptome, cat si pentru a preveni avansarea unor afectiuni medicale. In cazul dementei este nevoie sa se apeleze la un centru medical specializat in neurologie Bucuresti.

Dementa si stadiile acestei afectiuni neurologice

Pornind de la nivelul de avansare al bolii, dementa poate avea mai multe stadii. Stadiul incipent este reprezentat de forma usoara de dementa. Simptomele implica afectarea memoriei de scurta durata a pacientului, pacientul avand dificultati in a-si aminti anumite aspecte recente. Stadiul primar al dementei nu presupune probleme cu independenta psihica sau cognitiva a pacientului.

Al doilea stadiu este cel moderat. Poate fi caracterizat prin mai multe dificultati de natura cognitiva. In randul acestora amintim avansarea tulburarilor de memorie, dificultati in realizarea3 diferitelor sarcini, dificultatea de a se orienta in timp si spatiu, sau dificultatea de a administra resursele financiare. Tulburarile de comportament sau modificarea ciclului somn-veghe completeaza lista de simptome specifice stadiului moderat al dementei.

Cel de-al treilea stadiu este dementa severa, acest stadiu fiind si cel mai grav. Pacientii care se afla in acest stadiu au nevoie de asistenta permanenta. Acest lucru datorita faptului ca pacientul nu recunoaste membrii familiei si persoanele apropiate, dar in acelasi timp intampina mari dificultati in a comunica.

Stadiul sever al dementei presupune imposibilitatea de a controla miscarile sau anumite procese naturale la nivelul corpului. Identificarea stadiului dementei se poate face doar in urma unei consultatii de neurologie Bucuresti.

Tipurile intalnite in cazul dementei

Dementa este o afectiune neurocognitiva avand mai multe tipuri. Boala Alzheimer este cea mai intalnita forma si este prezenta la persoanele de peste 65 de ani. Al doilea tip al dementei este cea vasculara. In cazul dementei vasculare pacientii sunt de cele mai multe ori persoanele care manifesta un risc vascular ridicat din pricina lezarii vaselor de sange cerebrale in urma aparitiei unui cheag de sange sau al unei placi de aterom.

Dementa cu corpi Lewy este acel tip de dementa care se manifesta prin halucinatii vizuale, tulburari de atentie si disfunctie executiva. Dezvoltarea acestui tip de dementa este cauzata de depozitele de proteine numite corpi Lewy aparute in celulele nervoase in anumite zone ale creierului, celule cu rol in procesele de gandire, memorie si motricitate.

Dementa frontotemporala apare frecvent sub forma dementei precoce pentru ca debuteaza inainte de 65 de ani. Nu in ultimul rand avem dementa mixta prezenta la persoanele in etate si cauzata de modificari ale creierului. Tipurile de dementa pot fi identificate doar in urma unui control de neurologie Bucuresti.

Citeste in continuare

Social

Cum alegi un sistem antiefractie potrivit pentru afacerea ta?

Publicat

pe

De

sistem antiefractie

In societatea moderna, siguranta afacerii este o prioritate pentru orice antreprenor. Gratie tehnologiei de ultima generatie, acum ai la dispozitie posibilitatea de a alege un sistem antiefractie optim pentru compania pe care o administrezi. Descopera care sunt principalele criterii de care ar trebui sa tii cont atunci cand urmeaza sa achizitionezi un sistem antiefractie eficient pentru necesitatile mediului de afaceri in care activezi!

Evalueaza nevoile afacerii tale

Primul pas pe care va trebui sa il faci este sa analizezi cu atentie care sunt nevoile afacerii tale. Printre principalele aspecte de care va trebui sa tii cont se numara dimensiunea firmei, localizarea acesteia si bunurile de valoare pe care le detii. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca in lanturile de magazine cu spatii multiple va trebui sa instalezi sisteme antiefractie ultra-moderne, proiectate pentru a asigura un nivel sporit de securitate. De asemenea, locatia in care se afla sediul firmei este deosebit de importanta. Zonele cu rate mai mari de infractionalitate pot necesita o securitate mai avansata.

Colaboreaza cu o firma specializata in comercializarea sistemelor antiefractie

Urmeaza sa instalezi un sistem antiefractie eficient in compania ta? Atunci este recomandat sa apelezi la serviciile unei firme care are experienta in acest domeniu, tocmai pentru a beneficia de consultanta de specialitate. Un expert in securitate va efectua o evaluare aprofundata a riscurilor si poate sa iti recomande o solutie personalizata pentru nevoile specifice ale afacerii tale. Ba mai mult, firma cu care alegi sa colaborezi iti va oferi si informatii pretioase cu privire la intretinerea corespunzatoare a sistemelor antiefractie pe termen lung.

Tine cont de caracteristicile cheie pe care ar trebui sa le aiba in componenta orice sistem antiefractie

Exista anumite aspecte esentiale de care va trebui sa te interesezi daca te afli in postura de cumparator al unui sistem antiefractie. In primul rand, acesta trebuie sa fie prevazut cu senzori de miscare de ultima generatie, sa poata fi accesat chiar si de la distanta si sa permita monitorizarea 24/7 h/zi. De asemenea, intereseaza-te daca sistemul poate fi asociat si cu alte dispozitive de securitate, cum ar fi camerele de supraveghere video. Stiai ca exista sisteme antiefractie ce pot fi controlate chiar si de la distanta, direct de pe smartphone-ul tau? Se pare ca tehnologia nu conteneste sa ne uimeasca, nu-i asa?

In concluzie, alegerea unui sistem antiefractie potrivit pentru afacerea ta ar trebui sa fie mult mai simpla acum, daca vei tine cont de aceste detalii. Nu ignora importanta securitatii in compania ta, deoarece aceasta investitie iti va asigura succesul pe termen lung si va diminua riscul de a te confrunta cu un eveniment neplacut!

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Vâlcea Vâlcea
Turism55 de minute inainte

Descoperă magia schiatului în Vâlcea: Destinații încântătoare pentru iubitorii de zăpadă

Dacă ești în căutarea unei destinații de schi unică și plină de farmec iarna aceasta, ești în locul potrivit! Vâlcea...

Eveniment8 ore inainte

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite – Ziarul Incisiv de Prahova

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Uncategorized11 ore inainte

realme anunţă peste 200 milioane de telefoane vândute la nivel global

București, România – 27 noiembrie 2023 – realme a anunțat oficial că livrările sale globale de smartphone-uri au depășit 200 milioane...

Uncategorized12 ore inainte

AOC și Philips Monitors fac progrese remarcabile în procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+

București, 28 noiembrie 2023 – MMD, unul dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, partener licențiat al brandurilor...

EvenimentO zi inainte

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

UncategorizedO zi inainte

Samsung desemnat ,,Cel mai bun angajator din lume” pentru al patrulea an consecutiv de către Forbes

București, România – 27 noiembrie 2023 – Samsung Electronics a fost desemnat în luna noiembrie ,,Cel Mai Bun Angajator din Lume”...

Eveniment2 zile inainte

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană. – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Eveniment3 zile inainte

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Eveniment4 zile inainte

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Uncategorized4 zile inainte

PENNY România ajunge la o rețea de 355 de magazine

PENNY continuă să se extindă rapid în România și inaugurează două noi magazine, unul în București, iar celălalt în Corunca,...

Eveniment5 zile inainte

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Uncategorized5 zile inainte

Miaunismul: un nou curent în artă inspirat de creativitatea pisicilor

Prin campania Artă Miaunistică, Whiskas își propune să încurajeze adopțiile și să arate că viața alături de pisici este mult...

Uncategorized5 zile inainte

Inovație fără limite și demonstrații spectaculoase la evenimentul regional Dyson Next Gen Living din București

București, 23 noiembrie 2023: Dyson, compania globală de tehnologie renumită pentru inovațiile sale, a marcat lansarea unor produse revoluționare în cadrul...

Eveniment5 zile inainte

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III) – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Uncategorized5 zile inainte

Sinonim cu Pionieratul

O Istorie prin Inovație În peisajul dinamic al dezvoltării imobiliare comerciale, Genesis Property se distinge ca un pionier, un vizionar...

Uncategorized6 zile inainte

Premieră în peisajul imobiliar românesc

Peste 20 milioane de Euro investite pentru Faza II a proiectului YUNITY Park: pădure urbană, promenadă etajată și energie regenerabilă...

Știrile Săptămânii