Connect with us

Cultură

Totul despre calcularea salariului brut

Publicat

pe

Un calculator salariu va va ajuta sa aflati detaliile care va intereseaza cu privire la calcularea salariului brut si a celui net. Va veti face o astfel o idee cu privire la aceste salarii. Calculatorul de venituri va va ajuta sa faceti niste calcule avansate, de la salariul brut, la salariul net. Veti putea vedea si impozitul pe venit, respectiv care sunt contributiile pe care le veti avea de platit pentru un anumit castig lunar. Puteti analiza diferentele de taxare a tipurilor de renumeratii, dar si lucrurile precum calculul salariului sau a venitului net.

Veti mai putea calcula aceste salarii si in functie de acordurile pe care le aveti incheiate cu salariatii sau cu cei care vor colabora cu voi.

Un calculator salariu net va va ajuta sa calculati aceste lucruri. De asemenea, in cazul in care veti dori, aveti la dispozitie si un calculator salariu brut, acesta fiind o solutie foarte buna pentru voi, astfel incat sa aflati cateva detalii cu privire la acesta. Veti afla costul total suportat de angajatorul vostru. Un astfel de calculator va ajuta sa observati mai bine unde se duc veniturile voastre. Modul de calcul al impozitelor va fi si el usor de urmarit daca veti avea un astfel de calculator la dispozitie.

Este important sa folositi un calculator online pentru a va calcula mai bine salariile, un astfel de calculator ajutanmdu-va sa vedeti cu exactitate unde se duc banii vostri. Veti vedea si baza de calcul pentru fiecare contributie, precum si nivelul taxelor platite catre stat in fiecare luna, conform legislatiei.

Calculul veniturilor va deveni o solutie foarte la indemna pentru voi si va veti face o parere cu privire la veniturile care vin catre voi. Este important sa aveti acest calculator in vedere si sa va bucurati de avantajele pe care le ofera.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Vinde simplu și rapid cărţile vechi la anticariat în Pitești

Publicat

pe

De

Fie că decizi să-ți faci puțin loc prin casă sau să câștigi un venit suplimentar, vânzarea cărților vechi reprezintă o decizie potrivită. Nu-ți surâde ideea de a le pune la vânzare și a trata pe cont propriu cu potențialii cumpărători? Vinde-ți cărțile la un anticariat din Piteşti. Află în cele ce urmează în ce constă procesul de vânzare a cărților la un anticariat.

Începe prin a-ți evalua colecția de cărți

Evaluarea cărților din biblioteca personală este primul pas către o vânzare de succes la un anticariat. În timp ce te pregătești să faci acest pas, începe prin a-ți dedica atenția varietății și diversității cărților. Explorează rafturile și alege titlurile la care să renunți, dintre volumele vechi, manualele, edițiile rare sau, de ce nu, acele cărți semnate de autori celebri care stau discret în colțurile bibliotecii tale. Cărțile rare și semnate pot deține o valoare deosebită, atrăgându-i pe iubitorii aflați în căutarea unor volume autentice. Totuși, în timp ce te concentrezi pe aceste opere de artă literară, nu uita că orice tip de cărți își poate găsi un nou cămin prin intermediul unui anticariat. Fie că sunt cărți vechi, citite de nenumărate ori, sau volume care pur și simplu nu se potrivesc în biblioteca ta, toate au potențialul de a aduce bucurie și satisfacție unui nou cititor.

Deci, înainte de a începe procesul de vânzare cărți vechi, aruncă o privire peste fiecare titlu și reflectează asupra poveștilor pe care ți le-au transmis. Alege cărțile pe care ești pregătit să le lași să plece și care vrei să-și găsească noi cititori care să le aprecieze.

Curățarea și îngrijirea cărților

O prezentare îngrijită a cărților contează. Curăță cărțile înainte de a contacta un anticariat. Un aspect bine întreținut influențează evaluarea și poate atrage atenția asupra acestora. Paginile trebuie să fie întregi, fără rupturi sau pete evidente. Coperțile și colțurile trebuie să fie în stare bună, fără deteriorări majore. În cazul în care observi vreo defecțiune, ia în considerare repararea lor sau chiar eliminarea din selecția propusă spre vânzare.

Contactarea anticariatelor și stabilirea unei întâlniri

Odată ce ai pregătit cărțile, este momentul să cauți anticariate care cumpără cărți. Alegerea unui anticariat potrivit pentru a vinde selecția ta de cărți poate influența evaluarea și experiența de vânzare. După ce ai identificat anticariatul potrivit, contactează-l pentru a discuta și pentru a stabili o întâlnire. În timpul întâlnirii, îți poți prezenta cărțile și discuta despre istoria lor sau alte detalii care ar putea influența evaluarea.

Obținerea unei evaluări corecte

Un aspect crucial în vânzarea cărților este obținerea unei evaluări corecte. Împărtășește informații detaliate despre cărțile tale și ascultă sfaturile și comentariile experților anticariatului. O evaluare justă ține cont de starea cărților, raritatea lor și cererea de pe piață.

Negocierea și încheierea tranzacției

Dacă ești mulțumit de evaluare, poți trece la negocierea prețului. Anticariatele sunt, în general, deschise la negocieri. Mai ales dacă deții cărți de valoare sau în stare impecabilă. Stabilește împreună cu specialiștii prețul corect și asigură-te că ambele părți sunt mulțumite înainte de a încheia tranzacția.

Vânzarea cărților la un anticariat din Pitești este o modalitate practică de a oferi cărților vechi o șansă la o nouă viață. Evaluează-ți colecția, alege cărțile pe care dorești să le vinzi, pregătește-le și contactează specialiștii. Bucură-te din plin de beneficiile pe care ți le oferă procesul de vânzare, dar apreciază și faptul că volumele tale îi vor încânta și pe alți iubitori de lectură.

Citeste in continuare

Cultură

Filarmonica „Ion Dumitrescu” emblemă națională a muzicii de calitate

Publicat

pe

De

Un început de stagiune efervescent marcat de Concertul eveniment inclus în Festivalul Enescu deschidea seria de concerte a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea pe 18 septembrie cu o sală plină. Un dirijor inspirat, Constantin Grigore și o pianistă de clasă, Adela Liculescu, pentru că despre ea este vorba, a fost și laureată a marelui concurs Enescu, asigurau într-o colaborare excelentă cu simfonicul vâlcean o deschidere de stagiune cu sala plină.

A urmat concertul de la București din Piața Festivalului Enescu,  pe 23 septembrie unde orchestra filarmonicii vâlcene a impresionat cei peste 2000 de participanți entuziaști, un public bucureștean civilizat și avizat, venit să guste aroma muzicii de calitate într-o superbă seară de sâmbătă.

De la o seară de jazz la „Concertele Toamnei” până la concertul dedicat Sfântului Antim Ivireanul, protectorul spiritual al Râmnicului, filarmonica vâlceană a deschis noua stagiune într-o dinamică foarte apreciată de publicul spectator care, încet dar sigur a revenit în sala „Lahovari”, atras bineînțeles de actul cultural autentic, dar și de campania inspirată a managementului instituției, campanie care realizată cu sponsori inimoși a reușit nu doar să repare ceea ce pandemia fracturase, dar și să depășească așteptările.

Poate părea o laudă dar, în realitate, efortul echipei filarmonicii este asiduu, persuasiv și profesionist, cu multă muncă și dedicație în back-office-ul nevăzut iar publicul revine și se primenește într-o dorință vizibilă de a accesa un act artistic de calitate, solid și bine interpretat, transmițător de fior artistic real emoțional. Într-o perioadă nefastă pentru cultură, când mass media promovează cu mult sârg non valoarea, kitsch-ul și produsele comerciale de tip fake, instituțiile muzicale profesioniste fac eforturi monumentale să reziste acestui tir de incultură.

Asistăm cu amărăciune la câștigul milioanelor de like-uri  acordate unor „artiști” lipsiți de orice etică morală, cu texte sterile și zgomote imitatoare de muzică, în esență,  nefiind o problemă așa zisa „piață concurențială”, ci efectele acestui război calitate-non calitate, total inechitabil din care marele perdant este și va fi societatea. Dar ca în orice luptă inegală, părăsim această sferă aducătoare de negativitate și promiscuitate și revenim la actul artistic de calitate pe care Filarmonica „Ion Dumitrescu” se străduiește să o ofere melomanilor în fiecare zi de luni și nu numai.

Luna octombrie a fost foarte „cantabilă” în acest sens pentru că a oferit publicului o serie de concerte foarte atractive precum  „Concertele Toamnei” , „Toamnă romantică”, „Pe aripile muzicii”  sau „Orient Express” luna încheindu-se cu un vocal simfonic  – „Misa Trinitas”, o lucrare semnată de Wolfgang Amadeus Mozart.

Luna noiembrie se anunță de asemenea o lună foarte plină la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea putând chiar să fie considerată un preambul al lunii sărbătorilor de iarnă pentru că simfonicul vâlcean va oferi publicului meloman atât concerte romantice (Ceaikovski, Schumann), concerte clasice (Mozart, Beethoven) cât și ediția cu nr. 2 a Concursului „Academic Piano Competition”, competiție în care publicul meloman prezent la concert va putea urmări în direct „duelul” concertistic al celor 3 tineri care vor trece de etapele preliminare.

Practic, cei 3 finaliști vor concerta pe scena filarmonicii, în acompaniamentul orchestrei simfonice iar la sfârșit juriul, într-un termen foarte scurt va comunica numele câștigătorului, iar publicul va putea vota „concurentul preferat”. O manifestare foarte atractivă care încă de la prima ediție a creat o emulație deosebită în sala de concerte a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”. Dar, despre luna noiembrie vă vom invita să citiți în cronica de noiembrie după ce toate concertele se vor fi terminat.

Citeste in continuare

Cultură

Filarmonica „Ion Dumitrescu” de la Festivalul Internațional „George Enescu” la Timișoara – Capitala Europeană a Culturii 2023

Publicat

pe

De

Filarmonica Ion Dumitrescu

Dacă pe 23 septembrie 2023, orchestra filarmonicii vâlcene susținea al doilea concert din Festivalul Enescu, la București în piața festivalului, pe 15 octombrie, într-o superbă zi de duminică, simfonicul vâlcean avea să onoreze invitația de a susține un concert în Peștera Românești, concert inclus în evenimentele culturale ale Timișoarei – Capitala Culturală Europeană în 2023.

Inimosul și extrem de energicul Ioan Coriolan Gârboni, președinte al Fundației Academice Culturale Timișoara, în parteneriat cu Asociația Speotimiș și cu Primăria Tomești, a reușit să introducă și concertul din Peștera Românești în seria evenimentelor excepționale pe care Ministerul Culturii le susține în 2023 la Timișoara.

Director al Filarmonicii ”Banatul” timp de peste 15 ani, cu rezulate remarcabile și cu evenimente muzicale ce vor rămâne cu siguranță în patrimoniul național datorită unui management considerat reper în lumea artistică, Ioan Gârboni organizează impecabil nenumărate concerte și manifestări, concertele anuale din Peștera Românești (ajunse anul acesta la cifra aniversară de 40 de ani!!) fiind chiar una din ”pasiunile” sale. De ce oare, ar putea să se întrebe cititorul? Cel puțin 3 răspunsuri motivează pasiunea lui Ioan Gârboni.

Un peisaj de vis într-un loc binecuvântat unde un număr impresionat de oameni vin anual la concertul organizat în peștera ce datează de estimativ de peste 100 milioane de ani, locuită fiind chiar de primii oameni în urmă cu 16 mii de ani… O acustică excepțională a spațiului ce devine pentru câteva zeci de minute pe an, o ”catedrală naturală” așa cum, foarte inspirat o descrie Ioan Gârboni. Sau, elanul speologilor și voluntarilor, oameni cu totul deosebiți care pe lângă profesia pasionantă, dar dificilă, se străduiesc anual să transforme evenimentele muzicale și cineaste (după fiecare concert au loc și proiecții de filme) într-o organizare fără reproș și fără niciun fel de modestie, chiar reușesc.

Iată doar 3 elemente care îl mobilizează pe principalul ”motor” al evenimentului să cultive și să ofere anual momente unice celor peste 2500 de participanți care vin cu copii de-o șchioapă pe potecile acoperite de frunzele toamnei până la Peștera Românești și stau majoritatea în picioare, aplaudând frenetic și respectând artiștii interpreți așa cum de multe ori, oameni cu pretenții nu sunt capabili să facă. Anul acesta, Ioan Gâboni s-a gândit la orchestra vâlceană, la 40 de ani de la primul speoconcert, timp în care concertele unicat au fost onorate de dirijori și soliști din 32 de țări.

Orchestra Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” a pășit cu emoție și curiozitate în spațiul pregătit cu multă trudă, timp de zile întregi de speologi și voluntari, pentru că acest concert chiar a reprezentat o provocare unică pentru simfonicul de la Poalele Capelei, fiind pentru prima dată când aveau să cânte într-un spațiu neconvențional spectaculos.

Dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, a ales cu atenție repertoriul, respectând tradiția de a înnobila peștera cu muzica lui Mozart, Strauss și Vivaldi, dar și cu lucrări românești îndelung aplaudate de publicul civilizat și entuziast. O prezentare plină de inspirație a lui Ioan Gârboni, dialogul simpatic provocat intenționat cu Petruț Constantinescu  – managerul Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” , interpretarea ”Toamnei de Vivaldi” de către Delia Diaconescu – concert maistru al simfonicului vâlcean, precum și intervențiile antrenante ale dirijorului Tiberiu Oprea, au transformat concertul din Peștera Românești într-un adevărat spectacol urmat de ropotele de aplauze ale unui public  care a uitat de cele 14 grade  din peșteră, înălțătoarea muzică fiind o adevărată manta de căldură sufletească.

Un nou episod în viața Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, un nou moment înălțător, pentru care toți cei implicați care merită felicitări la scenă deschisă,  un eveniment cultural autentic  produs cu pasiune și multă muncă, rezultatele vorbind de la sine, iar aplauzele sincere ale publicului fiind de fapt răsplata pentru actul artistic de calitate.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment6 ore inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Uncategorized7 ore inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

Uncategorized7 ore inainte

SWISS CLINICS participă la AMWC Monaco 2024, cel mai important congres mondial de medicină estetică și anti-îmbătrânire din lume

AMWC Monaco 2024 are loc în cadrul Grimaldi Forum, în perioada 27-29 martie, și aduce împreună peste 15.000 de participanți Swiss...

EvenimentO zi inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

UncategorizedO zi inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

EvenimentO zi inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Uncategorized2 zile inainte

Kingston Digital lansează SSD-urile industriale i-Temp

formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme și inginerii de proiectare Managementul ciclului de viață și asistență...

Eveniment2 zile inainte

NAVITEL a lansat o nouă cameră de bord auto: NAVITEL R35

NAVITEL a lansat la începutul anului noua cameră de bord auto NAVITEL R35 care este proiectată pentru a oferi o experiență de...

Uncategorized3 zile inainte

BenQ lansează PD3225U, un nou monitor de design pentru utilizatorii de Mac și MacBook Pro

Alăturându-se seriei de monitoare profesionale, PD3225U este o necesitate pentru designeri, fotografi și creatori de conținut București, România,  Martie 2024 –...

Exclusiv6 zile inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

OxyGeneo OxyGeneo
Social6 zile inainte

Secrete pentru o piele impecabilă: Tratamentele faciale

Pielea noastră, delicată și expusă zilnic la o serie de factori agresivi, are nevoie de o îngrijire atentă și personalizată....

Cum afectează infrastructura zonei prețul și valoarea apartamentelor în București? Cum afectează infrastructura zonei prețul și valoarea apartamentelor în București?
UncategorizedO săptămână inainte

Cum afectează infrastructura zonei prețul și valoarea apartamentelor în București?

Infrastructura joacă un rol crucial în determinarea prețului și valorii apartamentelor în București. Orașul este în continuă dezvoltare și îmbunătățire...

EvenimentO săptămână inainte

Ascultă muzica preferată și gestionează apelurile cu ușurință în mașină cu Navitel BHF02 BASE

Navitel prezinta modulatorul FM auto, BHF02 BASE, un dispozitiv revoluționar care îți permite să te bucuri de muzică și să...

UncategorizedO săptămână inainte

Cancerul de prostată: Tratamente fără frontiere cu ajutorul experților din Turcia

Cancerul de prostată, una dintre cele mai răspândite forme de cancer întâlnite la bărbați în întreaga lume, reprezintă o provocare...

UncategorizedO săptămână inainte

Peste 1.000 de studenți merg în următoarea etapă a Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România

București, 21 martie 2024 – Aproximativ 2.400 de studenți din principalele universități din România s-au înscris în Future Jobs Cup, proiectul...

UncategorizedO săptămână inainte

MSI lansează în România noua serie de laptopuri pregătite pentru inteligența artificială

MSI, producător de laptopuri de top la nivel mondial, anunță lansarea în România a noii sale game de laptopuri echipate cu...

Știrile Săptămânii