Connect with us

Uncategorized

Zyxel – 3 predicții pe zona de networking pentru 2023

Publicat

pe

 06 februarie 2023 — Predicțiile pe zona de rețele de calculatoare  a devenit o  tradiție anuală.  De la utilizarea  tehnologiei WiFi 6E/WiFi 7 la Ethernet multi-gigabit pentru a crește gateway-urile consumatorilor / prosumatorilor, manageri  noștri de dezvoltare a pieței Shawn Rogers și   Tri Nguyen și inginerul de vânzări Marcus Holmes împărtășesc despre ceea ce va urma în 2023.

Tri Nguyen – Market Development Manager
Cred că un lucru general  va fi că tehnologia precum WiFi 6E / WiFi 7 și aplicațiile AR și VR  vor continua să  împingă  limitele vitezelor WAN   accelerarea acestuia în mainstream-ul multi-gigabit și disponibilitatea soluților de 10G.  Acest lucru va împinge apoi presiunea de a actualiza  rețelele de bază pentru centrele de date,  precum și rețelele SOHO și SMB pentru a facilita  creșterea lățimii de bandă.  Și cu mai multă viteză va fi nevoie de modalități mai sofisticate sau creative  de a gestiona securitatea pentru  a menține aceste viteze mari, fără a fi nevoie de  dispozitive  on-premises incredibil de scumpe  pentru a face acest la  vitezele mari ale rețelelor.  Împingerea întregului trafic într-un firewall scalat  în  cloud va fi probabil singura opțiune viabilă, cu excepția cazului în care există  unele progrese într-un cip ASIC care se poate ocupa de acestea viteze mari.

Shawn Rogers – Market Development Manager

Multi-GigaBIT Ethernet este fără îndoială o tendință importantă pentru anul 2023  Din  aceleași motive, WiFi 6 și 7 sunt atât de rapide, încât    Ethernet-ul devine punctul  de sufocare din rețea.  Când vine vorba  de switch-urile noastre, vindem deja  mai mult multi-gigabit decât decât One Gigabit,  în ciuda unei  diferențe uriașe în  ceea ce privește costurile.  O mulțime de  routere de acasă de ultimă generație  vin  deja cu unul sau mai multe porturi multi-gig  pe partea LAN.

  Marcus Holmes  – Sales  Engineer

Cred că vom  vedea o creștere a gateway-urilor cu interfețe multi-gigabit . Cu WiFi6 care oferă o rată de transfer de mare   viteză,  accentul în 2023 va fi pus pe gateway-uri care au  capacitatea de a suporta aceste tipuri de viteze.  În plus, bănuiesc că vom  vedea, de asemenea, oferte  mai mari de  lățime de bandă de la ISP-uri la clienții  casnici non-business.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Care este starea apiculturii în România și de ce avem nevoie de o legislație clară cu privire la etichetare și originea produselor apicole

Publicat

pe

De

România ocupă locul 1 în Europa la producția de miere, lucru care impune dezvoltarea unui cadru legislativ care să protejeze și să motiveze producătorii locali. O serie de organizații relevante pentru domeniul apicultorilor solicită creare unui nou “contract social” care să susțină activitatea acestora și protejarea acestui aliment ce poate fi considerat o comoară națională.

România se confruntă, în prezent, cu o mare problemă în ceea ce privește etichetarea, trasabilitatea și măsurile de derogare de la folosirea neonicotinoide în domeniul apiculturii. Considerată nu doar un simplu aliment, ci o sursă de sănătate pentru unele dintre categoriile cele mai vulnerabile, cum ar fi copiii și cei cu diverse forme de diabet, aceasta are nevoie de un cadru sănătos în care să fie comercializată, atât pe plan local, cât și la nivel internațional. În Parlamentul European au fost propuse deja diverse proiecte legislative menite să reglementeze această ramură a agriculturii, atât de benefică pentru populație. Franța și Spania, două dintre țările care produc și consumă în mod generos acest super-aliment, au adoptat, recent, o legislație care vizează obligativitatea menționării țărilor de origine a mierii din amestecurile comercializate. Aceste măsuri trebuie implementate cât mai rapid și în țara noastră pentru a conferi mai multă valoare mierii și produselor pe bază de miere și pentru a evita alimentarea paradoxului conform căruia România este cel mai mare producător la nivel de UE, dar vinde foarte puțin pe piața europeană.

Asigurarea oferită cumpărătorului cu privire la calitate și puritate este cartea de vizită reprezentată de etichetarea corectă. Acest lucru trebuie realizat cu ajutorul unor organizații și a unor laboratoare, la susținerea ANPC, autoritatea direct răspunzătoare de etichetarea corectă a produselor. Controlul calității, noi reglementări de etichetare și impunerea unor standarde de puritate conforme cu cele de la nivel european pot contura și defini un cadru sănătos pentru un domeniu atât de sensibil, dar atât de benefic și sănătos.

Eveniment Parlamentul României

Good Food Project, organizație dedicată problemelor obținerii hranei în țara noastră și UE în colaborare cu Romapis, federația asociațiilor apicole din România au o organizat, recent, o masă rotundă în Parlamentul României, cu tema „Mierea – un super aliment pentru sănătatea fiecăruia dintre noi”.  La eveniment au luat parte deputați, secretari de stat din Ministerul Agriculturii, medici, reprezentanți ai organizațiilor ce apără drepturile mamelor și copiilor, și europarlamentari.  Principala temă de discuție a vizat problema apicultorilor din țara noastră, afectați serios de lipsa acestui cadru legislativ actualizat și a unor sisteme de normare absolut necesare pentru unul dintre cele mai importante sectoare din alimentație. Cele două organizații au solicitat recunoașterea importanței acestui produs pentru alimentație, în special pentru copii și persoanele cu probleme de sănătate.

“Deși România este cel mai mare producător de miere din EU, apicultorii români trebuie să facă față unor probleme legate de etichetarea produselor care îi afectează serios. Mai mult, consumatorii, la rândul lor, în special categoriile vulnerabile cum ar fi copiii sau diabeticii sunt grav impactati, rafturile magazinelor din Romania fiind pline de miere falsificată, miere de laborator, co eticheta înșelătoare. Ne dorim adoptarea unui proiect de lege care susține o etichetare corecta, menită să protejeze industria apicola românească, precum si pe consumatorii de miere. a declarat Ciprian Boboi, fondator The Good Food Project. 

Situația consumului de miere este diferită între statele europene și datorită capacității consumatorilor de a înțelege valoarea și importanța mierii în alimentație. Însă indiferent de  motivație, consumatorul are dreptul să fie corect informat asupra alimentului pe care îl cumpără. Apicultura nu este o activitate care să poată fi dezvoltată pe principii industriale, nu poate fi amplificată semnificativ prin tehnologizare, deoarece resursa umană este esențială. De aceea veniturile din apicultură, chiar și în vremuri mai bune, nu ar putea genera venituri foarte mari, așa cum se întâmplă în alte ramuri ale alimentației. Averea cea mai de preț a apicultorului este calitatea mierii pe care o produce, de aceea trebuie protejată atât producția acestui aliment, cât și producătorul său.

“Apicultura României traversează, acum, o perioadă dificilă. Situația a început să se deterioreze de prin anii 2015, existând un cumul de factori care au dus la o încetinire a avântului producătorilor până în punctul în care, în ziua de astăzi, se manifestă o tendință îngrijorătoare de stagnare și chiar de pierdere a interesului pentru creșterea albinelor.  Principalele motive ar fi: căderea prețului mierii până aproape de sau chiar sub pragul de sustenabilitate; folosirea irațională a pesticidelor și impactul unor entități patologice relativ recente. Așadar, noi, apicultorii, avem nevoie de mai multă susținere din partea statului, trebuie să fim mult mai uniți în apărarea intereselor noastre, să ne preocupăm de dezvoltarea pieței interne, să contribuim la educarea și informarea corectă a consumatorilor, să dezvoltăm metode de comerț cu miere care să fie în mâinile producătorilor și care să asigure și succesul pe plan internațional”, susține Constantin Dobrescu, Vicepreședintele Federației Romapis.

Ciprian Boboi & Susana Dragomir, membri ai boardului Good Food Project

 

Contextul legislativ European este destul de optimist cu privire la etichetarea țărilor de origine, după cum susține Dacian Cioloș, membru al comitetului de agricultură și dezvoltare rurală în Parlamentul European, însă pe plan local este nevoie de o nouă abordare: ”Uniunea Europeană importă 40% din consumul său de miere, ceea ce o face probabil cea mai atractivă piață pentru acest aliment din lume, iar mai mult de 50% din importuri vin din China și Ucraina. Din păcate, aproximativ 46% din mierea importată în UE e suspectată că ar fi falsificată. Din acest motiv, la nivelul UE se discută modificarea Directivei Europene referitoare la Standardele de Comercializare a Mierii pentru a fi specificate cel puțin țările de origine, sperăm inclusiv cu procentaj de cantitate. Alți mari producători de miere, precum Spania sau Franța, au deja legislație pe etichetare cu specificarea țărilor de origine, deci problema poate rezolvată și în România. La noi, statul nu face ce trebuie să facă, statul reacționează la presiunea asociațiilor. Însă și structura de organizare a producătorilor trebuie să fie mai închegată. La nivel european, există potential de comercializare a mierii de calitate, deci nici nu e nevoie să ne uităm în afara Uniunii ca să vindem mierea la prețuri bune. Este cea mai bună piață după Statele Unite și probabil că la nivel calitativ e în fața lor”. 

Așadar, România, ca mare producător de miere cu prețuri competitive ar putea performa dacă cadrul legislativ și motivarea apicultorilor ar crea contextul propice. În acest sens, un nou proiect de lege, menit să stimuleze acest sector a fost înaintat. A existat, în 2017, o primă inițiativă legislativă pentru modificarea legii apiculturii, finalizată prin legea 79/2020, promulgată cu mai bine de 3 ani în urmă. Noutatea pe care o aducea această lege în privința mierii era etichetarea cu obligativitatea menționării țărilor de origine a mierii din amestecurile care se vând, de regulă, în retail. Această lege nu a fost, însă, aplicată, întrucât Ministerul Agriculturii nu a elaborat normele de aplicare. Între timp, a apărut o nouă inițiativă legislativă, de corectare a legii 79/2020, care vizează obligativitatea producătorilor, procesatorilor și comercianților de a afișa vizibil, pe etichetă, țara sau țările de origine pentru amestecurile de miere provenite din CE, precum și cantitatea corespunzătoare a acestora exprimată în procente. Însă nici această lege pentru completare nu va putea fi pusă în aplicare fără implicarea directă a Ministerului Agriculturii. In perioada următoare, eforturile apicultorilor români vor fi direcționate către modificarea regulilor de etichetare a mierii la nivelul Uniunii Europene, pentru o mai bună normare a acestui sector.

Romapis și Good Food Project vor continua dialogul referitor la cele mai bune modalități de a susține apicultura din țara noastră, atât cu autoritățile de reglementare cât și cu toate celelalte părți interesate. Acest dialog va fi realizat atât prin intermediul unor noi mese rotunde, cât și prin alte evenimente menite să susțină cauza mierii românești.

Citeste in continuare

Uncategorized

Xiaomi anunță lansarea globală a seriei Xiaomi 13T

Publicat

pe

De

[București, 26 Septembrie 2023] – Xiaomi a dezvăluit astăzi cele mai recente smartphone-uri din seria Xiaomi 13T, proiectate pentru clienții din întreaga lume care sunt gata să-și dezlănțuie talentul vizual. Dezvoltat împreună cu Leica și încorporând caracteristicile sale emblematice, Seria Xiaomi 13T oferă imagini autentice care surprind esența experienței Leica. Echipat cu o arhitectură avansată de optimizare a performanței, o durată îndelungată de viață a bateriei și un afișaj clar, seria Xiaomi 13T asigură experiențe remarcabile de utilizare a smartphone-urilor, pentru fotografiere, vizionare a clipurilor sau utilizare zilnică.

Capodopere facilitate de capabilitățile fotografice Leica de nivel profesional 

Răspunzând pasiunii pentru creativitate a noii generații de utilizatori de smartphone-uri, seria Xiaomi 13T aduce fotografia la un calibru profesional. Atât Xiaomi 13T Pro, cât și Xiaomi 13T oferă o configurație de cameră triplă cu obiective Summicron proiectate împreună cu Leica, inclusiv o cameră cu unghi larg de 50 MP cu distanță focală echivalentă de 24 mm și o lentilă asferică 7P concepută pentru a capta mai multă lumina, ce suportă fotografierea cu gamă dinamică înaltă, și un teleobiectiv de 50 MP cu distanță focală echivalentă de 50 mm. O cameră cu unghi ultra-larg de 12 MP cu o distanță focală echivalentă de 15 mm este ideală pentru a realiza fotografii panoramice și a surprinde peisaje uimitoare. Alimentate 100% cu DCI-P3, ambele camere Xiaomi 13T Pro și Xiaomi 13T au o gamă de culori mai largă, ce ajută la surprinderea fiecărui moment esențial, prin calitatea clasică Leica.

Seria Xiaomi 13T oferă două stiluri fotografice originale Leica: Leica Authentic Look și Leica Vibrant Look, ce oferă posibilitatea unor imagini vii, cu reproducere naturală a culorilor, contrast puternic și definiție clară a umbrelor, alături de estetica clasică a imaginii Leica. Șase filtre Leica dezvăluie omagii legendare ale imaginilor Leica, inclusiv cele mai recente Leica Sepia și Leica Blue adaptate după LeicaM-Typ240 Film Mode. În plus pentru opțiunile creative ale utilizatorilor, Xiaomi 13T Pro și Xiaomi 13T oferă patru noi watermark-uri Leica, permițând mai multe opțiuni pentru compozițiile foto și dimensiunile cadrului.

Seria Xiaomi 13T include, de asemenea, funcția de stiluri fotografice personalizate în modul Pro, care s-a aplicat mai întâi pe Xiaomi 13 Ultra, ce permite utilizatorilor să ajusteze Tonul, Tonalitatea și Textura în stadiul prestabilit, păstrând mai multe detalii și culori pentru post-procesare. Presetările preferate pot fi salvate și pentru stiluri fotografice cu caracter personal.

Cu tehnologia Xiaomi ProFocus, Seria Xiaomi 13T permite fotografilor să surprindă acțiuni de neratat cu detalii incredibile, de la fotografii uimitoare cu subiecte în mișcare rapidă în prim-plan, cum ar fi câini și păsări, până la imagini fascinante cu oameni și locuri. 

Filmările video, la niveluri uimitoare 

Cu Xiaomi 13T Pro, visele video devin realitate. Bun venit în lumea înregistrării video LOG 4:2:0 H.265 pe 10 biți, cu un control nemaivăzut al culorilor și al detaliilor. Rec.709 LUT preinstalat adaugă o notă de magie profesională videoclipurilor, redându-le cu o acuratețe a culorilor și o profunzime vizuală de neegalat.

Personalizarea este întotdeauna în centrul atenției pentru dispozitivele inteligente Xiaomi, iar Xiaomi 13T Pro este, de asemenea, conceput pentru a oferi libertatea de a exprima viziunea unică. Stilul LUT preferat importat pe dispozitiv infuzează videoclipurile cu flerul unic al autorului. În plus, Xiaomi 13 Pro oferă capacitatea de filmare video 8K pentru a se asigura că fiecare scenă, fiecare nuanță, fiecare detaliu al videografiei este imortalizat cu o calitate de proiecție de cinema. Camera cu unghi larg de 50 MP acceptă atât OIS, cât și EIS, asigurându-se că videoclipurile rămân stabile chiar și în timpul mișcării.

Camerele de pe spatele Xiaomi 13T acceptă înregistrarea video 4K la toate distanțele focale, alături de o editare rapidă și eficientă. Modul Pro al funcției Editor video din aplicația Xiaomi Gallery permite ca subtitrările și coloanele sonore suplimentare să fie editate cu ușurință ca piese separate, ideale pentru crearea de videoclipuri scurte pentru platformele de social media sau un vlog personal.

Experiențe vizuală și audio uluitoare

Oferind noi niveluri de claritate și culori vibrante, Xiaomi 13T Pro și Xiaomi 13T îmbunătățesc experiența de vizionare datorită unui ecran CrystalRes de 6,67 inchi care acceptă o rată de reîmprospătare de până la 144 Hz1 și o rezoluție de 1,5K (2712 x 1220). Seria Xiaomi 13T utilizează un display cu luminozitate de 1.200 niți cu o luminozitate maximă de până la 2.600 de niți2. În plus, oferă o acoperire 100% DCI-P33 cu suport pentru 68 de miliarde de culori, oferind compatibilitate completă HDR10+. Acest lucru îmbunătățește contrastul dintre părțile întunecate și luminoase ale imaginilor, restabilește adevărata textură a detaliilor și oferă o mai mare echilibrare a saturației culorilor, permițând creatorilor să creeze conținut vizual profesional uimitor, de la selfie-uri și portrete, până la videoclipuri și vlog-uri care captează atenția, cu o calitate impresionantă a imaginii. Și, atunci când este timpul de a savura cel mai recent videoclip sau film de pe rețelele de socializare, Seria Xiaomi 13T acceptă Dolby Atmos® cu difuzoare duble încorporate, pentru o imersiune completă în conținutul preferat.

Utilizatorii celor două dispozitive au dreptul să experimenteze 100 GB de stocare în cloud-ul Google One pentru 6 luni de probă și 3 luni de YouTube Premium, cu acces fără reclame la YouTube și aplicația YouTube Music4.

Performanță de vîrf cu o experiență generală ridicată

Atât Xiaomi 13T Pro, cât și Xiaomi 13T oferă îmbunătățiri ample ale eficienței energetice și o durată extinsă de viață a bateriei, permițând utilizatorilor să se bucure de o experiență de smartphone mai rapidă și mai eficientă.

Xiaomi 13T Pro este propulsat de un chipset MediaTek Dimensity 9200+ cu un procesor rapid Octa-core, cu viteze de până la 3,35 GHz. Are, de asemenea, un GPU Arm Immortalis-G715 încorporat care îmbunătățește procesarea imaginii, astfel încât experiențele de joc sunt fluide și fără griji legate de durata de viață a bateriei. Xiaomi 13T este echipat cu un MediaTek Dimensity 8200-Ultra, construit pentru o eficiență energetică de vârf, bazată pe cel mai recent proces TSMC 4nm, ce permite îmbunătățiri atât în ceea ce privește performanța procesorului, cât și a GPU-ului. Disiparea termică pe seria Xiaomi 13T este îmbunătățită de o placă din oțel inoxidabil VC de 5000 mm2, asigurându-se că telefoanele rămân reci.

„MediaTek Dimensity 9200+ din Xiaomi 13T Pro aduce dispozitivului performanță de vârf și eficiență energetică remarcabilă, iar MediaTek Dimensity 8200-Ultra din Xiaomi 13T îmbunătățește experiența premium a smartphone-ului”, a declarat JC Hsu, Vicepreședinte Corporativ și Director General al diviziei de comunicații wireless a MediaTek. „Continuăm să ridicăm ștacheta pentru dispozitivele premium și emblematice, oferind performanță supremă în jocuri, imagini, inteligență artificială și conectivitate, asigurându-ne că toți utilizatorii beneficiază la maximum de smartphone-urile lor pentru mai mult timp.”

Xiaomi 13T Pro acceptă Xiaomi 120W HyperCharge, care permite o încărcare de 100% în doar 19 minute2. Ambele dispozitive au opțiune de încărcare rapidă, Xiaomi 13T Pro atingând o încărcare de 36% și Xiaomi 13T de 21% în doar 5 minute2.

Dezvoltată cu tehnologii ISP (Internal Shortage Precaution), SOA (Safety Operating Area), DTPT (Dynamic Turbo Power Technology), seria Xiaomi 13T asigură utilizarea în siguranță a bateriei mari de 5000mAh (typ).

Stil modern, cu rezistență dovedită la apă și praf IP6855

Prezentând limbajul clasic de design al seriei Xiaomi 13, Xiaomi 13T Pro și Xiaomi 13T sunt disponibile în trei opțiuni de culoare: Alpine Blue, Meadow Green și Black. Panoul din spate al modelului Alpine Blue prezintă piele vegană premium Xiaomi BioComfort, cu o textură moale și delicată, confortabil de ținut și de manevrat. În schimb, modelele Meadow Green și Black au un panou din spate din sticlă lucioasă care adaugă o notă elegantă de lux. Ambele smartphone-uri sunt dure, iar evaluările lor IP68 înseamnă că sunt rezistente la apă și praf5. Aceste smartphone-uri atractive, dar și durabile, pot fi folosite cu încredere pentru a surprinde, vizualiza și profita de fiecare moment palpitant al vieții.

Preț și disponibilitate

Seria Xiaomi 13T va fi disponibilă la vânzare pe canalele oficiale Xiaomi din România: Orange, Vodafone, Telekom, Digi, Altex, eMAG, Flanco și pe mi-home.ro

Xiaomi 13T Pro și Xiaomi 13T vor fi disponibile în trei opțiuni de culoare: Alpine Blue, Meadow Green și Black.

Xiaomi 13T Pro este disponibil în varianta de stocare 12+512GB, la prețul recomandat de vânzare de 4299 Lei.

Xiaomi 13T vine în varianta de stocare 8+256GB, prețul recomandat de vânzare de 2999 Lei.

Pentru comenzile plasate în perioada 26 septembrie – 3 octombrie, în rețeaua partenerilor autorizați (Orange, Vodafone, Telekom, eMAG, Flanco și pe mi-home.ro), utilizatorii vor primi cadou un aspirator Xiaomi Robot Vacuum E10, în limita stocului disponibil.

Xiaomi anunță o îmbunătățire semnificativă a angajamentului de a oferi suport software excepțional. Xiaomi 13T și Xiaomi 13T Pro vor include patru generații de upgrade al sistemului de operare Android, precum și cinci ani de actualizări de securitate.

Imaginile de produs sunt disponibile aici: Xiaomi 13T Series.

Sumar specificații Xiaomi 13T Pro și Xiaomi 13T

 

  Xiaomi 13T Pro Xiaomi 13T
Design · Dimensions:

– Meadow Green, Black: 162.2mm x 75.7mm x 8.49mm2

– Alpine Blue: 162.2mm x 75.7mm x 8.62mm2

· Weight:

– Meadow Green, Black: 206g2

– Alpine Blue: 200g2

· Xiaomi BioComfort vegan leather|Glass back

· Corning® Gorilla® Glass 5 front

· IP685

· Colors: Alpine Blue, Meadow Green, Black

· Dimensions:

– Meadow Green, Black: 162.2mm x 75.7mm x 8.49mm2

– Alpine Blue: 162.2mm x 75.7mm x 8.62mm2

· Weight:

– Meadow Green, Black: 197g2

– Alpine Blue: 193g2

· Xiaomi BioComfort vegan leather|Glass back

· Corning® Gorilla® Glass 5 front

· IP685

· Colors: Alpine Blue, Meadow Green, Black

Camera · LEICA VARIO-SUMMICRON

1:1.9-2.2/15-50mm ASPH.

· 24mm Leica main camera

– 50MP wide angle camera

– 1/1.28” sensor size

– 1.22μm pixel size, 2.44μm 4-in-1 Super Pixel

– f/1.9, 7P aspherical lens, OIS

– Supports HDR10+ video recording for up to 4K at 30fps

– Supports 8K video recording at 24fps

– 10-bit LOG video recording, supports LUT import

· 50mm Leica telephoto camera

– 50MP

– f/1.9, 5P aspherical lens

· 15mm Leica ultra-wide camera

– 12MP

– f/2.2, 5P aspherical lens

· Two Leica photographic styles: Leica Authentic Look & Leica Vibrant Look

· Leica custom photographic styles

· Master-lens system: 35mm Documentary lens, 50mm Swirly bokeh lens, 90mm Soft focus lens

· Xiaomi ProFocus

· Night mode

 

· 20MP front camera

– f/2.2, 5P aspherical lens

– Night mode

– Portrait mode

– HDR

· LEICA VARIO-SUMMICRON

1:1.9-2.2/15-50mm ASPH.

· 24mm Leica main camera

– 50MP wide angle camera

– 1/1.28” sensor size

– 1.22μm pixel size, 2.44μm 4-in-1 Super Pixel

– f/1.9, 7P aspherical lens, OIS

– Supports HDR10+ video recording for up to 4K at 30fps

· 50mm Leica telephoto camera

– 50MP

– f/1.9, 5P aspherical lens

· 15mm Leica ultra-wide camera

– 12MP

– f/2.2, 5P aspherical lens

· Two Leica photographic styles: Leica Authentic Look & Leica Vibrant Look

· Leica custom photographic styles

· Master-lens system: 35mm Documentary lens, 50mm Swirly bokeh lens, 90mm Soft focus lens

· Xiaomi ProFocus

· Night mode

 

· 20MP front camera

– f/2.2, 5P aspherical lens

– Night mode

– Portrait mode

·  – HDR

Display · Up to 144Hz FHD+ 6.67”

CrystalRes AMOLED display1

– 20:9, 2712 x 1220, 446 ppi

– AdaptiveSync6, up to 480Hz touch sampling rate7

– Brightness: HBM 1200 nits (typ), 2600 nits (peak)2

– DCI-P3 color gamut3

– 68 billion colors

· Pro HDR display

· Dolby Vision®, HDR10+

· Adaptive reading mode

· Up to 2880Hz PWM dimming

 

· Up to 144Hz FHD+ 6.67”

CrystalRes AMOLED display1

– 20:9, 2712 x 1220, 446 ppi

– AdaptiveSync6, up to 480Hz touch sampling rate7

– Brightness: HBM 1200 nits (typ), 2600 nits (peak)2

– DCI-P3 color gamut3

– 68 billion colors

· Pro HDR display

· Dolby Vision®, HDR10+

· Adaptive reading mode

· Up to 2880Hz PWM dimming

Performance · MediaTek Dimensity 9200+

– 4nm power-efficient manufacturing process

– Arm Immortalis-G715 GPU

· LPDDR5X RAM + UFS 4.0 storage

– 12GB + 256GB, 12GB + 512GB, 16GB + 1TB8

· MIUI 14 based on Android 13

· MediaTek Dimensity 8200-Ultra

– 4nm power-efficient manufacturing process

– Arm Mali-G610 GPU

· LPDDR5 RAM + UFS 3.1 storage

– 8GB + 256GB, 12GB + 256GB8

· MIUI 14 based on Android 13

Battery & Charging · 5000mAh (typ) battery

· Xiaomi 120W HyperCharge

· 5000mAh (typ) battery

· 67W turbo charging

Audio · Dual speakers

· Dolby Atmos®

· Dual speakers

· Dolby Atmos®

Connectivity · Dual SIM9

· Wi-Fi 7 capability10

· Supports NFC11

· BLUETOOTH® 5.4

· 5G: Supports NSA + SA

· Bands:

– 5G:

n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/75/77/78

– 4G: LTE FDD

B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66

– 4G: LTE TDD: B38/39/40/41/42/48

– 3G: WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19

– 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz

· Dual SIM9

· Wi-Fi 6 capability10

· Supports NFC11

· BLUETOOTH® 5.4

· 5G: Supports NSA + SA

· Bands:

– 5G:

n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

– 4G: LTE FDD

B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/32/66

– 4G: LTE TDD: B38/40/41

– 3G: WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19

– 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz

 

1 Ecranul acceptă o rată de reîmprospătare maximă de 144 Hz. Rata de reîmprospătare a ecranului poate fi ușor diferită în funcție de interfețele diferitelor aplicații și de calitatea imaginii jocurilor. Vă rugăm să consultați experiența reală.

2 Date testate în laboratoarele interne Xiaomi, rezultatele reale pot varia. Măsurătorile reale între produse individuale pot varia. Toate specificațiile sunt supuse produsului real. 19 minute până la 100% testat în modul boost.

3 Acoperirea 100% DCI-P3 poate varia în funcție de luminozitatea ecranului.

4 Această ofertă este disponibilă exclusiv pentru noii utilizatori și se supune termenilor și condițiilor aplicabile. Aveți flexibilitatea de a anula oricând.

5 Dispozitivul este certificat a fi rezistent la apă și praf exclusiv în condiții specifice de laborator care nu corespund condițiilor normale de utilizare. Garanția nu acoperă daunele lichide cauzate de alte condiții decât cele de testare. Protecția la pătrundere se poate deteriora din cauza uzurii, a deteriorării fizice și/sau a dezasamblarii necesare pentru reparații. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul oficial Xiaomi.

6 AdaptiveSync se schimbă între 30/60/90/120/144Hz.

7 Rata de eșantionare la atingere poate varia în funcție de conținutul de pe afișaj.

8 Spațiul de stocare disponibil și RAM sunt mai mici decât memoria totală, datorită stocării sistemului de operare și a software-ului preinstalat pe dispozitiv.

9 Utilizarea eSIM necesită un abonament de servicii wireless. Acest plan de servicii poate face obiectul anumitor restricții de utilizare la schimbarea furnizorilor de servicii și roaming (chiar și după expirarea contractului). Disponibilitatea eSIM poate varia în funcție de țară/regiune și operator. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați operatorul utilizat.

10 Capacitatea Wi-Fi 7/Wi-Fi 6 poate varia în funcție de disponibilitatea regională și de suportul rețelei locale. Conectivitatea Wi-Fi (inclusiv benzile de frecvență Wi-Fi, standardele Wi-Fi și alte caracteristici ratificate în specificațiile IEEE Standard 802.11) poate varia în funcție de disponibilitatea regională și de suportul rețelei locale. Funcția poate fi adăugată prin OTA când și unde este cazul.

11 Disponibilitatea NFC poate varia în funcție de piață.

12 Disponibilitatea culorilor poate varia în funcție de piață.

13 Caracteristicile și funcțiile reale pot varia în funcție de regiune.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.

Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În iunie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 606 milioane la nivel global. 654,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 iunie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.

Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.

Mai multe informații despre Xiaomi sunt disponibile pe https://www.mi.com/global/discover/newsroom.

Update-urile despre Xiaomi România pot fi urmărite pe Facebook, Instagram, Youtube.

 

Citeste in continuare

Uncategorized

MGT serbează anul acesta 25 de ani de activitate pe piaţa din România

Publicat

pe

De

MGT Educațional, unul dintre jucătorii importanți de pe piața distribuției de soluții și echipamente IT, sărbătorește astăzi un sfert de secol de la înființare. În această perioadă, compania și-a consolidat expertiza în distribuția de echipamente IT și audio/video și a dezvoltat servicii conexe pentru produse și soluții, inclusiv suport tehnic extins, consultanță pre-vânzare, integrare, instalare și servicii post vânzare.

De la înființarea sa în septembrie 1998, M.G.T. EDUCATIONAL și-a propus să se poziționeze ca unul din furnizorii importanți de tehnologie în piața din România, oferind încă de la început o gamă cuprinzătoare de produse: de la medii de stocare, ecrane de proiecție sau flip-chart până la diaproiectoare, retroproiectoare și proiectoare sau monitoare performante.

„25 de ani este o aniversare importantă, indiferent dacă este vorba despre oameni sau despre companii. Întotdeauna, la MGT, am pus pe prim plan trei elemente care ne-au ajutat să trecem cu zâmbetul pe buze peste momentele mai delicate și să ne bucurăm pe deplin de succesele noastre.  Emoția, tehnologia și inovația, au fost şi sunt pilonii pe care a fost construită și consolidată MGT. Este cel mai bun moment să le mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi – partenerii, clienții și furnizorii noștri – şi în valorile pe care le promovăm. Ii asigurăm că le vom sta alături și pe viitor!”, a declarat Nic Cartacai, Owner & General Manager  MGT Educational

Într-o piață dominată de distribuitori internaționali și marcată în ultimii ani de consolidări, MGT este un exemplu de reziliență și succes, compania înregistrând o cifră de afaceri de aproximativ 36,4 milioane lei (7,3 milioane Euro) pentru anul fiscal 2022. Eforturile echipei au făcut ca pentru primele 8 luni ale acestui an cifra de afaceri să se ridice la 27,5 milioane lei, reprezentând aproximativ 75% din cea a anului anterior, iar estimarea pentru întreg anul 2023 este de minim 44 milioane lei, în creștere de circa 20% față de 2022.

MGT și-a consolidat poziția pe piața locală prin promovarea de soluții adaptate cerințelor specifice utilizatorilor finali, totul prin dezvoltarea unei rețele extinse de parteneri la nivel național, numărul acestora ajungând la aproximativ 800 de companii. Flexibilitatea în adresarea clienților este dovedită de utilizarea tuturor canalelor tradiționale de vânzare, pe lângă retail și canalul de distribuție produsele fiind accesibile și pe canal online, precum și prin intermediul integratorilor de soluții.

Referindu-ne la evoluția operațiunilor, dacă până în urmă cu 5-6 ani marea majoritatea cifrei de afaceri era asigurată de distribuția produselor din gama consumer (echipamente periferice, multimedia, accesorii IT, medii de stocare), în ultimii ani vânzările din zona soluțiilor de prezentare și conferință, soluții de scanare sau soluții de backup, au crescut ca pondere. Dacă acestea reprezentau în 2021 aproximativ 22% din cifra de afaceri, în 2022 s-au ridicat la 46% și foarte probabil în 2023 vor contribui cu peste 60%.

Creșterea ponderii vânzărilor de produse din gama de soluții a fost determinată de focusul la nivel național pentru digitalizarea activităților din mediul educațional și al instituțiilor publice, în special în perioada post-pandemie. MGT a profitat de aceste condiții deoarece portofoliul său de produse includea deja soluții de la producători consacrați de peste 10 ani pe piața mondială, precum Newline, IRIS, WACOM, Kodak Alaris.

Pe lângă aceste categorii principale de soluții, echipa MGT livrează cu succes soluţii de Digital Signage, soluții de prezentare și conferință, soluții de video-colaborare, soluții integrate hardware și software pentru semnătură electronica și autentificarea biometrică a acesteia, toate bazate pe parteneriate cu producători de top la nivel mondial.

Oportunitățile identificate în piața locală de soluții de arhivare și management al documentelor au determinat din anul 2000 extinderea activităților în acest domeniu. Pornind de la experiența specialiștilor săi, MGT și-a extins portofoliul devenind distribuitor oficial pentru Bowe Bell+Howell (scanner-e de documente), Tandberg (soluții de back-up) şi Plasmon Data (soluții hardware – bazate pe medii optice profesionale – și software pentru arhivare electronica a documentelor pe termen lung).

În prezent, MGT are încheiate parteneriate cu 51 de producători, pentru 16 dintre ei compania fiind distribuitor exclusiv în România. Dintre cei pentru care MGT este distribuitor exclusiv, menționăm o parte dintre cei mai importanți:

  • WACOM – tablete grafice pentru zona creativă și tablete de semnatură digitală pentru zona business
  • Kodak Alaris – scanere de documente și software pentru scanare și indexare
  • Olympus/OM System – aparate foto digitale, reportofoane
  • IRIS, parte a grupului Canon – scannere și software OCR
  • Newline – display-uri interactive pentru segmentul educațional, dar și corporate
  • PocketBook – ebook readere
  • Shuttle – calculatoare și all-in-one industriale și medicale
  • AVISION – scanere de documente

Pentru categoriile de produse din zona consumer, MGT este un nume pe care, prin prisma parteneriatelor vechi, îl vei asocia ușor cu brand-uri precum Wacom, Verbatim, Trust, Creative, Braun, Thrustmaster și altele.

Dezvoltare continuă a parteneriatelor

In timpul acestor 25 de ani echipa MGT a extins în mod constant lista de furnizori. Pe lângă brand-urile pe care s-a bazat în creșterea sa din primul deceniu, MGT a venit pe piață cu soluții inovative, prin semnarea de parteneriate noi:

  • 2009 – IRIS – scanner-e portabile și software OCR (distribuitor exclusiv)
  • 2010 – Avision – scanner-e de documente și fotografii
  • 2011 – Kodak Alaris – scanner-e de documente (distribuitor exclusiv din 2017)
  • 2013 – Vivitek – videoproiectoare, display-uri interactive
  • 2013 – PocketBook – ebook reader-e
  • 2015 – Newline – table interactive, display-uri interactive (distribuitor exclusiv)
  • 2015 – Shuttle – pc-uri și all-in-one-uri industrial (distribuitor exclusiv)
  • 2016 – Asustor – soluții de stocare a datelor
  • 2016 – Creative – echipamente periferice și multimedia
  • 2017 – Navitel – camere auto
  • 2021 – Next Level Racing – echipamente pentru gaming
  • 2022 – Guillemot Corporation – echipamente pentru gaming Thrustmaster
  • 2023 – pexip – soluții de videoconferință

Pentru mai multe detalii despre portofoliul MGT, va invitam sa vizitați pagina dedicată partenerilor – https://b2b.mgt.ro/

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 minute inainte

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023 – Ziarul Incisiv de Prahova

Cu profunzimea-i cunoscută, fostul cancelar german Helmut Schmidt a lăsat în urmă cel puțin trei atenționări: Uniunea Europeană să nu...

Uncategorized5 ore inainte

Care este starea apiculturii în România și de ce avem nevoie de o legislație clară cu privire la etichetare și originea produselor apicole

România ocupă locul 1 în Europa la producția de miere, lucru care impune dezvoltarea unui cadru legislativ care să protejeze...

Cultură6 ore inainte

Michelin – Calatorind spre Excelenta cu fiecare Anvelopa

Cand vorbim de anvelope de inalta calitate, numele Michelin este inevitabil să apară în discuție. Cu o istorie ce se...

Eveniment20 de ore inainte

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare – Ziarul Incisiv de Prahova

Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...

ferestrele ferestrele
Social21 de ore inainte

De ce ar trebui sa iti schimbi ferestrele: 3 indicii evidente

Cand vine vorba de confort, mereu acordam importanta fiecarui detaliu. De la dusumeaua pe care pasim, pana la materialul asternuturilor...

Ferestre PVC antracit Ferestre PVC antracit
SocialO zi inainte

Ferestre PVC antracit – moderne si elegante

De cativa ani incoace, ferestrele antracit au batut toate recordurile de popularitate cand vine vorba de alegerea culorii de ferestre....

Eveniment2 zile inainte

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!” – Ziarul Incisiv de Prahova

Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...

Administrație locală2 zile inainte

Afla care sunt cele mai frecvente greseli in seo

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este un aspect esențial al marketingului online în zilele noastre. Cu toate acestea, în...

Eveniment3 zile inainte

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!” – Ziarul Incisiv de Prahova

Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...

Eveniment3 zile inainte

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave – Ziarul Incisiv de Prahova

Doi politisti de la IPJ Timis si-au asumat toate riscurile profesionale presupuse de o actiune justitiara in sistemul MAI si,...

Turism4 zile inainte

De ce să vizitezi Bucovina toamna? Iată 3 motive pentru un concediu în Țara de Sus

Toamna a sosit, perioada estivală de concedii s-a terminat, iar sunetul aglomerației urbane a devenit din nou copleșitor. Cum ar...

Social4 zile inainte

Mituri şi adevăruri despre sănătatea sistemului reproducător

Sănătatea sistemului reproducător este deosebit de importantă pentru doamnele şi domnişoarele de orice vârstă. De-a lungul timpului, s-au creat numeroase...

Eveniment4 zile inainte

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Social5 zile inainte

Ai ten sensibil? Află cum să obții o piele sănătoasă, fără roșeață sau iritații!

Bucuria de a te privi în oglindă și de a vedea un ten senin, strălucitor și sănătos este una dintre...

Eveniment5 zile inainte

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina. Îi...

călătorie călătorie
Turism5 zile inainte

Cum să planifici o călătorie cu un buget redus chiar la noi în țară

Când ai bugetul strâmt, pare că dorința de a explora frumusețea țării noastre e și mai aprigă. Iar în acest...

Știrile Săptămânii