Connect with us

Afaceri

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Publicat

pe

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori, manageri și experți locali.

Programul de granturi este asociat lansării unui nou modul de self-paced e-learning disponibil prin platforma Academia de Sustenabilitate dezvoltată de Social Innovation Solutions. Acest modul educațional este dedicat antreprenorilor din HoReCa interesați să își transforme afacerea într-una mai sustenabilă.

“Vrem să îi ajutăm pe antreprenorii din domeniul ospitalității să reducă presiunea pe care o simt prin adaptarea la noile tendințe și norme de sustenabilitate și să găsească în aceste schimbări o adevărată oportunitate. De aceea am creat în Academia de Sustenabilitate un modul centrat pe nevoile specifice din industria HoReCa, alături de un instrument de suport pentru învățare accelerată prin cohorte și un program de granturi prin care susținem antreprenorii să transforme noțiunile teoretice despre sustenabilitate în impact concret.” a spus Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Noul modul HoReCa conține 8 capitole care însumează peste 12 ore de conținut. Antreprenorii vor putea învăța cum să își îmbunătățească operațiunile, să reducă efortul generat de schimbările legislative din domeniu, să își creeze prima strategie de sustenabilitate pentru afacerea lor și să își îmbunătățească reputația brandului.

Fiecare capitol are o structură de sine stătătoare, iar informația esențială este prezentată succint,  astfel că fiecare antreprenor are libertatea să urmărească elementele care sunt în focus pentru nivelul la care se află business-ul pe care îl conduce – de la cum să își creeze propriul lanț de aprovizionare local, la cum să gestioneze consumul de resurse sau chiar să acceseze noi fonduri de finanțare.

Implementarea unor măsuri de sustenabilitate în afaceri necesită resurse financiare care, de cele mai multe ori, le lipsesc IMM-urilor la început de drum. De aceea, Academia de Sustenabilitate oferă celor mai activi antreprenori care urmează modulul HoReCa șansa de a obține unul dintre cele două granturi în valoare de 3.000 de euro. La finalul modulului, antreprenorii vor pune bazele primei lor strategii de sustenabilitate și, cu ajutorul granturilor, vor putea începe transformarea ei în acțiuni concrete. Aplicațiile pentru primul grant se pot face până pe 08.04.2024, iar pentru al doilea, până pe 06.05.2024.

Pentru a parcurge și mai ușor modulul și pentru a avea cele mai mari șanse de a obține grantul, vor fi organizate și două cohorte (grupuri de studiu) în perioada 11.03 – 05.04 și 08.04 – 03.05. Prin participarea la cohorte, cursanții vor avea ocazia de a se conecta cu colegi de breaslă, de a schimba bune practici și de a lucra împreună la strategia de sustenabilitate. Cei înscriși vor primi, săptămânal, obiective clare, teme și vor avea ocazia să discute conținutul modulului cu echipa Academiei de Sustenabilitate.

Printre experții prezenți în modul, se numără Dragoș Panait (Fondator Next Root Management Systems și Red Angus Steakhouse), Călin Ile (Senior Partner la Premier Hospitality și Președinte de onoare FIHR), Daniel Mischie (CEO City Grill Group), Vasi Andreica (CEO TED’S COFFEE CO), Raluca Simiuc (Co-fondatoare și Brand Shaper OTOTO), Adrian Adam (Executive Manager Singureni Manor) și Ioana Voinescu (Head of Sustainability, BCR). Așa cum se poate observa, experții vin din zone diferite HoReCa, tocmai pentru a oferi antreprenorilor sprijin și sfaturi cât mai utile și ușor de aplicat pentru nevoile lor.

Academia de Sustenabilitate este platforma creată de Social Innovation Solutions cu scopul de a ajuta antreprenorii din România să se alinieze la noile cerințe din piață. Platforma le prezintă, într-un mod prietenos și ușor de învățat, cum pot transforma sustenabilitatea într-o oportunitate de business, indiferent de domeniul în care aceștia activează. Proiectul a fost lansat anul trecut și este constant actualizat cu noi module care prezintă atât oportunități noi din piață, cât și schimbări legislative importante pentru antreprenori.

Noul modul Sustenabilitate în industria HoReCa, asemenea tuturor celelalte deja publicate pe platformă, este absolut gratuit și necesită doar înscrierea antreprenorilor pe site cu business-ul lor. De asemenea, tot pe www.academia-de-sustenabilitate.ro, este încurajată crearea de noi contacte de business printr-o platformă socială în care antreprenorii pot comunica, cere sfaturi de la experți și împărtăși cu toți cei înscriși deja bune practici din domeniile lor.

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect inițiat de Social Innovation Solutions alături de Fundația Coca‑Cola, partener fondator și BCR, partener principal și OMV Petrom, partener. Printre partenerii organizaționali se numără Ambasada Sustenabilității în România, Confederația Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizațiilor internaționale SME Climate Hub, Exponențial Roadmap Initiative, FutureShift, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esențial în asigurarea resurselor educaționale de înaltă calitate, relevante și actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilității și să rămână competitive pe piață.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație care are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale.

SIS organizează mai multe incubatoare și programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, TRANSFORMATOR și Games of Science, lucrând cu aproape 10.000 mii de tineri, start-ups și ONG-uri în ultimii ani. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații precum Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cum să alegi platforma potrivită pentru contul tău de investiții: Ghidul investitorului începător

Publicat

pe

Atunci când ești la început de drum în lumea investițiilor, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei este alegerea unei platforme potrivite pentru contul tău de investiții. O platformă de tranzacționare bună poate face diferența între succes și eșec în investiții. 

În acest ghid, vom explora aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi o platformă de investiții și vom sublinia importanța participării la cursuri de investiții în domeniul bursei pentru a-ți dezvolta abilitățile și înțelegerea piețelor financiare.

Stabilește-ți obiectivele financiare și nivelul de experiență

Primul pas în alegerea unei platforme de investiții este să-ți clarifici obiectivele financiare și nivelul de experiență în investiții. Dacă ești la început și dorești să înveți mai multe despre investiții, este posibil să ai nevoie de o platformă cu resurse educaționale și suport pentru clienți. În plus, trebuie să te gândești la tipul de investiții pe care dorești să le faci și la preferințele tale în ceea ce privește gestionarea portofoliului.

Evaluarea caracteristicilor platformei

Odată ce ți-ai clarificat obiectivele și nivelul de experiență, următorul pas este să evaluezi caracteristicile oferite de diferitele platforme de investiții. Iată câteva aspecte cheie de luat în considerare:

  • Gama de Produse și Instrumente: Asigură-te că platforma oferă acces la o gamă largă de produse de investiții, cum ar fi acțiuni, obligațiuni, ETF-uri și fonduri mutuale. De asemenea, verifică dacă platforma oferă instrumente de analiză și cercetare pentru a te ajuta să iei decizii informate.
  • Comisioane și Taxe: Verifică comisioanele și taxele asociate cu utilizarea platformei. Acestea pot include comisioane de tranzacționare, taxe de retragere sau alte costuri ascunse. Asigură-te că înțelegi întregul program de tarife înainte de a deschide un cont.
  • Interfața Utilizatorului și Experiența Clientului: O interfață intuitivă și ușor de utilizat poate face tranzacționarea mai plăcută și mai eficientă. De asemenea, asigură-te că platforma oferă suport pentru clienți fiabil și prompt în cazul în care ai întrebări sau probleme.

Testarea platformei și alegerea celei mai potrivite

După ce ai evaluat caracteristicile diferitelor platforme de investiții, este recomandabil să testezi mai multe platforme înainte de a lua o decizie finală. Multe platforme oferă demo-uri sau conturi de practică, care îți permit să testezi funcționalitățile și să te familiarizezi cu interfața lor fără a investi bani reali. Această etapă de testare poate fi crucială în determinarea care platformă se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale.

Cursurile în investiții bursă sunt o valoroasă sursă de informații suplimentare pentru a lua o decizie înțeleaptă în ceea ce privește alegerea platformei de investiții. Aceste cursuri îți pot oferi cunoștințe esențiale despre piețele financiare, strategii de investiții și factori de evaluare a platformelor de tranzacționare. Prin învățarea continuă și informarea adecvată, poți lua decizii mai bune și mai informate în privința investițiilor tale.

În concluzie, alegerea unei platforme potrivite pentru contul tău de investiții este o decizie importantă care poate avea un impact semnificativ asupra succesului investițiilor tale. Prin stabilirea obiectivelor tale financiare, evaluarea caracteristicilor platformei și participarea la cursuri de investiții, poți lua o decizie înțeleaptă și informată în ceea ce privește alegerea platformei de investiții care să se potrivească nevoilor și preferințelor tale.

Citeste in continuare

Afaceri

Evitarea problemelor cu acoperișul: Ghid complet de la un Dachdecker profesionist

Publicat

pe

De

Acoperișul casei tale este mai mult decât o simplă învelitoare de protecție împotriva intemperiilor. Este elementul cheie al construcției tale care te protejează de ploaie, zăpadă, vânt și soare arzător. Însă, pentru a-și îndeplini eficient rolul, acoperișul necesită îngrijire și atenție constantă. De aceea, este esențial să înțelegi cum poți evita problemele cu acoperișul și să te bazezi pe sfaturile unui profesionist în domeniu, cum ar fi un Dachdecker experimentat.

De ce este important să previi problemele cu acoperișul?

Ignorarea problemelor minore ale acoperișului poate duce la deteriorarea sa rapidă și la apariția unor daune costisitoare. De la scurgeri minore și până la deteriorări structurale grave, problemele cu acoperișul pot afecta nu doar confortul casei tale, ci și siguranța locatarilor și valoarea proprietății tale. Prin urmare, prevenirea acestor probleme este esențială pentru menținerea integrității acoperișului și pentru evitarea cheltuielilor mari de reparații în viitor.

Cum poți evita problemele cu acoperișul?

  1. Inspectare regulată: O inspecție vizuală a acoperișului de două ori pe an poate ajuta la identificarea timpurie a problemelor potențiale. Un Dachdecker profesionist poate detecta fisuri, fisuri, deformări sau alte semne de deteriorare și poate interveni înainte ca problemele să devină mai grave.
  2. Întreținere preventivă: În plus față de inspecția regulată, acoperișul tău are nevoie și de întreținere periodică pentru a-și menține funcționalitatea și aspectul. Curățarea rigolelor, înlocuirea țiglelor deteriorate și aplicarea unor tratamente de protecție pot prelungi durata de viață a acoperișului și pot reduce riscul de probleme.
  3. Repararea promptă a scurgerilor: Dacă observi scurgeri sau infiltrări de apă în interiorul casei, este crucial să acționezi imediat. Ignorarea acestor probleme poate duce la deteriorarea structurii acoperișului și la apariția mucegaiului și a altor probleme de sănătate în interiorul locuinței.
  4. Utilizarea materialelor de calitate și a profesioniștilor: Atunci când vine vorba de construcția sau renovarea acoperișului, nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea materialelor sau a serviciilor. Apelează la un Dachdecker profesionist și folosește materiale de cea mai înaltă calitate pentru a te asigura că acoperișul tău este rezistent și durabil pe termen lung.

Cum te poate ajuta un Dachdecker profesionist?

Un Dachdecker profesionist este un expert în toate aspectele legate de acoperișuri, de la construcție și renovare până la întreținere și reparații. Cu experiența și cunoștințele lor specializate, acești profesioniști pot oferi consultanță personalizată, pot identifica problemele în stadiile incipiente și pot furniza soluții eficiente și durabile pentru orice nevoie legată de acoperișul tău.

 

Prevenirea problemelor cu acoperișul este crucială pentru menținerea integrității și funcționalității acestuia. Prin urmare, este recomandabil să efectuezi inspecții regulate, să acorzi întreținere preventivă și să apelezi la serviciile unui Dachdecker profesionist pentru orice nevoie legată de acoperișul casei tale. Investiția în prevenire acum poate economisi bani și probleme în viitor, iar un acoperiș bine întreținut îți va oferi confort și siguranță pe termen lung.

Pentru servicii de consultanță, construcție, renovare sau întreținere a acoperișului, contactează-ne astăzi și lasă-ne să ne ocupăm de nevoile tale. Cu echipa noastră de Dachdecker profesioniști, poți fi sigur că acoperișul casei tale este în mâini bune.

 

Citeste in continuare

Afaceri

Ghidul Definitiv pentru Alegerea Jantelor de Off-Road în 2024

Publicat

pe

Pasionații de aventuri pe terenuri accidentate știu că alegerea corectă a jantelor este esențială pentru performanța vehiculului în condiții extreme. Acest ghid complet vă va ajuta să navigați prin complexitatea opțiunilor de jante pentru mașinile de teren, evidențiind caracteristicile esențiale pe care trebuie să le căutați în 2024 pentru a vă asigura că vehiculul dumneavoastră este pregătit pentru orice provocare. La Vadrexim gasesti o gama larga de modele de jante, la cele mai bune preturi.

1. Durabilitate și Rezistență

Jantele pentru mașinile de teren trebuie să fie extrem de rezistente pentru a face față impactului cu pietrele, nisipul și alte obstacole naturale. Materialele recomandate includ oțelul și anumite aliaje de aluminiu speciale pentru off-road. Aceste materiale oferă un echilibru între greutate și capacitatea de a suporta deformările fără a crăpa.

2. Dimensiunea Jantelor

Dimensiunea ideală a jantelor variază în funcție de tipul de teren abordat. Pentru terenuri accidentate, cu multe denivelări, jantele mai mari, de până la 18-20 de inch, pot fi preferabile pentru a permite montarea unor anvelope mai mari și mai groase, care izolează mai bine vehiculul de asperitățile terenului. Pe de altă parte, jantele mai mici, de 15-17 inch, sunt adesea alese pentru traseele cu noroi sau nisip, unde anvelopele mai largi oferă o aderență mai bună.

3. Lățimea Jantei

Lățimea jantei influențează stabilitatea vehiculului pe terenuri dificile. Jantele mai largi permit montarea unor anvelope mai largi, care distribuie greutatea vehiculului pe o suprafață mai mare, îmbunătățind tracțiunea în condiții de noroi sau nisip. Totuși, este crucial să respectați specificațiile producătorului vehiculului pentru a evita probleme cu manevrabilitatea sau uzura neuniformă a anvelopelor.

4. Tipul de Finisaj

Finisajul jantelor nu este doar o chestiune de estetică, ci și de funcționalitate. Jantele cu finisaje rezistente la coroziune, cum ar fi cele vopsite prin pulverizare sau anodizate, sunt ideale pentru utilizare în condiții umede și noroioase, protejând materialul de efectele corozive ale apei și murdăriei.

5. Compatibilitatea cu Anvelopele

Asigurați-vă că jantele alese sunt compatibile cu dimensiunile și tipurile de anvelope recomandate pentru stilul dumneavoastră de off-road. Incompatibilitatea poate duce la pierderea garanției, probleme de siguranță și o performanță suboptimală.

6. Opțiuni de Personalizare

Mulți producători oferă opțiuni de personalizare pentru jante, permițându-vă să alegeți între diferite modele de spițe și finisaje. Aceasta este o oportunitate excelentă de a asigura că jantele nu doar că funcționează bine, dar și că se potrivesc estetic cu vehiculul.

7. Testele de Performanță

Căutați jante care au fost testate în condiții de teren similare cu cele pe care le veți întâlni. Producătorii care publică rezultatele testelor de durabilitate și performanță oferă o garanție suplimentară asupra calității și fiabilității produsului lor.

8. Recenziile și Recomandările

Înainte de a face o achiziție, consultați recenziile și recomandările altor entuziaști de off-road. Experiențele lor pot fi o resursă valoroasă pentru a înțelege cum se comportă diferitele jante în condiții reale.

Alegerea jantelor potrivite pentru mașina de teren este o decizie importantă care influențează siguranța, performanța și plăcerea de a conduce în condiții extreme. Cu informațiile din acest ghid https://www.topgear.com/,  sunteți mai bine pregătiți să faceți o alegere informată care să vă maximizeze experiența off-road în 2024.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized3 zile inainte

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

Eveniment3 zile inainte

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Uncategorized4 zile inainte

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

D.G. Import a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 365 milioane lei Compania estimează că veniturile generate de...

Exclusiv5 zile inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

Uncategorized5 zile inainte

La East European Comic Con, viitorii artiști vizuali primesc feedback relevant de la ECHO School

București, 17 aprilie 2024 – ECHO School, primul program de facultate în dezvoltarea jocurilor video din România, anunță participarea sa...

Afaceri5 zile inainte

Cum să alegi platforma potrivită pentru contul tău de investiții: Ghidul investitorului începător

Atunci când ești la început de drum în lumea investițiilor, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să...

Exclusiv6 zile inainte

Expoziția de design „Newfound Equilibrium” a Samsung va fi prezentată la Milan Design Week 2024

Expoziția va oferi vizitatorilor o experiență imersivă, care descrie într-un mod artistic filosofia de design a Samsung România, București –...

Afaceri7 zile inainte

Evitarea problemelor cu acoperișul: Ghid complet de la un Dachdecker profesionist

Acoperișul casei tale este mai mult decât o simplă învelitoare de protecție împotriva intemperiilor. Este elementul cheie al construcției tale...

EvenimentO săptămână inainte

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

UncategorizedO săptămână inainte

Statie Aer Conditionat ECOS 302: Performanta si Confort in Serviciile de Mentenanta Auto – vandut de Toolsboxservices

Pentru atelierele auto moderne și profesioniștii care doresc să ofere cele mai bune servicii de mentenanță și diagnoză pentru sistemele...

UncategorizedO săptămână inainte

Samsung Electronics ocupă locul întâi pe piața globală de semnalistică digitală pentru al 15-lea an consecutiv

Samsung își consolidează poziția de lider pe piață, după un deceniu și jumătate de performanțe remarcabile, înregistrând vânzări București, România...

ExclusivO săptămână inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Eveniment2 săptămâni inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Eveniment2 săptămâni inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Uncategorized2 săptămâni inainte

LOGITECH G lansează tastatura pentru gaming PRO X 60 cu tehnologie KEYCONTROL Compactă și proiectată pentru a câștiga

București — 9 aprilie 2024 — Astăzi, Logitech G, brand din portofoliul Logitech și principal inovator în tehnologii și echipamente pentru...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Studiu: Peste 50% dintre consumatorii români au adoptat în prezent Sistemul de Garanție – Returnare

Conform unui studiu Kantar, realizat pe un eșantion reprezentativ de consumatori*, peste 50% dintre consumatorii români intervievați au aderat până...

Știrile Săptămânii