Connect with us

Știri din județ

Simona Iolanda Ateia, o viață dedicată îngrijirii copiilor suferinzi de diabet

Publicat

pe

Doctorul Simona Iolanda Ateia, având o înaltă calificare medicală prin studiile efectuate și stagii de specializare continuate de-a lungul a zeci de ani, și-a îmbinat dorința de a ajuta copiii suferinzi de diabet cu pasiunea pentru studierea acestei afecțiuni.

Absolventă a facultății de medicina generala a UMF “Carol Davila” din București, Simona Ateia a efectuat specializarea în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din dorința de a trata copiii suferinzi de diabetul de tip I, afecțiune care i-a stârnit un puternic interes de cunoaștere.

Implicată managerial în diferite clinici de renume din țară, Simona Iolanda Ateia a fost anterior numită între cele mai puternice femei din România de publicația financiară Business Magazin.

Performanță științifică, alături de performanță în îngrijirea pacienților

Pe lângă abilitățile de practician în medicină și cele manageriale, Simona Iolanda Ateia a excelat și în domeniul științific, fiind doctor în medicină, specializată pe factorii de risc ai proinsulinei pentru boala cardiovasculară, cu o lucrare susținută în anul 2015.

Ea s-a implicat în cercetare medicală și a publicat numeroase lucrări științifice pe plan național și internațional pe teme subscrise specializării sale în Diabetologie, aferente unor evenimente de largă recunoaștere în domeniu, precum conferințe și congrese în mari centre precum Berlin, Amsterdam, San Antonio, Madrid.

Un nume de referință în domeniul diabetologiei din România, Simona Iolanda Ateia, a avut o contribuție semnificativă în înțelegerea și tratamentul diabetului, prin participarea activă la conferințe și publicarea de lucrări relevante.

Dr. Simona Ateia despre dietă, pro insulină și procese metabolice

În decembrie 2013, a co-autorat articolul „Proinsulin and age in general population”, publicat în Journal of Medicine and Life. Studiul a explorat corelațiile între nivelurile de proinsulină și vârsta în populația generală, oferind noi perspective asupra markerilor biologici relevanți pentru diabet.

În octombrie 2013, la European Journal of Internal Medicine, Simona Ateia a prezentat „Proinsulin level as a predictor of metabolic syndrome in the Romanian population”, un studiu crucial care a analizat rolul proinsulinei ca predictor al sindromului metabolic, reflectând interesul său continuu în legătura dintre diabet și alte riscuri metabolice majore. În aceeași lună, a contribuit cu lucrarea „Relationship between proinsulin and cardiovascular risk variables in patients with diabetes”, prezentată tot la European Journal of Internal Medicine, consolidându-și reputația în cercetarea interrelației dintre diabet și boli cardiovasculare.

De asemenea, Simona Iolanda Ateia a fost implicată în studiul „Effects of lifestyle changes including specific dietary intervention and physical activity in the management of patients with chronic hepatitis C – A randomized”, publicat în august 2013 în Nutrition Journal. Această lucrare a examinat impactul modificărilor de stil de viață, inclusiv intervențiile dietetice specifice și activitatea fizică, în managementul hepatitei C cronice, subliniind abordarea ei holistică și multidisciplinară în tratamentul afecțiunilor cronice.

În noiembrie 2013, la Al 11-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în Iași, a fost prezentată lucrarea „Efectele modificării stilului de viața asupra insulinorezistenței și a nivelului de adiponectină la pacienții cu hepatită cronică cu virus C”. Aceasta a oferit noi perspective asupra managementului hepatitei C, prin prisma intervențiilor de stil de viață, reiterând importanța abordărilor integrate în tratamentul și cercetarea medicală.

Simona Iolanda Ateia s-a aplecat asupra felului în care interacționează afecțiunea diabetică cu alte afecțiuni, precum obezitatea și hepatita cronică

Contribuțiile sale la Al XXXII-lea Congres Național de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestivă din 2012 au fost remarcabile. Dr. Ateia a prezentat lucrarea „Relația între nivelul seric al leptinei și insulinorezistența la pacienții obezi cu hepatită cronică cu virus C”, aducând în discuție interacțiunile complexe dintre hepatită și metabolism. O altă prezentare, „Complicațiile gastrointestinale ale diabetului”, a arătat interacțiunea dintre diabet și complicațiile gastro-intestinale, consolidând nivelul de înțelegere cu privire la managementul diabetului.

La întâlnirea anuală a Obesity Society din San Antonio, Texas, în septembrie 2012, Simona Ateia a prezentat lucrarea „Relationship between serum Resistin Concentrations and insulin resistance in obese patients with chronic hepatitis C”. Această lucrare a adus contribuții importante în înțelegerea mecanismelor moleculare care leagă rezistența la insulină de inflamația cronică.

La European Association for the Study of Diabetes (EASD) Annual Meeting din octombrie 2012, în Berlin, lucrarea „Effects of the prudent diet versus low fat diet in cytokines profile in patients with diabetes and chronic hepatitis C” a fost bine primită pentru abordarea sa inovatoare privind dieta și managementul inflamației în contextul diabetului.

Participarea la United European Gastroenterology Week în Amsterdam, în octombrie 2012, a fost marcată de prezentarea „Corelațiile dintre concentrațiile serice ale rezistenței și insulinorezistența la pacienții obezi cu hepatită cronică cu virus C”, care a adâncit înțelegerea interacțiunii dintre procesele metabolice și cele hepatice.

În același an, la Congresul al 11-lea al Federației Europene de Medicină Internă în Madrid, lucrarea Simonei Ateia – „Complicațiile gastro-intestinale în diabet” – a evidențiat complicațiile secundare frecvente în managementul diabetului.

Aceste prezentări și publicații demonstrează angajamentul constant al Simonei Ateia în avansarea cunoștințelor medicale și aplicarea acestora în practica clinică, influențând profund domeniile de diabet, nutriție, boli metabolice și hepatologie. Prin activitatea sa prolifică în cercetare și participarea activă la conferințe științifice, a contribuit semnificativ la îmbunătățirea abordărilor terapeutice și la formarea unei înțelegeri mai profunde a interconexiunilor dintre diversele afecțiuni cronice.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din județ

Camin Casa Kevin: O Bijuterie a Îngrijirii pentru Seniorii din Comuna Bascov, Județul Argeș

Publicat

pe

 

În mijlocul frumuseții naturale a comunei Bascov, din pitorescul județ Argeș, strălucește o bijuterie în lumea îngrijirii pentru vârstnici – Camin Casa Kevin. Acest camin a reușit să devină o adevărată comoară pentru comunitatea locală și pentru familiile care caută un mediu sigur și primitor pentru cei dragi în etapele lor de aur.

O Istorie de Devotament și Compasiune

Camin Casa Kevin s-a născut dintr-o viziune plină de devotament și compasiune pentru persoanele în vârstă. Inițiată de o echipă de profesioniști dedicată, această instituție s-a transformat într-un adevărat refugiu pentru bătrânii și persoanele care au nevoie de îngrijiri speciale.

Personalizare și Respect Pentru Individualitate

Unul dintre principiile de bază ale Caminului Casa Kevin este personalizarea serviciilor oferite. Înțelegem că fiecare rezident este unic, cu propriile nevoi, experiențe și preferințe. Acest lucru se reflectă în abordarea noastră atentă față de îngrijirea fiecărui om în parte.

O Atmosferă Familială Primitoare

Atunci când pășești în Caminul Casa Kevin, simți imediat că intri într-o atmosferă familială primitoare. Aici, relațiile interpersonale sunt esențiale, iar rezidenții se simt parte dintr-o mare familie extinsă. Echipa noastră este mereu pregătită să ofere suport emoțional și să creeze o atmosferă de căldură și prietenie.

Confort și Siguranță la Cel Mai Înalt Standard

Ne asigurăm că rezidenții noștri se bucură de condiții de cazare de cea mai înaltă calitate. Camerele noastre sunt curate, confortabile și spațioase, pentru a oferi un mediu care să încurajeze starea de bine. În plus, punem un accent deosebit pe siguranța rezidenților, oferind măsuri de securitate adecvate.

Activități Recreative pentru o Viață Plină de Bucurie

La Camin Casa Kevin, credem că îmbătrânirea nu trebuie să fie lipsită de distracție și bucurie. De aceea, oferim o varietate de activități recreative și culturale pentru a menține mintea și trupul active. Fie că este vorba de exerciții fizice, evenimente culturale sau excursii, avem grijă să păstrăm o atmosferă plină de viață în fiecare zi.

Recunoaștere și Apreciere

Suntem mândri că Camin Casa Kevin a fost recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite. Prin implicarea noastră activă și dedicarea față de binele rezidenților noștri, am obținut diploma de excelență, un indicator al angajamentului nostru pentru calitate și profesionalism.

Încurajăm Vizitele și Contactul Cu Noi

Vă invităm să ne vizitați la adresa noastră din comuna Bascov sau să ne sunați pentru mai multe informații. Suntem mereu bucuroși să discutăm despre modul în care putem oferi sprijin și îngrijire pentru cei dragi în etapa lor de maturitate.

Contact: Camin Casa Kevin Str. Bisericii, nr. 4, comuna Bascov, jud. Argeș, Romania Telefon: 0721 958 667 https://camin-casakevin.ro/

La Camin Casa Kevin, ne luăm angajamentul de a oferi o experiență de îngrijire de neegalat pentru cei dragi în etapa lor de aur. Suntem mai mult decât un simplu camin; suntem o familie care vă deschide brațele cu dragoste și compasiune.

Citeste in continuare

Afaceri

De ce companiile de transport ar trebui să externalizeze managementul de roviniete?

Publicat

pe

De

externalizare-roviniete

De ce companiile de transport ar trebui să externalizeze managementul de roviniete?

Timpul este esențial pentru noi, atât pentru viața de familie, cât și pentru cea profesională, unde suntem evaluați după rezultate și unde avem mereu de făcut lucruri importante. Probabil că mulți dintre noi ne-am dori să avem zile de 30 de ore, ca să putem face tot ce ne-am propus, atât la muncă, cât și acasă.

Din nefericire, aceasta este realitatea secolului 21, secolul în care timpul este comprimat mai mult decât ar trebui și care ne pune în fața unei provocări aproape insurmontabile. Cu toate acestea, secolul 21 n-a venit la pachet doar cu mai puțin timp pentru orice, ci și cu servicii care ne pot ajuta în această problemă a lipsei de timp.

Rovinieta.Online – soluția perfectă pentru companiile de transport care dețin un parc auto de mari dimensiuni

Astăzi vă vom vorbi despre Rovinieta.Online, un serviciu gratuit pentru managerii de parcuri auto, care le oferă mai mult timp liber prin simplificarea administrării rovinietelor parcului auto. Viața unui manager de parc auto este adesea grea, deoarece se confruntă permanent cu presiunea timpului și vom vedea cum se poate obține timp liber prin delegarea administrării rovinietelor parcului auto către o altă companie.

externalizare-roviniete

externalizare-roviniete

Achiziționarea de roviniete online se poate externaliza ușor prin contract. Echipa Rovinieta.Online preia această responsabilitate și în baza unui tabel de comandă, aceștia se ocupă de cumpărarea de roviniete. Nu există motive de îngrijorare legate de amenzi, pentru că dacă personalul Rovinieta.Online face vreo greșeală, dacă se dovedește că din vina lor au fost aplicate amenzi pentru lipsa rovinietei, aceștia le vor plăti fără discuții.

Mai puțin timp pierdut cu managementul de roviniete, mai mult timp câștigat pentru rezolvarea de alte sarcini

Acest serviciu îți elimină complet problema rovinietei și îți permite să te concentrezi pe alte aspecte. Un manager de parc auto are cu siguranță o listă lungă, nesfârșită de activități zilnice de care trebuie să se îngrijească. De asemenea, sarcina de administrare roviniete parc auto este destul de dificilă mai ales când parcul auto este de dimensiuni mari și cumpărarea de roviniete nu este centralizată, nu mai aducem în discuție de harababura contabilă care se produce atunci când rovinieta este achiziționată de șoferi când aceștia pleacă la drum.

Este o adevărată nebunie să colectezi chitanțe de la toți, din toate vehiculele, și nu ai nicio garanție că șoferii nu uită să ia rovinieta când ies din localitate. Sigur vor apărea amenzi la sediul firmei și clar nimeni nu va fi mulțumit. Cât timp cei de la rovinieta.online își asumă prin contract eventualele erori, nu văd de ce să nu colaborezi cu ei. Te eliberezi și de acel calculator rovinietă pe care deși îl cunoști pe de rost, ca un adevărat expert, îl folosești zilnic în calcularea de costuri.

Cât costă externalizarea managementului de roviniete către personalul portalului Rovinieta.Online?

Acum venim la partea cea mai atractivă, la partea care interesează pe toată lumea. Ce preț are acest serviciu? Ei bine, achiziționarea de roviniete prin Rovinieta.Online este un serviciu 100% gratuit. Nu are niciun cost, nu necesită abonament, nu se aplică comisioane. Prețurile pentru roviniete sunt identice cu cele din alte părți. Externalizarea managementului de roviniete, alături de toate serviciile oferite de portal către companii, sunt 100% gratuite.

Nu există niciun dezavantaj pentru un manager de parc auto, mai ales dacă vorbim despre un parc auto cu sute de vehicule, să nu utilizeze portalul Rovinieta.Online. Când serviciile sunt gratuite și personalul își asumă prin contract orice eroare, managerii de parcuri auto au doar de câștigat. Timpul, după cum am menționat mai sus, este cea mai valoroasă resursă în zilele noastre și ar fi păcat să nu profităm, să nu ne folosim de serviciile care ne pot oferi mai mult timp pentru activitățile mai importante din câmpul muncii.

Citeste in continuare

Știri din județ

Anevrismul vascular cerebral: Diagnostic, cauze, simptome si tratament

Publicat

pe

De

fsh analiza

Anevrismul vascular cerebral este o afectiune medicala grava caracterizata prin formarea unei dilatari sau a unei zone slabite in peretii unui vas de sange din creier. Acest material are ca scop sa ofere o intelegere detaliata a anevrismului vascular cerebral, inclusiv analizele necesare pentru diagnostic (fsh analiza), cauzele, manifestarile si optiunile de tratament.

(mai mult…)

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Afaceri9 ore inainte

Oferte de inchirieri masini avantajoase

Romania este o destinatie de vara din ce in ce mai populara, oferind o combinatie de peisaje naturale impresionante, bogatie...

Afaceri3 zile inainte

Cum sa alegi compania de rent a car potrivita

Romania este vizitata zilnic de sute de turisti si oameni de afaceri atrasi de frumusetea si diversitatea acestei tari. De...

Afaceri3 zile inainte

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Eveniment4 zile inainte

TikTok extinde experiența Taylor Swift în aplicație pentru a sărbători turneul Taylor Swift | The Eras Tour 2024

Experiența extinsă de pe platformă oferă fanilor Swifties mai multe modalități de a interacționa cu ceilalți membri din comunitatea artistei,...

marketing digital pentru afaceri publicitate pe rețelele sociale optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) vizibilitate online imagine de marcă online marketing digital pentru afaceri publicitate pe rețelele sociale optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) vizibilitate online imagine de marcă online
Afaceri4 zile inainte

SecureMeNow: Cum Un Magazin Online Personalizat Îți Poate Revoluționa Afacerea

Suntem aici să ajutăm afacerile să reușească în lumea digitală. Un magazin online personalizat poate schimba complet felul în care îți...

Administrație locală4 zile inainte

realme a lansat oficial flaghsip killer-ul GT 6

Realme, brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, anunță lansarea globală a seriei realme GT 6, care...

Uncategorized5 zile inainte

PC Garage te echipează gratuit cu un SSD Lexar

București, România – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung Galaxy S24 Ultra va îmbunătăți experiența de vizionare a Jocurilor Olimpice de la Paris, în 2024

În colaborare cu CIO și OBS, tehnologia Samsung Galaxy va oferi fanilor din întreaga lume o perspectivă nouă asupra celor...

Uncategorized6 zile inainte

Sheba anunță o nouă identitate de brand, un nou portofoliu și noi pisici rafinate pe ambalaj

București, 18 iunie 2024 – Sheba, brandul de hrană umedă pentru pisici din portfoliul Mars, anunță astăzi o nouă identitate...

Exclusiv6 zile inainte

Dreame intră oficial pe piața din România și lansează 7 produse inteligente pentru casă

Dreame Technology (sau pe scurt “Dreame”), companie globală de tehnologie care oferă produse premium de larg consum, axată pe dezvoltarea...

Uncategorized6 zile inainte

SSD-ul extern Kingston XS1000 câștigă premiul Red Dot în 2024

Câștigătorul premiului Red Dot: Cel mai bun design  București, România – 18 iunie 2024 – Kingston Digital Europe Co LLP, o companie din domeniul...

Uncategorized7 zile inainte

HOMEMOBILI TIMISOARA: Confort și Eleganță în Gama de Canapele și Colțare

La HOMEMOBILI TIMISOARA, ne mândrim cu o selecție excepțională de canapele și colțare care combină designul sofisticat cu un confort...

AfaceriO săptămână inainte

Picioarele Ornamentale MAFOS: Echilibrul Perfect între Design și Emoție

Eleganță și Rafinamnet în Design Italian Designul italian este renumit pentru combinația sa de simplitate sofisticată și rafinament. Picioarele ornamentale...

EvenimentO săptămână inainte

realme GT 6 va fi oferit cu cel mai nou procesor Snapdragon

realme anunță și noile căști Buds Air 6 Pro și funcții AI București, România, 17 iunie 2024 – realme, brandul de...

AfaceriO săptămână inainte

Viva Travel: Destinații de Vis pentru Fiecare Lună a Anului

Vacanțele creează cele mai frumoase amintiri, iar vremea contribuie mult la acest aspect. În funcție de vreme îți propun cele...

UncategorizedO săptămână inainte

Quickmobile.ro aduce toate variantele de iPhone 15 în România

Smartphone-urile Apple reprezintă una dintre primele opțiuni pentru cei care doresc să achiziționeze un telefon performant și de ultimă generație....

Știrile Săptămânii