Connect with us

Eveniment

Modul prin care magistratii isi majoreaza indemnizatiile fara interventia legislativului, majorand VRS-ul lor prin hotarari judecatoresti, ramane un subiect actual si interesant – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Va dezvaluiam acum cateva zile faptul ca, tentaculele mafiei se întind mult dincolo de granițele IPJ Prahova dar, „Lumea” vorbește prin urbe despre sfârșitul ce se apropie a unei ere a organizatiei de criminalitatea organizată din Prahova.

Ne intrebam, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns in fata unei judecatoare pe care in trecut au vizat-o intr-o ancheta penala?

Dezvaluiam ca, o asemenea situatie incredibila poate fi intalnita la Curtea de Apel Ploiesti, acolo unde judecatoarea Georgiana Iorguta solutioneaza cauza fostilor ofiteri DGA Ploiesti, Constantin Ispas (foto) si Adrian Radulescu, desi cei doi au avut in lucru un dosar care o privea inclusiv pe judecatoarea Iorguta.

Iata ca, la termenul de ieri, 14.11.2023, judecatoare Iorguta a fost recuzata de fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas si de catre fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu.

Aceasta a dat un nou termen, precizand ca „daca va fi aprobata recuzarea”, un alt „judecator” va prelua cazul…

Se incearca spalarea si albirea procurorilor Onea, Portocala si Reileanu de abuzurile savarsite si de comisa CSM.? Reamintim ca cei trei au la CSM un dosar care a fost suspendat pana la pronuntarea unei decizii in acest dosar penal. Nu poate fi vorba despre altceva decat ori, o simpla razbunare ca acesti ofiteri o cercetau penal pe ea si pe un sef important din IPJ Prahova care a acoperit si acopera o gruparte de crima organizata locala, ori un ordin al gruparii de criminalitete economico – financiar organizata despre care va dezvaluim de cativa ani de zile, grupare care  a acaparat judetul si institutiile statului roman. Oricum chiar daca faptele de care sunt acuzati acesti politsiti atacati de mafie si media lor erau adevarate, faptele sunt prescrise. Deci, raman in picioare cele doua variante pentru care aceasta judecatoare ar trebui sa RASPUNDA in fata unor organe penale, daca am avea o justitie reala si independenta….Doar daca…

Revenim cu povestea pe scurt, promitand ca vom reveni cu dezvaluiri senzationale despre presiunile acestei caracatite din IPJ Prahova, varful MAI si gruparea de crima organizata care conduce urbea lui Caragiale inca de pe vremea lui „Portocala”, pe numele lui de scena – fost procuror Negulescu Mircea de la DNA ST Ploiesti.

Poate impreuna cu cititorii nostri vom intelege atacurile media ale gruparii de criminalitate economico-finaciar organizata cu conotatii la varful IPJ Prahova si varful MAI, cum se sprijina aceasta caracatita una pe alta, actiunile ilegale si recente ale „Binomului” Lolek  – Bolek, cum se anunta in fals o alta conducere a IPJ Prahova si nu in ultimul rand de ce la comanda IPJ Prahova a fost numit un profesionist de la SICE, ca doar la SICE Prahova au fost trantite toate dosarele acestei grupari/mafii si de ce fostul sef al IPJ Prahova a facut un pas in spate tocmai datorita presiunilor acestei grupari de criminalitate economico-financiara organizata cu conotatii la varful M.A.I.

Nu incercati sa cautati un manual de instructiuni cu privire la ritualurile mafiote ale acestei grupari de criminalitate economico-finaciar organizata din Prahova. Nu veti gasi. Tot cee ace vom descoperi impreuna sunt cateva franturi caci mafiile isi impun propriile coduri si reguli. Vom incerca, insa, s ava prezntam un tablou cat mai complet din putinele lucruri stiute de autoritatile competente si repuse pe tapet intr-un dosar mamut de pe la Bucuresti. Si, da, „Lolek” are de ce sa se teama si sa fie suparat ca a picat pe tehnica cand intervenea intr-un dosar penal al unui mebru al acestei mafii:

In 2016, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu, ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel si Constantin Sebastian Ristea au fost trimisi in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti. Dupa ani de zile in care dosarul nu a putut depasi faza camerei preliminare, atat de bine fiind facut la DNA, in urma cu cateva luni judecatorul de camera preliminara Vasile Coman de la Tribunalul Prahova a dispus inceperea judecatii, desi el insusi a acuzat in prima faza ca dosarul i-a fost repartizat nelegal (aspect asupra caruia vom reveni intr-un alt articol). Impotriva incheierii judecatorului Coman de la Tribunalul Prahova au facut contestatie Constantin Ispas, Adrian Radulescu si Emanuel Saghel, actiunea picand la un complet de la Curtea de Apel Ploiesti din care face parte si judecatoarea Georgiana Iorguta. Ei bine, aici este problema.

Ancheta lui Ispas si Radulescu a privit inclusiv actele procuroarei Iorguta

Contestatia lui Ispas, Radulescu si Saghel urmeaza sa fie solutionata de judecatoarea Georgiana Iorguta, desi, asa cum vom vedea in continuare, exista suspiciuni justificate privind impartialitatea acesteia. Suspiciuni cauzate de faptul ca judecatoarea Iorguta are pe masa o cauza in care sunt implicati doi inculpati care in trecut au derulat o ancheta care a vizat-o, asa cum ea insasi recunoaste. Este vorba despre ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu, cei care au instrumentat un dosar care o privea inclusiv pe Georgiana Iorguta, la acea data procuroare la Parchetul Tribunalului Prahova.

Concret, in 2014, ofiterul DGA Prahova Adrian Radulescu, sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas, a derulat cercetari privind modul de solutionare a unui dosar de evaziune fiscala de catre Parchetul Tribunalului Prahova, dosar aflat sub supravegherea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosarul 654/P/2010). Ancheta DGA a avut loc in cadrul unui dosar deschis la DNA, dupa ce ofiterii de politie de la Directia Generala Anticoruptie au fost delegati sa faca activitati judiciare de procurorul DNA Radu Mihaita Cazacu (vezi facsimil 1).

Cercetarile au vizat modul in care politistii Mihai Iuliano Iordache (cel cu care ulterior a ajuns la DNA Ploiesti), Ginel Mihai Preda si Ciprian Toma au instrumentat dosarul de evaziune fiscala 654/P/2010, inregistrat la Parchetul Tribunalului Prahova si coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta (actuala judecatoare de la Curtea de Apel Ploiesti), la DNA fiind depus un denunt de catre afaceristii Narcis Grigore si Gheorghe Leonte in care se acuza ca ancheta a fost directionata astfel inca anumite societati sa scape de tragerea la raspundere.

In cele din urma, prin referatul din 13 martie 2014, ofiterul DGA Adrian Radulescu a constatat ca: “Din probele administrate in cauza, rezulta indicii rezonabile cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de favorizarea infractorului de catre Iordache Mihai-Iuliano, Preda Mihai Ginel si Toma Ciprian, precum si a infractiunii prev. si ped. de art. 12 lit. b din Lg. 78/2000 (n.r. – folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) de catre Olteanu Emanuiel” (vezi facsimil 2).

Acelasi referat a acuzat insa inclusiv ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta prin care s-a dispus declinarea dosarului de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova la DIICOT Ploiesti (vezi facsimil 3 si 4). Mai exact, ofiterul DGA Adrian Radulescu a mentionat urmatoarele:

“De asemenea, apreciem ca, in baza aceleasi rezolutii infractionale, organele de urmarire penala, in mod deliberat, au propus si dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei fata de reprezentantii SC Distrib Expert SRL si ai celorlalte societati comerciale implicate, fara a indica, in mod concret, faptele si probele incriminatorii aflate la dosarul cauzei. Astfel, desi din probatoriul administrat in cauza, pentru toate persoanele implicate existau indicii temeinice de constituire a unui grup criminal organizat, a fost intocmit un singur act, in termen generali, care, din punct de vedere procesual ar avea ca rezultat o solutie favorabila acestora”.

Cu alte cuvinte, DGA-ul condus de Constantin Ispas, prin referatul ofiterului Adrian Radulescu, a acuzat protejarea de catre Parchetul Tribunalului Prahova a unei retele de evazionisti, protectie care s-ar fi asigurat inclusiv prin ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta de disjungere si declinare a cauzei la DIICOT Ploiesti.

Or, la noua ani de la acel moment, Georgiana Iorguta ajunsa intre timp judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti are pe masa solutionarea unui dosar in care inculpati sunt tocmai cei care in 2014 considerau ca inclusiv actele intocmite de ea in dosarul de la Parchetul Tribunalului Prahova fac parte dintr-o “rezolutie infractionala”. O fi normal?

Denuntatoarea lui Ispas, anchetata de procuroarea Iorguta

Un alt aspect important este ca in dosarul de evaziune fiscala aflat la Parchetul Tribunalului Prahova (dosar 654/P/2010), in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, erau cercetate chiar fiica si sotia afaceristului Gheorghe Leonte, despre care DNA a sustinut (in dosarul in care l-a trimis in judecata pe fostul sef al DGA Prahova) ca i-ar fi dat bani si bunuri lui Ispas pentru ca acesta sa inceapa o ancheta impotriva ofiterilor de politie care instrumentau cauza de evaziune fiscala, scopul lui Ispas fiind protejarea societatii Lemar SRL detinuta de familia lui Leonte. Iar in ceea ce o priveste pe fiica afaceristului Gheorghe Leonte, aceasta este cea care a facut denunt impotriva lui Constantin Ispas. Un denunt cerut luat insa cu forta de un alt celebru procuror de la DNA Ploiesti, pe numele sau Mircea Negulescu, dupa cum veti putea citi mai jos.

Oricum, cert este judecatoarea Georgiana Iorguta, care in prezent solutioneaza in camera preliminara dosarul lui Constantin Ispas, este aceeasi care la Parchetul Tribunalului Prahova a coordonat ancheta fata de fiica lui Gheorghe Leonte, denuntatoarea lui Ispas, ancheta derulata la PT Prahova fiind apoi vizata de cercetarile derulate de DGA Prahova care ulterior au constituit motivul declansarii dosarului in care DNA l-a trimis in judecata pe Ispas.

Facem o scurta recapitulare, pentru o intelegere cat mai buna a cazului, in conditiile in care, intr-adevar, povestea este una destul de complicata:

– fiica si sotia lui Gheorghe Leonte si firma familiei lui Leonte sunt anchetate pentru evaziune fiscala intr-un dosar coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosar 654/P/2010);

– afaceristul Gheorghe Leonte depune denunt la DGA in care ii acuza pe politistii judiciari care lucrau in dosarul de evaziune fiscala ca au directionat ancheta astfel incat anumite companii sa fie scapate;

– dosarul format ca urmare a denuntului facut de Leonte ajunge la DNA, iar procurorul Radu Mihaita Cazacu deleaga ofiterii de politie de la DGA Prahova sa efectueze activitati judiciare in dosarul deschis ca urmare a denuntului lui Leonte;

– cercetarile sunt derulate de ofiterul DGA Adrian Radulescu, sub supravegherea sefului DGA Prahova Constantin Ispas;

– DGA constata posibila comitere a unor infractiuni de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului in legatura cu modul in care s-a derulat ancheta in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova, aflat in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;

– DGA acuza ca “in baza aceleasi rezolutii infractionale” s-a decis disjungerea si declinarea cauzei la DIICOT prin ordonanata semnata de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;

– fiica afaceristului Gheorghe Leonte face denunt la DNA impotriva sefului DGA Prahova Constantin Ispas;

– DNA ii trimite in judecata pe ofiterul DGA Adrian Radulescu si pe seful DGA Prahova Constantin Ispas, acesta din urma fiind acuzat a initiat si derulat o ancheta impotriva politistilor care lucrau sub coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova dosarul de evaziune fiscala, cu scopul de a proteja firma si familia lui Gheorghe Leonte;

– dosarul in care ofiterii DGA Adrian Radulescu si Constantin Ispas au fost trimisi in judecata de catre DNA este solutionat in camera preliminara de fosta procuroare Georgiana Iorguta, in prezent judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;

Iorguta a recunoscut existenta suspiciunilor de lipsa de impartialitate

Problema impartialitatii a fost ridicata chiar de catre judecatoarea Georgiana Iorguta de la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta din 26 octombrie 2023, in cadrul procesului in care se analizeaza contestatia depusa de Constantin Ispas si Adrian Radulescu fata de incheierea judecatorului Vasile Coman de la Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus inceperea judecatii in dosarul in care cei doi au fost trimisi in judecata de DNA. Astfel, judecatoarea Georgiana Iorguta a facut declaratie de abtinere, invocand fix cazul relatat mai sus si precizand ca ancheta derulata de ofiterii DGA Adrian Radulesu si Constantin Ispas a privit acte de urmarire penala efectuate de ea pe cand era procuroare, in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova.

In acest sens, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang de la Curtea de Apel Ploiesti, care au solutionat declaratia de abtinere a judecatoarei Georgiana Iorguta, au retinut urmatoarele (vezi facsimil 5):

“La data de 26 octombrie 2023, doamna judecator Georgiana Iorguta a formulat declaratie de abtinere, motivat de faptul ca dosarul nr. 7700/105/2016/a1*, aflat in procedura de camera preliminara vizeaza rechizitoriul nr. 150/P/2014 din 16 decembrie 2016 al DNA ST Ploiesti, prin care, alaturi de alti inculpati, a fost trimis in judecata numitul Ispas Constantin, sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni. In ceea ce priveste infractiunea de luare de mita, prevazuta de art. 289 al. 1 din Codul penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, constand in aceea ca in perioada 2009-ianuarie 2015 inclusiv, inclupatul, in calitate de sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, ofiter cu grad profesional de comisar sef a primit de la numitul Leonte Gheorghe, in mod repetat, pentru sine sume importante de bani si bunuri precum si pentru SC Niros Com SRL, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu sa asigure protectie institutionala SC Lemar SRL si membrilor familiei Leonte, inclusiv pentru initierea si derularea unei anchete penale impotriva lucratorilor de politie implicati in solutionarea dosarului 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, de catre membrii familiei Leonte, ofiterul de politie desfasurand in perioada de referinta diverse activitati procedurale in sensul celor promise.

A mai aratat ca in ceea ce priveste aceasta acuzatie, organele de urmarire penala au avut in vedere si acte de urmarire penala emise de doamna judecator, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova desemnata sa supravegheze cercetarile dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.

Avand in vedere ca in dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, in calitate de procuror a efectuat acte de urmarire penala (a dispus inceperea urmaririi penale fata de membri ai familiei Leonte si asupra SC Lemar SRL, a pus in miscare actiunea penala fata de aceste persoane si a luat masura asiguratorie a sechestrului instituit asupra bunurilor imobile apartinand membrilor familiei Leonte, a propus instantei luarea masurii arestului preventiv), a apreciat ca in cauza exista suspciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”.

Asadar, judecatoarea Georgiana Iorguta recunoaste ca ancheta derulata sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas a privit inclusiv acte de urmarire penala pe care le-a emis in calitate de procuror la Parchetul Tribunalului Prahova. Mai mult: judecatoarea Georgiana Iorguta precizeaza cat se poate de clar ca “in cauza exista suspiciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”Cu toate acestea, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang au respins declaratia de abtinerea a Georgianei Iorguta, lasand-o pe aceasta sa solutioneze in camera preliminara dosarul a doi inculpati care in trecut au cercetat o posibila protectie acordata unor evazionisti fiscali intr-un dosar pe care chiar ea l-a coordonat la Parchetul Tribunalului Prahova.


Ca sa-si scape tatal, fiica a facut denunt mincinos

In incheiere, trebuie sa mai semnalam un alt element extrem de important pentru a se vedea cum au ajuns ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu sa fie trimisi in judecata de catre procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti (structura unde a ajuns, culmea, chiar politistul Mihai Iuliano Iordache pe care Ispas si Radulescu il acuzasera de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului). Afirmam ceva mai devreme ca denuntul impotriva fostului sef al DGA Prahova a fost facut la DNA Ploiesti de fiica afaceristului Gheorghe Leonte. Interesant este modul in care a fost luat acest denunt. Detaliile se regasesc intr-o declaratie pe care Gheorghe Leonte a dat-o la SIIJ, in 6 februarie 2019 (vezi facsimil 6), in care acesta explica faptul ca nu i-a dat niciodata mita lui Constantin Ipsas pentru ca acesta sa il protejeze, iar fiica sa a facut denunt doar dupa ce procurorul Mircea Negulescu i-a transmis ca doar asa isi poate salva tatal:

“Fiica mea pe nume Leonte Oana Maria a fost chemata de catre domnul procuror Negulescu Mircea la DNA – Ser. Teritorial Ploiesti, pe la sfarsitul anului 2016 sau pe la inceputul anului 2017, impreuna cu avocatul Vlad Nichita din Baroul Prahova. De la fiica mea am aflat ca domnul procuror Negulescu Mircea i-a spus acesteia sa faca un denunt conform careia eu i-as fi dat mita domnului Ispas Constantin si ca eu nu as pati nimic in conditiile in care fiica mea ar fi facut denuntul respectiv. Tot de la fiica mea stiu ca a facut acest denunt. Fiica mea nu a mai fost audiata in legatura cu acest denunt de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela. Despre relatia mea cu Ispas Constantin, fiica mea avea cunostinta ca suntem cumva prieteni. Eu aveam si inca mai am o societate comerciala si in aceasta calitate ii mai dadeam domnului Ispas Constantin cate un bax cu apa, vin, sucuri, dar aceste bunuri i le-am remis in virtutea relatiilor de prietenie si niciodata pentru ca as fi dorit sa ma ajute. In afara de faptul ca nu am dorit sa ma ajute, domnul Ispas Constantin nici nu a facut-o in virtutea functiei sale, respectiv aceea de sef al DGA Ploiesti”.

Totodata, in aceeasi declaratie de la SIIJ, Gheorghe Leonte afirma ca a facut plangerea la DGA Prahova impotriva politistilor care instrumentau dosarul de evaziune fiscala in care fusesera arestate fiica si sotia sa pentru ca a fost nemultumit de modul in care s-a derulat ancheta, fara ca fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas sa aiba vreo legatura cu acest demers. In plus, Leonte dezvaluie ca procuroarea DNA Cerasela Raileanu i-a sugerat sa declare mincinos ca depus plangerea la DGA Prahova la solicitarea lui Ispas (vezi facsimil 6):

“Am apreciat ca cei trei ofiteri de politie judiciara nu au instrumentat corect dosarul de evaziune fiscala. (…) Am formulat o plangere penala la DGA Prahova pe are am depus-o la domnul Ispas Constantin si in care sesizam abuzul in serviciu savarsit de cei trei ofiteri de politie judiciara cu privire la dosarul penal de evaziune fiscala. M-am interesat despre stadiul anchetei efectuate in acest dosar, iar domnul Ispas Constantin mi-a spus ca l-a trimis la DNA – Structura centrala. (…) Personal am fost intrebat despre aceasta plangere de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela, care mi-a solicitat sa-i spun de ce am depus-o la DGA si nu la alte institutii. Altceva despre aceasta plangere nu m-a mai intrebat, iar eu i-am raspuns ca asa am apreciat eu. Nu stiu daca au fost si alte persoane care au depus plangeri cu privire la acest dosar de evaziune fiscala. Nu stiu daca au mai fost depuse plangeri penale de catre alte persoane impotriva acelorasi ofiteri de politie. Nici domnul Ispas Constantin, in calitate de sef la DGA Prahova nu mi-a comunicat ca s-ar mai fi formulat plangeri impotriva ofiterilor de politie judiciara la structura pe care o conducea. Singura informatie pe care mi-a furnizat-o a fost aceea ca dosarul este la DNA – Structura Centrala. Personal nu am formulat niciodata vreo plangere din care sa rezulte ca as fi fost constrans de vreun organ judiciar sa formulez plangerea pe care am depus-o la DGA. (…) Mentionez ca doamna procuror Raileanu Elena Cerasela a incercat sa imi induca ideea ca domnul Ispas Constantin a fost cel care m-ar fi determinat sa formulez acea plangere. Spun ca a incercat sa imi induca ideea intrucat prin modul de formulare a intrebarilor eu am inteles ca voia sa afirm ca domnul Ispas era cel care ma determinase sa fac plangerea. Precizez ca eu am incercat sa o conving pe doamna procuror ca intentionam sa formulez aceasta plangere fara sa fiu determinat de nimeni”. (Cristina T.).

Sursa Foto: Mediafax

Eveniment

Transformarea jantelor de otel auto – Personalizare inovativa cu ajutorul tehnologiei 3D

Publicat

pe

De

Personalizarea masinilor a devenit o forma de exprimare a stilului si personalitatii proprietarului, iar jantele auto reprezinta un element-cheie in acest proces. Cu ajutorul tehnologiei 3D, jantele de otel pot fi transformate din piese functionale in opere de arta personalizate. Aceasta tehnologie deschide noi oportunitati pentru pasionatii auto, oferind solutii creative si accesibile pentru a face ca masina sa iasa in evidenta.

In acest articol, vom explora cum poti utiliza tehnologia 3D pentru a personaliza aceste  jante otel auto si ce beneficii aduce aceasta abordare inovatoare.

Ce presupune personalizarea jantelor de otel cu tehnologia 3D?

Tehnologia 3D implica utilizarea imprimantelor 3D sau a softurilor de modelare pentru a crea elemente decorative, designuri complexe sau componente personalizate care pot fi integrate in jantele de otel. Aceasta metoda permite experimentarea cu forme, culori si texturi care altfel ar fi dificil sau imposibil de realizat prin tehnici traditionale.

Etape in personalizarea jantelor de otel folosind tehnologia 3D

  1. Proiectarea designului personalizat
    • Cu ajutorul softurilor de modelare 3D (precum AutoCAD, Blender sau SolidWorks), poti crea un design unic pentru jantele tale.
    • Designul poate include forme geometrice, logo-uri, modele abstracte sau chiar text personalizat.
  2. Imprimarea componentelor decorative
    • Imprimantele 3D sunt utilizate pentru a produce componente decorative care pot fi atasate jantelor de otel. Acestea pot fi realizate din materiale usoare, cum ar fi plasticul rezistent sau fibra de carbon.
    • Imprimarea 3D permite ajustari precise ale dimensiunilor, asigurand compatibilitatea perfecta cu janta.
  3. Aplicarea elementelor personalizate
    • Elementele imprimate sunt atasate jantelor fie prin sudura, fie prin utilizarea unor adezivi speciali rezistenti la temperaturi inalte.
    • Suprafata jantelor poate fi pregatita in prealabil prin sablare sau vopsire, pentru a asigura o aderenta optima.
  4. Vopsirea si finisajele finale
    • Dupa aplicarea elementelor personalizate, jantele pot fi vopsite folosind tehnici avansate, cum ar fi vopseaua metalica, efectele cromate sau culorile neon.
    • Finisajele finale, precum lacurile protectoare, asigura rezistenta in timp si protejeaza jantele impotriva uzurii.

Idei creative pentru personalizarea jantelor de otel cu tehnologia 3D

  1. Modele geometrice complexe
    Creeaza modele tridimensionale care ofera un aspect futurist masinii tale. Acestea pot include motive hexagonale, cercuri suprapuse sau forme fractale.
  2. Logo-uri si sigle personalizate
    Adauga sigla masinii tale sau un logo personalizat pentru un aspect premium. Imprimarea 3D permite crearea de detalii precise si vizibile.
  3. Texturi inovatoare
    Experimenteaza cu texturi care imita lemnul, fibra de carbon sau metalul perforat. Aceste texturi pot fi adaugate pe suprafata jantei pentru a crea un efect vizual unic.
  4. Accente colorate
    Foloseste tehnologia 3D pentru a adauga accente colorate, cum ar fi insertii fluorescente sau elemente luminoase integrate.
  5. Elemente 3D detasabile
    Creeaza capace decorative detasabile pentru prezoane sau ornamente centrale care pot fi schimbate in functie de preferinte.

Avantajele utilizarii tehnologiei 3D pentru personalizarea jantelor

  1. Unicitate
    Tehnologia 3D iti permite sa creezi designuri care nu pot fi replicate, asigurand ca jantele tale sunt cu adevarat unice.
  2. Costuri accesibile
    Comparativ cu metodele traditionale de fabricatie personalizata, imprimarea 3D este mai accesibila si mai rapida.
  3. Versatilitate
    Poti experimenta cu diferite materiale si forme, adaptandu-te stilului tau sau temei masinii.
  4. Eco-friendly
    Imprimantele 3D pot utiliza materiale reciclate, reducand astfel impactul asupra mediului.
  5. Adaptabilitate
    Designurile create pot fi usor ajustate in functie de dimensiunea si forma jantelor.

Limitari si aspecte de luat in considerare

  • Durabilitatea materialelor: Elementele imprimate din plastic sau alte materiale usoare trebuie sa fie rezistente la uzura si conditiile meteo.
  • Compatibilitatea tehnica: Asigura-te ca designurile personalizate nu afecteaza functionalitatea sau siguranta jantelor.
  • Timpul de productie: Imprimarea 3D poate fi un proces lent, in special pentru componente complexe.

Concluzie

Tehnologia 3D deschide noi posibilitati in personalizarea jantelor de otel, transformandu-le din simple componente auto in elemente de design unice si creative. Prin utilizarea acestei tehnologii, vezi si aici https://www.motortrend.com/, poti crea modele care reflecta stilul tau personal, oferind in acelasi timp un aspect modern si inovativ masinii tale. Cu un pic de imaginatie si cu ajutorul tehnologiei 3D, jantele de otel pot deveni adevarate opere de arta pe roti.

Citeste in continuare

Afaceri

Cum să eviți amenzile prin verificarea regulată a documentelor auto

Publicat

pe

De

Pentru orice șofer, menținerea documentelor auto în ordine este esențială nu doar pentru siguranța pe drum, dar și a evita amenzi care pot apărea în urma unei inspecții rutiere. Fie că este vorba despre permisul de conducere, asigurarea auto sau rovinieta, fiecare document are un termen de valabilitate și o importanță deosebită în fața autorităților.

Evită amenzile prin verificarea regulată a acestor documente pentru a te asigura că sunt la zi și nu te vei confrunta cu sancțiuni nedorite în timpul unui control. În acest articol, îți vom arăta cum să îți organizezi documentele auto și care sunt pașii de urmat pentru a evita orice surprize.

1. Verifică periodic asigurarea auto

Asigurarea auto este unul dintre cele mai importante documente pentru orice vehicul. Fără o asigurare valabilă, riști să primești o amendă considerabilă, iar în caz de accident, nu vei beneficia de protecție financiară. De aceea, este esențial să o verifici înainte de a pleca la drum pentru a evita amenzi.

  • Verifică data de expirare a poliței de asigurare: Asigură-te că polița este valabilă și că nu a expirat.
  • Răspunde la orice notificare de la compania de asigurări: Dacă asigurarea este aproape de expirare, compania îți va trimite notificări pentru a o reînnoi.

Dacă nu ai o asigurare valabilă, vei risca o amendă și, mai grav, consecințe legale în caz de accident.

2. Verifică rovinieta

Rovinieta este o taxă rutieră pe care toți șoferii din România trebuie să o plătească pentru a circula pe drumurile naționale. O verificare a rovinietei este un alt pas important pentru a evita amenzile. Acest document poate fi achiziționat pentru o perioadă de 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni, iar valabilitatea acesteia trebuie să fie verificată periodic.

Cum să verifici dacă rovinieta este valabilă:

  • Accesează site-ul oficial al CNADNR: Poți verifica online statusul rovinietei folosind numărul de înmatriculare.
  • Verifică cu SMS: Trimite un mesaj pentru a obține rapid informațiile despre rovinieta ta.

Fără o rovinietă valabilă, riscul de a primi o amendă este foarte mare, mai ales dacă circuli pe drumuri naționale.

3. Verifică periodic ITP-ul

Inspecția Tehnică Periodică (ITP) este obligatorie pentru toate vehiculele care circulă pe drumurile din România. ITP-ul trebuie realizat la intervale regulate și este esențial pentru siguranța ta și a celor din jur. În plus, lipsa ITP-ului poate duce la amenzi mari.

Cum să eviți amenzile legate de ITP:

  • Verifică termenul ITP-ului: Asigură-te că inspecția tehnică este realizată înainte de expirarea termenului.
  • Programează inspecția din timp: Dacă termenul se apropie, programează inspecția tehnică la un centru autorizat.
  • Verifică cu ajutorul numărului de înmatriculare: Poți verifica online dacă ITP-ul tău este valabil.

O inspecție tehnică valabilă este un document necesar pentru a circula legal pe drumurile publice. Fără acesta, riscul de a primi o amendă este ridicat.

4. Alte documente auto esențiale de verificat

Pe lângă asigurare, rovinietă și ITP, există și alte documente importante care trebuie verificate periodic pentru a evita amenzile. Acestea includ:

  • Certificatul de înmatriculare al vehiculului: Asigură-te că documentul este valabil și că nu există modificări legale care să îți afecteze vehiculul.
  • Permisul de conducere: Verifică dacă permisul tău este valabil și nu a expirat.

Aceste documente sunt esențiale în cadrul unui control rutier, iar lipsa lor poate atrage sancțiuni.

5. Cum să îți organizezi documentele auto pentru o verificare rapidă

Pentru a evita amenzi și a face verificările mai ușoare, este bine să ai toate documentele auto organizate într-un loc accesibil, astfel încât să le poți verifica rapid. Urmează acești pași pentru a te asigura că nu uită niciun document important:

  • Păstrează documentele într-un dosar: Crează un dosar special pentru toate documentele auto, astfel încât să le ai la îndemână.
  • Fă un checklist: Împreună cu data de expirare a fiecărui document, scrie-ți un checklist pe care să-l verifici periodic.
  • Setează memento-uri: Folosește aplicații de calendar sau notificări pentru a-ți aminti să verifici documentele înainte de a pleca la drum.

Verificarea constantă a documentelor auto poate preveni nu doar amenzile, ci și alte probleme legale pe care le-ai putea întâmpina în timpul unui control rutier.

Evită amenzile prin verificarea valabilității documentelor auto

Prin verificarea regulată a documentelor auto, poți evita amenzile și te poți asigura că ești pregătit pentru orice control rutier. Asigură-te că ai toate documentele la zi și organizează-le într-un mod accesibil pentru a le verifica rapid înainte de fiecare călătorie. De asemenea, nu uita să îți reînnoiești documentele înainte de termen pentru a evita orice neplăceri pe drum. Verificarea periodică a asigurării, rovinietei, ITP-ului și altor documente auto este o metodă simplă, dar eficientă de a călători fără griji și fără a te confrunta cu amenzi nedorite.

Citeste in continuare

Eveniment

Cina romantica: invitatie la conexiune

Publicat

pe

Imagina-ti o seara perfecta, doar voi doi, invaluiti de lumina calda a lumanarilor, intr-un loc special, unde timpul pare sa se opreasca. Cina romantica este mai mult decat o simpla masa; este o celebrare a iubirii, un moment unic in care legatura dintre voi capata o vibratie aparte. Dar de ce sunt aceste cine atat de importante si cum au devenit un simbol al romantismului?

Semnificatia unei cine romantice

O cina romantica nu inseamna doar mancare buna. Este o experienta care te ajuta sa iesi din rutina zilnica si sa creezi amintiri de neuitat alaturi de persoana iubita. In contextul aglomerat al vietii de zi cu zi, poate fi dificil sa gasesti timp pentru a te conecta cu adevarat cu partenerul tau. Cina romantica iti ofera aceasta sansa, de a te detasa de grijile cotidiene si de a te concentra doar pe voi doi.

Momentul in care va asezati la masa este o invitatie la vulnerabilitate, la conversatii deschise si autentice. Nu este vorba doar despre a-ti exprima dragostea prin cuvinte, ci si prin gesturi mici: sa tii mana celuilalt, sa ii oferi un compliment sincer sau pur si simplu sa te pierzi in privirea lui.

De ce sa te bucuri de o cina romantica?

In primul rand, o astfel de experienta intareste relatia voastra. Fie ca sunteti impreuna de cateva luni sau de zeci de ani, momentele speciale petrecute in doi sunt un combustibil necesar pentru iubirea voastra. Ele te ajuta sa iti amintesti de ce v-ati indragostit unul de celalalt si sa mentii acea scanteie vie.

In al doilea rand, cina romantica este o forma de a te rasfata si a-ti rasfata partenerul. Atmosfera, mancarea delicioasa, un pahar de vin bun – toate acestea contribuie la un sentiment de lux accesibil. Este un mod minunat de a-ti arata aprecierea si de a-ti face partenerul sa se simta cu adevarat special.

Nu in ultimul rand, astfel de cine creeaza oportunitatea perfecta pentru a planifica viitorul. Poti discuta despre visele voastre, despre calatoriile pe care doriti sa le faceti sau despre micile schimbari pe care le puteti face impreuna pentru a avea o viata mai fericita.

Originea cinei romantice

Conceptul de cina romantica a aparut undeva la inceputul secolului al XIX-lea, odata cu popularizarea restaurantelor in Europa. Inainte de aceasta perioada, mesele festive sau speciale aveau loc, in general, in familie, acasa. Insa odata cu dezvoltarea culturii gastronomice si a localurilor elegante, cuplurile au inceput sa caute momente private intr-un cadru rafinat.

Parisul, supranumit „orasul iubirii”, a jucat un rol esential in definirea cinei romantice asa cum o stim astazi. Restaurantele pariziene oferau meniuri speciale pentru cupluri, acompaniate de muzica live si un decor intim, creand astfel o atmosfera magica. De-a lungul timpului, aceasta practica s-a extins in intreaga lume, devenind un simbol universal al romantismului.

Mai este cina romantica inca la moda?

In era tehnologiei si a vitezei, te-ai putea intreba daca cinele romantice mai sunt relevante. Raspunsul este un categoric „Da!”. Cu toate ca relatiile moderne s-au schimbat si multe dintre ele sunt gestionate la distanta, nevoia de conexiune profunda ramane aceeasi. Ba mai mult, in vremuri in care oamenii sunt mai distrasi ca oricand de retelele sociale si de dispozitivele electronice, o cina romantica poate fi un antidot perfect.

In plus, tendintele recente arata ca din ce in ce mai multe cupluri cauta experiente personalizate. Cina romantica poate fi organizata intr-o locatie inedita, precum pe o barca, intr-un parc sau chiar acasa, cu un meniu creativ si un decor special. Ideea este sa investesti timp si gandire in organizarea ei, pentru ca micile detalii fac diferenta.

Cum sa creezi o cina romantica perfecta?

Nu este nevoie de un buget mare pentru a impresiona. Tot ce conteaza este atentia la detalii si intentia sincera de a face ceva frumos pentru partenerul tau. Iata cateva idei:

  1. Alege locatia potrivita. Fie ca este vorba de un restaurant elegant sau de confortul propriei case, atmosfera trebuie sa fie intima si relaxanta.
  2. Planifica meniul. Daca gatesti acasa, alege preparate care va plac amandurora. Daca iesiti in oras, opteaza pentru un loc cu o bucatarie deosebita.
  3. Creeaza atmosfera. Lumanarile, florile si muzica de fundal sunt elemente esentiale pentru a transforma o masa obisnuita intr-una de neuitat.
  4. Surprinde-l. Adauga un mic gest romantic, cum ar fi o scrisoare de dragoste sau un mic cadou.

Concluzie

Cina romantica este o traditie care transcende timpul si tendintele. Este o invitatie la iubire, la apreciere si la conexiune autentica. Indiferent de locul in care te afli in relatia ta, o astfel de seara poate reinnoi magia dintre voi. Asadar, ia-ti partenerul de mana, alege un loc special si bucura-te de frumusetea unei cine romantice.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized2 zile inainte

Atragem atenția consumatorilor de servicii financiar-bancare privind grava dezinformare transmisă de ANPC în spațiul public!

20 ianuarie, București. Atragem atenția consumatorilor de servicii financiar-bancare că au fost grav dezinformați prin ultima comunicare către presă transmisă...

Afaceri2 zile inainte

Cum să Primești Clienții cu Zâmbetul pe Buze: Sfaturi pentru un Serviciu de Calitate

Un serviciu de calitate în restaurant nu se referă doar la preparatele delicioase din meniu, ci și la modul în...

Cum se calculează costul pentru trimiterea unui colet din România în Anglia? Cum se calculează costul pentru trimiterea unui colet din România în Anglia?
Afaceri2 zile inainte

Cum se calculează costul pentru trimiterea unui colet din România în Anglia?

Expedierea coletelor internaționale a devenit o necesitate tot mai comună în contextul globalizării și al conexiunilor personale și profesionale care...

Uncategorized3 zile inainte

Importanța sănătății auditive: Cum să ne protejăm auzul

Auzul este unul dintre cele mai prețioase simțuri, oferindu-ne capacitatea de a comunica, de a aprecia muzica, de a fi...

Sport4 zile inainte

În 2024, Spartan a organizat două evenimente sportive de anvergură în România, ce au atras peste 2.500 de participanți, adulți și copii. Două alte competiții sunt programate pentru 2025

Organizatorul de competiții sportive Spartan, prezent în peste 40 de țări, a derulat în 2024 două evenimente de anvergură în...

Afaceri6 zile inainte

Cum Obții un Raport Istoric Firmă Online? Rapid și Simplu

Un raport istoric firmă reprezintă un document oficial emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), care conține informații detaliate...

Social6 zile inainte

DERMATOLOGIE – Gama de servicii disponibile la CENTRUL MEDICAL DOCTOR BORIS

Dermatologia este o ramură esențială a medicinei care se ocupă de sănătatea pielii, părului și unghiilor. La CENTRUL MEDICAL DOCTOR...

UncategorizedO săptămână inainte

SGS își extinde expertiza în domeniul sustenabilității prin achiziționarea Aster Global  

SGS a anunțat achiziționarea Aster Global Environmental Solutions Inc., un jucător de top în domeniul validării și verificării emisiilor de...

UncategorizedO săptămână inainte

Cum se intentă un divorț și care sunt pașii de urmat?

Divorțul este un proces legal important, ce implică mai multe etape esențiale. Indiferent de motivele care au dus la decizia...

EvenimentO săptămână inainte

Transformarea jantelor de otel auto – Personalizare inovativa cu ajutorul tehnologiei 3D

Personalizarea masinilor a devenit o forma de exprimare a stilului si personalitatii proprietarului, iar jantele auto reprezinta un element-cheie in...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară

Reporter: Ce v-a inspirat să scrieți această lucrare? Aurelian Buliga-Ștefănescu: Scrierea acestei lucrări a fost un proces inspirat de multiple...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Dezmembrări Opel Grandland X – Tot ce trebuie să știi pentru reparații eficiente

Introducere: Dezmembrări Opel Grandland X – Tot ce trebuie să știi pentru reparații eficiente În cazul unui Opel Grandland X,...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Lumânări ceară naturală – O alegere sustenabilă și elegantă

Introducere: Lumânările din ceară naturală – Eleganță și sustenabilitate pentru evenimente speciale Lumânările din ceară naturală sunt o alegere deosebită...

Afaceri2 săptămâni inainte

Advertoriale SEO și Publicare Advertoriale SEO – Strategia Ideală pentru Creșterea Vizibilității Online

  Într-o piață digitală din ce în ce mai competitivă, prezența online a afacerii tale trebuie să fie impecabilă. Una...

Afaceri2 săptămâni inainte

Eurodeal: Lider în Cursuri de Igienă Obligatorii cu Certificare DSP

Respectarea normelor de igienă este un aspect fundamental pentru activitățile din industriile alimentară, sanitară și de înfrumusețare. Centrul de Formare...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Curs de Prim Ajutor: Înscrie-te și Învață să Salvezi Vieți cu Asociația Succes in Educatie si Sport

  Într-o situație de urgență, a ști să reacționezi rapid și corect poate face diferența dintre viață și moarte. Asociația...

Știrile Săptămânii